Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Rotterdam - Antwerpen - Forum Wereldfietser

Rotterdam - Antwerpen

Zondag wil ik van Brussel naar Rotterdam fietsen maar op mijn mentale kaart is Nederland een blinde vlek. De LF2 stedenroute ziet er wel mooi uit maar die kronkelt nogal en zoekt telkens de stadscentra op. Heeft iemand een alternatief voor het stuk tussen R'dam en de Belgische grens/A'pen? Zo direct mogelijk maar verkeersarm is de bedoeling.
Ik weet niet wanneer je dit traject wilt fietsen, maar van april tot (en met?) september is er de veerdienst Anna tussen Willemstad en Numansdorp waarna je via Barendrecht naar Rhoonse Veer zou kunnen fietsen. Buiten die periode zou je in Dordrecht kunnen overstappen van de LF2 naar de LF12. Breda is overigens geen straf om doorheen te fietsen :wink:
arnob schreef:Ik weet niet wanneer je dit traject wilt fietsen, :wink:
CarlW schreef:Zondag wil ik van Brussel naar Rotterdam fietsen.

ik denk Zondag .... :D
Als ik op https://www.route.nl/routeplanner kijk zie ik van Wuustwezel tot Zevenbergschenhoek een redelijk rechte lijn in de knooppunten. Tot Wuustwezel is België dus dat moet je lukken. Na Zevenbergschenhoek is het misschien even puzzelen.
Zondag, Arno. Een dagtochtje in Nl begin ik nu niet een jaar op voorhand te plannen (inentingen? verzekeringen? en vooral WELK SLOT? :lol: ). Dus geen veren in oktober?
Het hangt er ook nog wat vanaf waar je in Rotterdam wilt zijn, maar het gebied is nogal stedelijk daar.
Het veer in Puttershoek ( aan de LF 12) vaart wel. Heb je aan het alternatief: waterbus Dordrecht-Rotterdam gedacht?
arnob schreef:Het hangt er ook nog wat vanaf waar je in Rotterdam wilt zijn, maar het gebied is nogal stedelijk daar.
Het veer in Puttershoek ( aan de LF 12) vaart wel. Heb je aan het alternatief: waterbus Dordrecht-Rotterdam gedacht?

Centrum, ik neem waarschijnlijk de trein terug. Waterbus is mij onbekend maar een goede tip. Vanavond knutsel ik een route in elkaar en als het meer dan 200 km is kan die bus nog van pas komen.
CarlW schreef:Zo direct mogelijk maar verkeersarm is de bedoeling.
Een autoluwe route van de Fietsersbond wellicht? Je hebt ook nog vele andere routetypes in hun planner.
Ziet er niet slecht uit, dat of via het veer in Puttershoek. Ken je daar de vaarfrequentie van, Arno?
Je kunt ook aan deze route denken:
https://www.google.nl/maps/dir/51.40221 ... 176156!3e1
CarlW schreef:Ziet er niet slecht uit, dat of via het veer in Puttershoek. Ken je daar de vaarfrequentie van, Arno?
Die veer vaart vanaf 18 september helaas niet meer in de weekeinden: http://www.veerputtershoek.nl/veer-putt ... tregeling/
Bedankt voor de nuttige tips, zoiets zal het worden: min of meer rechtdoor, veerbootloos, 175 km
https://www.google.com/maps/d/edit?mid= ... OvFlBUgA0Y
Ook veerbootloos, om Antwerpen heen, en slechts ca. 150 km : https://www.google.nl/maps/dir/Brussel, ... !3e1?hl=nl

Als de link niet werkt, start Google Maps voor fietsers en ga van Brussel naar de volgende (tussen)punten : Mechelen - Schoten - Essen - Helwijk - Rotterdam.
Korter, maar niet te doen: de N1 en zo is echt niet voor fietsers.
LfF2 naar Mechelen => LF5 langs Duffel en Lier > na Zoersel richting Rijkevorsel - Hoogstraten - Meer => LF9 richting Breda +> bij Meersel Dreef => LF13 => langs Etten en Zevenbergen => LF2 en die volgen waarbij evt. in Dordrecht de watertaxi. Ik denk dat je versteld zult staan over de rust van de wegen in West Brabant.
arnob schreef:LfF2 naar Mechelen => LF5 langs Duffel en Lier > na Zoersel richting Rijkevorsel - Hoogstraten - Meer => LF9 richting Breda +> bij Meersel Dreef => LF13 => langs Etten en Zevenbergen => LF2 en die volgen waarbij evt. in Dordrecht de watertaxi. Ik denk dat je versteld zult staan over de rust van de wegen in West Brabant.
Mechelen, Rijkevorsel, Breda... namen die me bekend voorkomen van de Jacobsroute. Ik heb even geen tijd om te kijken wat er al allemaal gesuggereerd is en of dit nog een verbetering is, maar je zou daar dus nog naar kunnen kijken. Zijn ook wel GPS-tracks van te vinden neem ik aan, als je die zoekt.

Fiets ze,

Carl