Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Op zoek naar een sportieve, snelle tourer. Tips? - Forum Wereldfietser

Op zoek naar een sportieve, snelle tourer. Tips?

Hi. Ik ben sinds een tijdje op zoek naar een sportieve, snelle tourfiets. Eigenlijk een beetje een manusje van alles. Ik wil er licht ("ultralight") op touren, maar ook niet bang zijn voor het eerste beste zand of gravelpaadje. Zelf bouwen wil ik ooit nog wel doen, maar op dit moment wil ik graag een afgemonteerde fiets.

Denk aan iets in de volgende lijn:
Salsa Vaya
Surly Straggler
Kona Rove
Specialized AWOL

Het liefst zo veel mogelijk van dit lijstje:
  • Stalen frame en vork
  • Geometrie tussen race (vaak te aggressief) en tour (vaak te relaxed) in
  • Schijfremmen
  • Wielen met minstens 32 spaken
  • Mogelijkheid voor bagagedrager voorvork
  • Mogelijkheid voor redelijk laag verzet (soms toch met die bepakking een bergje op)
  • Mogelijkheid voor brede banden
  • Ik ben 2 meter en moet er natuurlijk op passen
(Ik verwacht zeker niet alles van dit lijstje, maar dit is om een idee te geven.)

Bovenstaande fietsjes zijn allemaal voor hooguit 1500,- verkrijgbaar, dus het budget is ongeveer dat. Iets meer is best mogelijk als ik echt veel meer waar krijg voor dat extra geld.

Nou is mijn probleem dat bovenstaande fietsen nogal Amerikaans zijn. In Nederland zijn ze erg lastig, of bijna niet te vinden. Als dat wel zo was was ik onderhand waarschijnlijk al een eigenaar van een Salsa Vaya.

Zijn er nog meer Nederlandse of Europese merken, die hier goed verkrijgbaar zijn, die ik over het hoofd zie? Hebben jullie nog tips voor een mooie fiets?
Mooi plan!

Misschien hier eens meelezen?

http://www.wereldfietser.nl/www//phpbb/ ... =8&t=29848
Surly, Kona, Salsa zijn verkrijgbaar bij https://www.justpedal.nl/nl/

Vaya: https://www.justpedal.nl/nl/zoeken?cont ... it_search=
Straggler: https://www.justpedal.nl/nl/zoeken?cont ... it_search=
Rove: https://www.justpedal.nl/nl/zoeken?cont ... it_search=

Je kan ook aanpassingen laten doen en/ of langsgaan in Amersfoort. De eigenaar is minstens zo lang als jij.
Thanks voor jullie reacties!

@Jurr: Die hield ik in de gaten inderdaad, maar dat topic dwaalde snel af richting zelfbouw. Dat is mij nog even een brug te ver op dit moment. :)

@Friso: Ik kwam die site tegen, maar vond het verschil voor bijvoorbeeld de Vaya een beetje vreemd. Adviesprijs op de Salsa site is 1399 dollar (=1220 euro), en bij justpedal is 'ie 1699 euro, wat toch stevig wat meer geld is voor een ogenschijnlijk gelijke fiets.

Mogelijk komt dat doordat het een wat meer 'exotisch' merk is hier in Nederland, maar dan zou ik liever de meerprijs niet betalen als ik een niet-exotisch merk kan krijgen.
Space Horse Disc (Apex)? Moet je alleen kijken of een 61cm genoeg is.
http://allcitycycles.com/bikes/space_horse_disc_2017

Just Pedal is inderdaad niet goedkoop, wel een fijne zaak. Mocht je toch zelf gaan bouwen (of iemand kennen die dat kan) dan kan je bovenstaande frames goedkoop(er) in Duitsland scoren.
Als je zelf die fiets uit USA haalt voor €1220 (USA prijs) komen daar nog invoerrechten, verzendkosten + BTW bij. :wink:

Invoerrechten= 4,7% over totaalbedrag + verzendkosten
BTW is 21% -> over totaal bedrag (invoerrechten + totaalbedrag + verzendkosten)
@Sonny: Wat een gaaf frame! Jammer genoeg lijkt dit merk net zo exotisch als de rest van mijn genoemde fietsen.

@Friso: Klopt, snap ik. Ik hoopte dan ook dat er meer Nederlandse of Europese fietsen waren waar ik die extra kosten niet voor betaal.

Dat lijkt er helaas nog niet op. Ik ga denk ik maar eens aan justpedal vragen wat ze voor mij kunnen betekenen.
Misschien heeft Avaghon wel een Racert demo in jouw maat die voor een leuke prijs weg mag? :-) Stond ook een tijd een S28 met racestuur in de showroom, misschien is dat wel wat ook?
Informeren kan altijd! Succes, leuke zoektocht.
@Jurr: Ik ga eens informeren! Zou wel heel wat geluk moeten hebben denk ik, haha. De nieuwe modellen zijn mooi, maar vallen wel een beetje buiten mijn budget.

@Friso: Bedankt! En dank voor je hulp tot zo ver. :)


Edit: Overigens zijn andere suggesties nog steeds welkom! Het lijkt een beetje alsof ik het topic sluit nu, dat is niet zo. :)
Hier kun je beslist wat inspiratie op doen, wonderschone fietsen van het soort zoals jij voor ogen hebt;

https://www.lfgss.com/conversations/172 ... fset=16000

En dag gewoon lekker terug bladeren tot je het zat bent, veel kijk plezier.

