Additionally, paste this code immediately after the opening tag: fietsen en glutenvrij - Forum Wereldfietser

fietsen en glutenvrij

Hallo,

Mijn vriend is coeliaki patient oftewel hij moet glutenvrij eten. Thuis gaat dat allemaal goed, maar op vakantie is het soms best lastig. Wij gaan deze zomer fietsen in Frankrijk en voor 3 weken eten meesjouwen is natuurlijk nogal lastig. Het avondeten is het probleem meestal niet, maar ontbijt en lunch geeft soms wel eens problemen.

Ik vroeg mij af of er meer vakantiefietsers zijn die glutenvrij moeten eten en of iemand misschien tips heeft.

Groeten Colinda

Wie oh wie heeft er informatie voor Colinda???

Er is de Franse organiatie l'Association Française Des Intolérants Au Gluten.
Wellicht weten zij meer over eten zonder gluten in Frankrijk.
Zij hebben een site: www.afdiag.org

Bedankt Bert voor je reactie. Van de afdiag wist ik al en op zich is het lezen van etiketten voor mij ook geen probleem. Het probleem is dat je in de kleine buurtsupertjes vaak niet de A-merken hebt (die vaker glutenvrij zijn dan de goedkope merken). Ook moeten de fabrikanten het volgens Europeese wetgeving tegenwoordig vermelden of er sporen van een bepaald product in kunnen zitten dus dat geeft de burger weer moed.

Ik was gewoon nieuwsgierig of er nog meer mensen zijn die glutenvrij moeten eten, maar ik geloof dat de meeste fietsers (gelukkig) gezond zijn!

Colinda

In Frankrijk heb je in de kleine dorpjes vaak Tabac / Epiceries die alleen huismerken (meestal Casino) verkopen, maar in elke plaats van betekenis (en daar zijn er zat van) zit wel een grote supermarkt zoals Intermarche, Super-U of Lecrlerc. Ik heb ik juni de Groene Weg gefietst, en kwam bijna elke dag wel langs zo'n grote supermarkt of langs borden dat er eentje in de buurt zit. Het lijkt me dus niet nodig voor 3 weken eten mee te nemen, ik denk dat je er rustig van uit kan gaan dat je elke 3 dagen zeker een grote supermarkt tegen zal komen.