Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Vers van de pers: Fietsen over de ViaRhôna - Forum Wereldfietser

Vers van de pers: Fietsen over de ViaRhôna

Afbeelding

Fietsen over de ViaRhôna beschrijft een ruim 600 km lange, voor meer dan de helft autovrije fietsroute die de Rhône volgt van Genève naar Plage Napoleon aan de Middellandse Zee.
De route is gebaseerd op de ViaRhôna die nog niet voltooid is, maar vanaf 2017 in zijn geheel bewegwijzerd. Op sommige plaatsen wordt afgeweken van de officiële route. Ook worden enkele alternatieven van nog eens ruim 130 km beschreven. Behalve in het begin kent de route weinig hoogteverschillen. In het Rhônedal zijn goede aansluitingen op de trein, wat het eenvoudig maakt een stuk over te slaan of naar het beginpunt terug te reizen. Grote delen van de ViaRhôna lenen zich er prima voor om met kinderen te fietsen.

Fietsen langs de Rhône van Zwitserland naar de Middellandse Zee is een ontdekkingsreis door een voortdurend veranderend landschap. Indrukwekkende bergcoulissen en kloven worden afgewisseld door stuwmeren en spiegelende watervlakten. Nu eens is de Rhône een wild stromende rivier met meanderende nevengeulen, dan weer een getemde en rechte waterloop. Beboste oevers maken plaats voor fruitboomgaarden en de wijnbouwterrassen van de Côtes du Rhône. En aan het eind van de reis zijn daar de eindeloze moerasvlakten van de Camargue en lonkt de Méditerranée.
Onderweg bieden steden als Lyon, Vienne, Avignon en Arles een rijkdom aan cultureel erfgoed en vooral ook veel Franse sfeer.

ISBN: 978-90-77056-35-6
Prijs € 19,50 | 146 pagina's | geheel in kleur | ringband

Deze nieuwe uitgave is te koop in de reisboekhandel en ook te bestellen in de boekhandel of via ReCreatief Fietsen

Meer informatie op www.recreatief-fietsen.nl.

Afbeelding
Leuk. Bij mij komen twee vragen op. Allereerst of de route in twee richtingen beschreven is of althans berijdbaar met de gids. In de tweede plaats hoe het zit met de doorsteek vanaf Genève. Hoe zwaar is die?
Wim schreef:Leuk. Bij mij komen twee vragen op. Allereerst of de route in twee richtingen beschreven is of althans berijdbaar met de gids. In de tweede plaats hoe het zit met de doorsteek vanaf Genève. Hoe zwaar is die?
De route is in één richting beschreven. Maar de ViaRhôna is intussen voor het grootste deel bewegwijzerd. Met de kaartjes in de gids schaal 1:100.000 en de rivier aan de hand is de andere kant op fietsen niet moeilijk. Behalve dan voor de alternatieve route van Groslée naar Vienne via Morestel.
De eerste etappe van Genève naar Seyssel is met 500 meter hoogteverschil op 59 km redelijk pittig, maar dan heb je het qua klimwerk wel gehad. De rest (behalve de alternatieve route via Morestel) is vlak, hooguit vals plat. Grote delen lenen zich prima voor fietsen met kinderen.
Luc Oteman