Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Nieuwe gids voor wereldfietsers! - Forum Wereldfietser

Nieuwe gids voor wereldfietsers!

Nieuw boek op de markt dat een "must" is als je je eerste grotere fietsreis voorbereid of om gewoon lekker te neuzen in een gids geschreven voor en door wereldfietsers.

het is van de uitgever Trailblazer (UK) en is samengesteld door Stephen Lord, en heet "Adventure Cycle-Touring Handbook" (worldwide cycling route&planning guide).

Het boek is in 3 delen opgesplitst:
deel 1 betreft de praktische voorbereiding zoals plannen van je reis, een fiets kiezen, aanpassingen aan je fiets voor de grote trip, materialen, gezondheid, visa en veiligheid.

deel 2 beschrijft trans-continentale routes over elk continent, populaire routes zoals de Leh-Manali Highway maar ook Madagascar, Momgolië, etcetera.

deel 3 zijn "tales from the saddle", verhalen uit de eerste hand van wereldfietsers internationaal over hun tochten door Siberië, de Sahara, Kyrgyzstan, Costa Rica en ga maar verder.

276 pagina's genieten, vele mooie foto's! Kijk maar op www.adventurecycle-touringhandbook.com.

Wij zijn extra blij en trots want wij werkten mee aan dit boek!

Robin en Heleen Wielders-Boermans

Hoi Robin en Heleen inderdaad een erg mooi boek, maar het is er al een paar maanden hoor! :lol:
Er zijn ook andere leuke boeken voor wereldfieters, zoals de Fahrrad Weltfuhrer (700 bladzijden), maar je moet wel Duits kunnen lezen.
En wellicht The Long Distance Cyclists handbook, maar die gaat meer over voedsel, trainen en fietstechniek gericht op lange racefietstochten.

En tja, natuurlijk het boekje De Wereldfietser, handreiking voor het maken van een lange reis, dat is uitgegeven naar aanleiding van een informatieavond van De Wereldfietser.
En hartelijk dank voor deze tip Robin en Heleen.