Johan Blom verzorgt 17 december een cursus Smartphone GPS navigatie op de fiets (voor de Iphone) bij Horizon Bicycles in Utrecht.

Voor wie?
Heb je nog niet eerder met GPS genavigeerd, of heb je al een GPS-apparaat maar ben je er nooit echt vrienden mee geworden? Dan is het uitproberen van een offline navigatie-app op je smartphone een kleine stap om eens kennis te maken met de voordelen van Smartphone GPS-navigatie op reis.
Geen internet nodig met een offline navigatie-app.

Voordelen:
Met de juiste navigatie-app, waarbij je de landkaarten –offline– op je smartphone kunt zetten, is er onderweg geen mobiel internet nodig. Hierdoor spaar je in het buitenland de hoge internetkosten uit, en heb je geen last van slecht internet-bereik in afgelegen gebieden. (Bovendien kun je de smartphone in vliegtuigmodus zetten zodat de batterij een stuk langer mee gaat.)

De betere offline-navigatie-app biedt meer functionaliteit en de kaarten zijn duidelijker dan bijvoorbeeld met Google Maps (die eigenlijk niet echt geschikt is voor wandelaars en fietsers).
Fietsen en wandelen wordt nog leuker!

Doordat je met GPS en digitale kaarten veel meer informatie over de omgeving hebt, zul je onderweg meer ontdekken waardoor het er spannender op wordt. Dwalen in plaats van verdwalen! Bovendien kun je onderweg heel makkelijk een bakker, supermarkt, camping, café of pinautomaat vinden.

Je leert:
Navigeren met de smartphone, downloaden van bekende fietsroutes, aanwijzingen voor het maken van eigen routes, weer- en schokbestendig bevestiging op het stuur, en het onderweg volhouden van de batterij.

Hoe?
De kosten bedragen €45. Aanmelden is verplicht en kan via e-mail: info@horizonbicycles.nl.

Download ter voorbereiding alvast mijn uitgebreide handleiding (http://www.jsgblom.nl/gpsfietser/hoe/handleiding/). Na afloop van de cursus krijg je het cursusmateriaal toegestuurd zodat je alles nog eens op je gemak kunt oefenen.