Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Hannover Hbf wordt hub voor fiets in de trein naar Zuid-Duitsland en Zwitserland - Forum Wereldfietser

Hannover Hbf wordt hub voor fiets in de trein naar Zuid-Duitsland en Zwitserland

Na het stopzetten van de CityNightLine in december 2016 gloeit er ligt aan de Horizon voor vakantiegangers die hun fiets mee willen nemen in de trein naar het zuiden van Duitsland en Zwitserland. De nieuwe reismogelijkheden gaan dus wel eerst naar het oosten, om daar af te slaan naar het zuiden.
Hannover ligt aan de IC-verbinding Amsterdam - Berlijn met iedere twee uur een trein.

Vanuit Hannover gaat de Nieuwe ICE4 rijden op München. In deze hogesnelheidstrein zijn fietsplaatsen. Je vertrekt uit Amsterdam om 11:00 uur en je bent na de overstap om 19.40 uur in München. Je heb dus in het voorjaar en de zomer tijd om met daglicht naar de camping van München te fietsen. Reserveren voor je fiets is verplicht. Een Sparpreis kost € 39,90, maar dan moet je wel op tijd boeken. Treinverbindingen naar Duitsland zijn al een half jaar vooraf boekbaar. Daar komt nog wel € 10 Euro bij voor de fiets.
Vier uur later vertrekken kan ook, maar dan ben je pas tegen middernacht in München.

Vanaf Hannover gaat ook de Nightjet naar Bazel en Zürich. Deze nachttrein van de Oostenrijkse Öbb neemt fietsen mee. Ook hier geldt: reserveren!
Vertrek uit Amsterdam om 17:05 uur en na een overstap in Hannover ben je om 7:20 uur in Bazel. Je betaalt naar gelang het comfort dat je boekt: een couchette, of een écht bed, met meer reizigers in een coupé, of een eigen coupé. Het comfort in de Nightjet is duidelijk beter dan in de ter ziele gegane CityNightLine.
Neem voor meer informatie contact op met de Treinreiswinkel: www.treinreiswinkel.nl
Keulen en Düsseldorf zijn ook goede hubs. Beiden worden aangedaan door de ÖBB nachttrein naar Wenen. En beide stations hebben goede verbindingen vanuit Nederland. Düsseldorf vanaf Arnhem en Keulen via Venlo/Mönchengladbach of Heerlen/Aken.
Ik kan de uitspraken over de ÖBB nachttrein alleen maar ondersteunen. Goed materieel, goede plek voor de fiets en zeer vriendelijk personeel. Met als topper nog ontbijt. Boeken gaat makkelijk via de ÖBB website.
Ivo Miesen schreef:Keulen en Düsseldorf zijn ook goede hubs. Beiden worden aangedaan door de ÖBB nachttrein naar Wenen. En beide stations hebben goede verbindingen vanuit Nederland. Düsseldorf vanaf Arnhem en Keulen via Venlo/Mönchengladbach of Heerlen/Aken.
Ik kan de uitspraken over de ÖBB nachttrein alleen maar ondersteunen. Goed materieel, goede plek voor de fiets en zeer vriendelijk personeel. Met als topper nog ontbijt. Boeken gaat makkelijk via de ÖBB website.
Als je naar Venlo gaat kun je beter in Dusseldorp overstappen, want dan hoef je tot Venlo niet meer over te stappen. Vanuit Keulen moet dat wel. Let wel op dat deze regiotreinen op het laatste deel een echt boemeltje is dat bij iedere verzameling van meer dan vijf huizen stopt.
Ook de regiotrein van Dusseldorp naar Arnhem stopt tussen Oberhausen en Emmerik ontzettend vaak.