Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Stalen frame kopen op internet - Forum Wereldfietser

Stalen frame kopen op internet

Beste wereldfietsers!

Mijn naam is Thijs en ik wil volgend jaar na mijn studie een lange fietsreis door europa gaan maken.
Nou leek het mij leuk om zelf een fiets te bouwen en ik heb het liefst dat hij van staal is omdat dat beter te repareren is stel dat het breekt door een valpartij. Ik heb gezocht op internet naar een site waar ik losse stalen trekking frames kan bestellen. Helaas vond ik niks.. Nu vroeg ik mij af of één van jullie mischien goede site weer waar ik dit wel kan bestellen.

Ik hoor het graag!

Groetjes Van Thijsdefietser
Hi Thijs,

Kijk eens naar Surly frames van bv:
http://www.spacycles.co.uk/m2b0s143p274 ... -and-Forks

Heb ik hem zelf ook net vandaan :)
Ik zou eerst zelf eens bedenken welke frames een optie voor je zijn, dan kan je vervolgens via de website van de fabrikant wel zien waar verkooppunten zitten.
Een paar merken (die geschikte frames maken welke los te koop zijn) die zo in me op komen:
Intec
Salsa
Snel
SOMA
Surly
Thorn
Velotraum
Nu ben ik er ongetwijfeld een heleboel vergeten.
Vergeet ook niet de tweedehandsmarkt in de gaten te houden.
Beste Thijs,

dan zou ik bij Thorn kijken, Engels fietsmerk.
http://www.thorncycles.co.uk/
Website boordevol informatie over hun producten.
Ik rijd een jaar of 8 op een Thorn Raven (hun basis Rohloffmodel) en ben er uiterst tevreden over. Los frame kopen kan, vele onderdelen bijbestellen kan ook.
Toen ik hem kocht was de prijs voordelig door de lage Pond. Dit is helaas niet meer zo.

Hans
Bedankt voor jullie snelle reacties!

Thijs
Hier ook een Thorn Raven, ik vind het een super fiets.
Service van SJScycles is ook goed, ik had een vork ontvangen die niet 100% gecentreerd (2mm afwijking) was, mailtje gestuurd en binnen 1 dag ongezien een nieuwe opgestuurd, volgende dag in huis!
http://www.Meilenweit.net
hebben hun winkel in het Ruhrgebied: Alte Hattinger Str. 15, 44789 Bochum, Duitsland
80 km van Venlo en toch nog ruim 130 km van Arnhem...
Bedenk wel dat een frame zelf opbouwen duurder kan uitpakken. Fiets fabrikanten kopen veel goedkoper in dan jij dat kunt.
Wim schreef:Bedenk wel dat een frame zelf opbouwen duurder kan uitpakken. Fiets fabrikanten kopen veel goedkoper in dan jij dat kunt.
Hij geeft toch aan dat hij het doet omdat hij het leuk vindt?
Ik ben benieuwd naar de volgende vragen :D
Hint voor info: http://wiki.vakantiefietser.be/index.ph ... iets_kopen

Thijs, heb je nog in Roemenië gefietst? (http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 12&t=27499)
Patria maakt ook mooie frames maar ik weet niet of je ze los op internet kan kopen. Ik heb het mijne (Patria Sporttourer) gekocht via de lokale fietsenmaker.
Genesis Vagabond,
Afbeelding
is ook alleen als frame en voorvork te verkrijgen.
Compleet 1300 euro's, frame set 350 Engelse ponden, 415 Euro's
Leo Jansen
Leuk dat je het vraagt leon maar helaas... Roemenië is niet meer doorgegaan omdat de vriend waarmee ik samen fiets een beetje benauwd was voor de bevolking dus we hebben uiteindelijk gekozen voor Reitsma's route. was ongetwijfeld ook een hele mooie ervaring.
Je zou ook aan dit uitgelezen gezelschap kunnen vragen wie ooit een gescheurd frame heeft gehad en na ongeveer hoeveel kilometer. Met ca. 80 lezers per topic en een ruwe schatting van hun rij-afstand per jaar (5K?) kun je dan een kansberekening doen.
Ik heb in ongeveer 40 jaar met jaarlijks ca. 10K op de teller nog nooit zoiets meegemaakt (ik rijd meestal Ti-frames; alleen enkele specialisten in de VS, ex-USSR en China kunnen dat materiaal lassen).
math schreef:Je zou ook aan dit uitgelezen gezelschap kunnen vragen wie ooit een gescheurd frame heeft gehad en na ongeveer hoeveel kilometer.
Ik heb in ongeveer 40 jaar met jaarlijks ca. 10K op de teller nog nooit zoiets meegemaakt
Dan heb je je fietsen duidelijk weinig geweld aangedaan of je koopt steeds net op tijd een nieuwe fiets. :D
De gescheurde frames die ik heb gezien waren alle 3 van staal :D
Het komt voor, maar niet vaak is het simpele antwoord. Statistiek bedrijven wordt met zulke kleine aantallen moeilijk. Tegelijk hangen er in de werkplaats van Marten Gerritsen best een paar gebroken frames van gerenommeerde merken. De meeste berichten hier gaan over Koga frames, maar dat is vast omdat er daarvan al heel veel jaren de meeste worden verkocht. Koga zou er dus wel iets over kunnen zeggen, maar dat doen ze vast niet.
Framebreuk lijkt me geen goede reden om staal te verkiezen boven alu. Comfort en rijgedrag zijn dat wel, al is dat heel persoonlijk.
math schreef:Je zou ook aan dit uitgelezen gezelschap kunnen vragen wie ooit een gescheurd frame heeft gehad en na ongeveer hoeveel kilometer. Met ca. 80 lezers per topic en een ruwe schatting van hun rij-afstand per jaar (5K?) kun je dan een kansberekening doen.
Ik heb in ongeveer 40 jaar met jaarlijks ca. 10K op de teller nog nooit zoiets meegemaakt (ik rijd meestal Ti-frames; alleen enkele specialisten in de VS, ex-USSR en China kunnen dat materiaal lassen).
Dag Math,

even off topic: vorig jaar blokkeerde een gebroken ketting m'n derailleur in het achterwiel van mijn Ti VN Yukon frame, niet alleen was de achterpad verbogen maar ook het derailleur oog volledig naar de knoppen. Ook Ti frames kunnen kwetsbaar zijn.
BTW, ik ken hier in België al zeker 3 specialisten die Ti kunnen lassen.
Beste Math

wonende in Kloetinge kan je ook gaan kijken en praten bij http://windcycleworks.nl/in.......Goes. Dat moet te doen zijn..... Stalen frames

Met vriendelijke groet
Erik Heijn
Tot nu toe heeft nog niemand gereageerd met dat hij of zij ZELF een gescheurd frame heeft gehad. Dat zegt statistisch al heel veel, namelijk dat het hoogst zelden voorkomt.

Dat sommige framebouwers de gescheurde frames van hun concurrenten verzamelen en tentoonstellen, wil ik graag geloven. Beggar thy neighbour!