Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietsen huren/aankopen in Kirgizië/Tadzjikistan - Forum Wereldfietser

Fietsen huren/aankopen in Kirgizië/Tadzjikistan

Hallo allemaal,

Wij plannen een tocht van 3 maanden doorheen Centraal Azië. Een groot deel van deze toch zal bestaan uit trekkings en bergbeklimmen. We zouden echter deze ervaring compleet willen maken door een fiets te kopen/huren en om op die manier ook zelfstandig grotere afstanden te kunnen afleggen. Aangezien de helft van de trip uit trekkings zou bestaan, zouden we niet onze eigen fietsen meenemen maar uitkijken naar huren (of kopen aangezien dit in verhouding ongeveer op hetzelfde neerkomt).

Het ziet er naar uit dat de beste plaats voor huren/kopen Bishkek of Karakol is, deze heb ik al gevonden:
http://www.freebike.kg/index.htm
http://www.freebike.kg/bike_shop.htm
http://www.traveltajikistan.net/tours/b ... e_rentals/

Heeft iemand ervaring met het aankopen of huren van fietsen in deze kant van de wereld?

Bedankt!
Ik heb een Giant Revel gehuurd via Freebike (= Ecotours). Het was een erg basic mountainbike die het voor mij wel deed: onbepakt en zelf ben ik ook licht (50kg). Het is een fiets van rond de 350 euro, dus ja..heel erg veel kan je er niet van verwachten, maar mits je geen gekke gewichten gaat meesleuren, voldoende reserveonderdelen meeneemt, moet het toch wel lukken..

Ik heb in Bishkek één winkel voor Giant gevonden, verder zag ik ook weinig andere merken rondrijden.
Bedankt voor je reactie Juut. Wanneer ben jij in Bishkek geweest?

Freebike heeft mij voor aankopen doorverwezen naar Veloleader. Zij verkopen naast Giant oa ook Specialized en Author. Gergert sport (http://www.gergert.kg/) in Bishkek verkoopt Giant, Cube en Author. Ik heb het idee dat de markt en vraag in Bishkek wel is toegenomen, zo verkoopt Extremal shop al carbon MTB's van +- €1600.

Een maand een fiets huren kost via Freebike pakweg €450, voor die prijs kan ik de fiets zelf kopen (of evt. zelfs een betere..). Maar het hoeft inderdaad niet het beste van het beste te zijn.

We zouden wel doorheen Kirgizië fietsen, dus geen lustochten, waardoor we toch geregeld voor meerdere dagen eten meesleuren.
Ik was in augustus 2016 in Bishkek. Ik ben wel niet in de rijkere gedeeltes geweest, dus misschien vond ik daarom weinig fietsenwinkels. Al is er sindsdien ook wel ineens een mediamarkt, casa, enz Het kan snel gaan.

Oh ja, ik deed eerst een tour met paarden, daarna maar tiental dagen met de fiets, voor mij kwam de huur dus wel goedkoper en ook wat praktischer uit. 450 euro is wel duur ja. Dat is meer dan die fiets kost. Dan lijkt aankopen me een betere optie, zeker als je geen lus maakt.