Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietsen in de Ardeche, wat een mooi gebied - Forum Wereldfietser

Fietsen in de Ardeche, wat een mooi gebied

Eigenlijk is dit een privé filmpje. Gewoon 10 minuten fietsplezier in de Ardeche in Frankrijk. Langs de route van de Ardechoise....deels dan. Want uiteraard vinden we veel andere kleine paden die ook mooi zijn. Wat een leuk en mooi fietsgebied. Tien minuten vind ik eigenlijk voor een fietsfilmpje veel te lang. Maar ach, wij hebben er erg veel plezier aan beleefd en waarom dan ook niet delen. Doen we gewoon.
We hebben twee weken door dit groene landschap gefietst. Veel kleine dorpjes bezocht maar vooral genoten van de enorm rustige wegen, de mooie beklimmingen en de magnifieke uitzichten.
Soms vroegen we ons af voor wie de Fransen de kleine wegen hebben aangelegd. Niet voor de bewoners zelf, geen auto te zien. Wij geloven, tegen beter weten in, dat die prachtige wegen alleen gebouwd zijn voor wielrenners en vakantiefietsers. Wij hebben genoten.
Kortom: scherm op maximaal, borrelnootjes en een biertje en laat je 10 minuten even meenemen naar La France, Frankrijk, France, Frankreich.....
Oh ja, weet iemand hoe ik vimeo filmpjes rechtstreeks in dit forum kan laten zien? Scheelt weer een klikje.
Nu moet je even op de onderstaande link klikken.

http://www.marcolisettesport.com/single ... -the-movie

Afbeelding
Herinnering ... een van mijn eerste fietsvakanties, 1995. (Nou ja, effe nakijken, nummer 6)
Ik herkende de eerste col al. :D
De Ardeche is meer dan alleen het te hete droge stuk hoogzomer rondom de arc van Vallon-Pont-d'Arc.
Marco Meijerink schreef:Oh ja, weet iemand hoe ik vimeo filmpjes rechtstreeks in dit forum kan laten zien? Scheelt weer een klikje.
Zo: https://vimeo.com/222949686
Zeer fraai. Hoe krijg je al fietsend zulke stabiele beelden?
Leuke film Marco & Lisette. Inderdaad een leuk gebied zo te zien!
peter de rijk schreef:Zeer fraai. Hoe krijg je al fietsend zulke stabiele beelden?
Hoi Peter,
Combinatie.
1. Stabiele hand. Jaren lang gefotografeerd en dan leer je dat :D
2. Image stabilisator op de camera
3. Image stabilisator in de software

Laatste gebruik ik zo min mogelijk. Daarbij wordt het beeld ook wat kleiner. Sowieso is het beeld bij groothoek een stuk stabieler dan wanneer je zou inzoomen.

Leon, zeker. er zijn volgens mij meer groene heuvels/bergen dan droge stukken. Ik ken Frankrijk veel van wielrennen maar nu ook eens leuk om rustig doorheen te fietsen. Maar toch zou ik er ook weer niet in de zomer willen zijn. Zo in het voorjaar is top. Temperaturen lagen tussen nachtvorst en 36 graden. Dat is prima te doen. De avonden waren lekker koel, ook in de hete gebieden.

De url van vimeo begrijp ik natuurlijk. Ik bedoel of het mogelijk is om de video zo neer te zetten zoals ook op mijn eigen sites. Zodat je een plaatje ziet, er gelijk op kan klikken zodat de video in het forum speelt.
Mooi gefilmd. Probeer deze code eens, zonder s achter http en met www.

Code: Selecteer alles

[vimeo]http://www.vimeo.com/222949686[/vimeo]
Leuke film Marco, mooie plaatjes.
Ken het gebied redelijk, veel gefietst daar.
Vrienden van mij hebben een huis en B & B in de Auvergne, St Privat D'allier en vandaar uit vele fietsvakanties gemaakt.
Je hart gaat er weer van open, bedankt
Mvg
Willem Klein
Capelle aan den IJssel :)