Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Transcontinental Race 2016 - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Transcontinental Race 2016

Zie http://reportage.transcontinental.cc/?page_id=126
Ongeveer dezelfde regels als voor de Tour Divide race, behalve dat de route van de TD vast ligt en voor iedereen verplicht is.
voorsprong van Kristof is bijna 1 dag. Hij kiest via Bualgaria te rijden. Wat minder bergen
Plus, dat als je via Servië Kosovo in en weer uit via Servië gaat, wat ook had gekund je mogelijk een probleem had gehad bij de grens. Servië is nog steeds van mening dat Kosovo onderdeel is van Servië, en als ze moeilijk willen doen doen ze dat gewoon. Naast het incident in Pristina vanmorgen een verstandige keus.
...and we have a winner!

Niet onvoorspelbaar: Kristof Allegaert met wellicht iets meer dan een dag voorsprong op nummer 2. Moraal van het verhaal: als je 8.5 dagen kan fietsen aan ongeveer 420km per dag kan je de transcontinental race winnen. Makkelijker gezegd dan gedaan.
Tja ,
Hij verdient de bijnaam “Machine”. 420km/dag of 20h/dag en alleen 4h eten slapen douchen aankleden, boodschapen. Etc. is onmenselijk.
En dan alles zonder support van derde partij. Trouwens is snap nog niet wat dat betekend. Ze kunnen wel ik hotel slapen, ze kunnen wel boodschappen doen, ze kunnen wel fietsreparatie bij een fietswinkel doen. Waar ligt de grens.
Kun je een paketje bij de tankstation krijgen?
Kan je een luxe etentje met massage in hotel krijgen?
Al met al indrukwekkend.
miro schreef: En dan alles zonder support van derde partij. Trouwens is snap nog niet wat dat betekend. Ze kunnen wel ik hotel slapen, ze kunnen wel boodschappen doen, ze kunnen wel fietsreparatie bij een fietswinkel doen. Waar ligt de grens.
Kun je een paketje bij de tankstation krijgen?
Kan je een luxe etentje met massage in hotel krijgen?
Vorig jaar is daar een uitgebreide blogpost over geweest. De bedoeling is dat alle rijders met identieke kansen rijden:
- alle commerciële diensten zijn dus beschikbaar
- er wordt gevraagd om geen regelingen verder dan 24 uur op voorhand te treffen (dus niet bijvoorbeeld alle hotels nog thuis regelen, maar je mag wel op je smartphone een hotel boeken voor die dag)
- regelingen getroffen voor de race (zoals dus een pakketje opsturen) zijn niet toegelaten.
- gebruik maken van kennissen is in principe ook niet toegelaten, je mag bijvoorbeeld als je in grootmoeder in montenegro woont niet even binnenwippen bij je grootmoeder voor pannekoeken, maar je grootmoeder mag wel een kraampje langs de wegzetten waarin ze pannekoeken verkoopt aan iedereen.

Ze geven zelf toe dat die regels niet altijd even eenduidig zijn en dat ze dus soms geval per geval zullen moeten bekijken of het kan of niet.
Een aantal mooie foto's en een verhaal over de race.
https://avauntmagazine.com/the-transcontinental

De eerste vrouw haalt vannacht mogelijk nog de eindstreep, terwijl anderen CP4 nog niet eens over zijn.
Mooi artikel, ofschoon ik het nog niet helemaal gelezen heb.
Ik vroeg me gisteren af hoeveel fietsers er nog zullen arriveren in de voorgestelde tijd. Ergens las ik dat er een tijdslimiet was van 14 dagen, anderen hebben het over 16.
In elk geval is het een divers groepje. Sommigen gaan voor snelheid (en kunnen het ook), anderen gaan kennelijk een grote uitdaging aan hopen vroeg of laat de eindmeet te halen.

Chapeau voor Kristof. Bij een 200 km audax brevetje reed ik eens 1 km in zijn wiel. :lol: Hij is gewoon één met de fiets. 200 km, wat voor mij al een hele uitdaging is, is voor hem een uitstapje.
Met grote interesse en achting volg ik het vervolg van de mindere goden.
... en de laatsten zijn nu ook binnengekomen: na 27,5 dagen. Chapeau!
...en ze zijn gisteren weeral vertrokken: deze keer een ritje van zo'n 5.500 km van West naar Oost-Australie (de Indian Pacific Wheel Race). 'The machine' Kristof Allegaert ligt weer op kop; maar houdt-ie het vol? Transcontinental organisator Mike Hall is er deze keer ook bij.

Enjoy the dot-watching :-)
Iets korter maar de RTC is ook sinds 3 dagen op gang :) http://www.freedomchallenge.org.za
Aansluitend de RTW, En vanaf 25 mei de RTR. De regelmatig updates via twitter zijn leuk gezien de klein club mensen die de diverse FC tochten volgen... https://twitter.com/freedom_trail

6 juni sta ik zelf op de start lijn van RASA2017 Niet echt een race voor mij, ik zal blij zijn als ik binnen de 26 dagen cutoff binnen kan zijn :) Terwijl de racers met een dag of 12 klaar zijn....
Inderdaad, verschrikkelijk. Ik las het deze morgen ook. Wat een verlies... :(
Vreselijk. Ben er wel even stil en ondersteboven van. Begon me net te verdiepen in het transcontinentale circuit en Mike Hall is (was) dan toch *dé* grote naam... Groots in karakter en daden in ieder geval. Mooie foto van Kristof Allegaart van zijn fiets bij het Opera House. Alsof Mike Hall toch stiekem mee is gefietst tot in Sydney.

Moge hij voor lange tijd een inspiratiebron blijven en op die manier een bijdrage leveren aan de fietscommunity.
Erg triest dat de zoveelste fietser door een automobilist is doodgereden. Ik had met veel interesse deze race gevolgd tot gisteren. Ik wilde net even kijken hoe het er voor stond en dan lees ik dat Mike Hall door gemotoriseerd verkeer om het leven is gekomen.

Als ik op de filmpjes zie hoe dicht auto's langs de fietsers passeren dan geeft het fietsen op deze wegen mij zonder meer geen veilig gevoel.
Voor geïnteresseerden, op Wiki tref je uitgebreide informatie over de verongelukte Mike Hall:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Hall_(cyclist)
(gecorrigeerd, met dank aan Felx Fietst)
Juiste link is https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Hall_(cyclist), maar je kunt door te zoeken meer over Mike Hall vinden: https://www.startpage.com/do/search?cmd ... ith_date=w (Link zoekt met deze instellingen alleen op pagina's van de laatste week.)