Gr. Hans.
Soma Wolverine past ook goed op je verlanglijstje. Scoort erg hoog in de verschillende reviews. Wel in oranje natuurlijk!
/offtopic
GillesBerthoud die meedeed aan de CDM2017:
http://www.wereldfietser.nl/www//phpbb/ ... 94#p288194

Afbeelding
:P
@bonkers: Wat een gave fietsen allemaal zeg! Dit maakt alleen maar dat ik nog meer zo'n Salsa Vaya oid wil.

De Soma Wolverine is ook erg mooi inderdaad! En daaraan verwant de Soma DC (opvolger van de Soma Saga).
Mooie fietsjes, en helaas minstens zo exotisch als Salsa en consorten. :(
Andere opties zijn:

Genesis Croix de Fer
Genesis Tour de Fer
Kona Sutra

ik heb zelf gekozen voor de Cannondale Touring 2. Nog even kijken of hij tegen het grote werk bestand is.
Gekocht in de UK, omdat hij in NL niet leverbaar is (de Touring 1 wel, maar deze heeft slechts 2 bladen voor)
Wel aluminium, triple crankstel maar wel schijfremmen, geschikt voor lowriders en relatief licht.
kanshazan schreef:Thanks voor jullie reacties!
@Friso: Ik kwam die site tegen, maar vond het verschil voor bijvoorbeeld de Vaya een beetje vreemd. Adviesprijs op de Salsa site is 1399 dollar (=1220 euro), en bij justpedal is 'ie 1699 euro, wat toch stevig wat meer geld is voor een ogenschijnlijk gelijke fiets.

Mogelijk komt dat doordat het een wat meer 'exotisch' merk is hier in Nederland, maar dan zou ik liever de meerprijs niet betalen als ik een niet-exotisch merk kan krijgen.
Ik meen dat die merken bij dezelfde importeur zitten. Mijn FM heeft er wel eens naar gekeken. Het imago is natuurlijk top, maar de prijsstelling is in Europa wat hoger en dat maakt het een lastig verhaal als je een beetje omzet wil maken.

Fietsers van over de plas rijden heel vaak met een Surly, waar Nederlanders toch veelal te herkennen zijn aan hun Santos of Koga. Ook het echt licht trekken is aan de andere kant van de plas veel meer een ding dan hier heb ik gemerkt aan fietsers die ik onderweg tegen kwam. Wellicht dat het daarom niet zo triviaal is om een Europees volumemerk te vinden die iets dergelijks neerzet op een scherp prijspunt. Ik zou me er niet druk om maken, een deel van het verschil komt door de hogere belasting hier en die paar euro die dan resteert, ach, dat ben je vergeten zogauw je met een grijns van oor tot oor rondfietst :-)
In de categorie randoneur kun je misschien bij Meilenweit terecht.

Hier een draadje over mijn ervaring met een klassieke hardtail vakantie fiets.

http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... ilit=intec

Doet het nog steeds prima! :)
In Nederland zijn zulke lichtere fietsen met racestuur nooit erg populair geweest. Wij zijn altijd meer van de zware fietsen met recht stuur geweest (helaas). In Engeland had (o.a. de Dawes Galaxy) en heb je ze wel, bijvoorbeeld de Thorn Club Tour. Uit je lijstje vind ik zelf die Surly wel aantrekkelijk. Het is in feite een Crosscheck met schijfremmen, en eigenlijk helemaal niet zo verkeerd geprijsd voor de kwaliteit.
In het hogere segment maakt m-gineering wel met een zekere regelmaat zulke fietsen, laatst nog een mooie met 650B wielen (27,5 inch voor de modebewusten).
Ook altijd erg leuk om op rond te struinen en ideeën op te doen;

http://theradavist.com/
Goedemiddag!

Dank voor de nieuwe reacties.

@luddo: Die Croix de Fer is ook erg interessant zeg! En in de UK geproduceerd, dus iets minder exotisch. Eens zien wat de beschikbaarheid hier is. Wel 2x10 standaard, maar dat is mogelijk nog wel aan te passen.
Kona Sutra is ook een mooi fietsje, maar dan zou ik liever de Kona Rove hebben denk ik. :)

@robhuls: Ja, erg jammer dat het licht rondtrekken hier niet zo populair is. Je zou verwachten dat Koga ook wel een sportief tourfietsje neer zou kunnen zetten. Mogelijk komt het nog.
En misschien moet ik maar gewoon de meerprijs neerleggen voor een leuk fietsje van justpedal inderdaad. Uiteindelijk zullen die paar extra euros het vermoedelijk wel waard zijn ja.

@Wilm: Hmm, die fietsen trekken alweer richting de zwaardere tours lijkt het. Maar mogelijk is daar iets custom te krijgen?

@Wim: Helaas inderdaad. De Straggler is inderdaad net geprijsd, al vind ik dat van de meeste van deze fietsen wel. Erg betaalbaar met prima onderdelen. Als ik nog eens wat meer geld ervoor over heb ga ik zeker kijken naar m-gineering e.d.

@bonkers: Cool! Dit ziet er perfect uit: http://theradavist.com/2017/06/stephani ... an-taylor/ Erg mooi!