Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietsen met hartslagmeter - Pagina 3 - Forum Wereldfietser

Fietsen met hartslagmeter

Leon schreef:
di 27 nov, 2018 12:09
Voor wat het waard is: de Consumentenbond zegt dat er "tot nu toe te weinig bewijs is om te mogen stellen dat het gebruik van vitamine K2 het risico op hart- en vaatziekten verlaagt" en waarschuwt zelfs mensen die bepaalde bloedverdunners (zoals acenocoumarol en fenprocoumon) gebruiken voor het tegendeel: https://www.consumentenbond.nl/gezondgi ... itamine-k2
Yup de consumentenbond als tester van electronica ed, lijkt me ook het medisch instituut bij uitstek, Leon! Laten we vooral hen vertrouwen boven wereldwijde medische onderzoeken op universiteiten door gespecialiseerde artsen. Wist je dat cardiologen menaquinone aan hartpatiënten voorschrijven? De consumentenbond heeft wel gelijk in de uitspraak dat je geen natto en bloedverdunners gelijktijdig moet gebruiken. :wink:

EDIT: bij nader inzien was je quote geen zienswijze van de Consumentenbond maar van Hanneke Goossens, apotheker bij apotheek Stevenshof in Leiden (...) Grondig!

Maar goed laat ik me niet verleiden in het spel van wie heeft het grootste gelijk waar velen in dit forum zo bedreven in zijn. Jullie lekker jullie ding. Ik ga wel zuurdesembrood bakken, natto maken, nog wat kimchi fermenteren en een mooie fietsreis maken. Ieder zijn gelijk, geloof en ding. 8)

En weer terug naar het topic : FIETSEN MET HARTSLAGMETER
Wit schreef:
di 27 nov, 2018 12:37
Yup de consumentenbond als tester van electronica ed, lijkt me ook het medisch instituut bij uitstek, Leon!
Ze verwijzen naar een Europees instituut. Jij verwijst toch ook naar anderen?
Ik heb nooit gezegd dat ik meer kennis in huis heb Leon. Ik baseer me enkel op heel wat meer leeswerk van feiten van heel wat meer instituten dan dat jij in een paar minuten na het verschijnen van mijn bericht bij elkaar hebt gegoogeld. En ja daar verwijs ik ook naar in enkele links (maar heb er nog meer hoor). Maar enfin als jij je gelijk wil hebben. Da mag, totaal geen moeite mee. Eet je toch geen natto of hartslagmeter of wat dan ook. Ik ga een hapje natto eten :lol: en dan met mijn hartslagmeter even roeien. Een heel fijne dag nog Leon :wink:
Laat ik nu meedoen aan een onderzoek van de Universiteit van Maastricht naar de effecten van K3. Sinds een jaar neem ik pillen (K3 of placebo) en heb nog een half jaar te gaan. De laatste proefpersoon begint binnenkort dus de resutaten zijn pas over twee jaar bekend.
Bedoel je K3 of K2 Bert? Wie leidt dat onderzoek (Cees Vermeer?) en wat is de onderzoeksvraag?
Tja, je hoeft niet ver te zoeken, en je hebt een heel scala aan "gezonde" diëten.
Een dieet met heel veel vis is ook geweldig - behalve dan dat niet alleen je pis maar alles naar vis gaat ruiken.
Een dieet met veel asperges is ook lekker .... (met idem wat betreft de pis).

Bedenk dat de belangrijkste welvaartsziekte is dat we zo oud worden. Ik vrees voor iedereen dat wij hier (dus de actieven in dit forum) voor de overgrote meerderheid voorbij onze THT datum zitten. Biologisch gezien zijn we bij ± 30-35 jaar afgeschreven ... en eigenlijk niet lang geleden werd de overgrote meerderheid van de Europeanen weinig ouder (kijk maar eens naar de jaartallen bij bijv. beroemde componisten). Alles wat we na onze THT-datum verder leven is blessuretijd. Je kan dan met min of meer verstandig eten een aantal problemen voorkomen of verkleinen, maar daarvoor in ruil komt dan wel wat anders opzetten.
Natuurlijk, je hebt echte geluksvogels, mensen die gezond oud worden, maar dat is veel meer een genetisch gelukje als een kwestie van gezond leven.

En dan verder, verkijk je niet op percentages "vermindering kans op ....". Zo lijkt 8, 10 of 12 % minder kans op bijv. hart-en-vaatziekten heel wat, maar ... stel dat je oorspronkelijk 30 % kans had dan is die vermindering dus slechts zo'n 3 % verschuiving ... je had al 70 % kans om iets anders te krijgen en die kans wordt dan dus 73 % .

Groeten en geniet ervan   BSM

PS   Vitamine K3 is niks voor mij, te jong, als ik daar op viel dan was het maar beter als ik niet te oud zou worden
Het is een onderzoek naar de effecten van K2 op het verkalkingsproces van de hartkleppen. Ik werd daarvoor door een controlerend catdioloog gevraagd. Men hoopt dat het verkalkingsproces geremd kan worden.
Van K3 ging mijn hart ooit sneller kloppen, maar dat is lang geleden :D .
BertKremer schreef:
di 27 nov, 2018 13:47
Het is een onderzoek naar de effecten van K2 op het verkalkingsproces van de hartkleppen. Ik werd daarvoor door een controlerend catdioloog gevraagd. Men hoopt dat het verkalkingsproces geremd kan worden.
Zo ff lekker getraind met mij hartslagmeter op de roeier.

:lol: Dus toch K2 en geen K2. Van K3 nooit zo'n fan geweest.
Uit meerdere onderzoeken kwam dat het eten van natto ervoor zorgt dat het calcium zich afzet op de goede plekken namelijk het bot ipv de aderen. Of dat nu de K2 was of het enzym nattokinthase weet ik niet precies. Vraag maar eens aan je dokter. Benieuwd naar de resultaten!
Bert van Sprang schreef:
di 27 nov, 2018 14:10
Van K3 ging mijn hart ooit sneller kloppen, maar dat is lang geleden :D .
Jaja, maar jij zit dan net als ik ook al voorbij de THT, misschien zelfs al bijna voorbij de niet-gebruiken-na-datum. :lol:
Wit schreef:
di 27 nov, 2018 14:17
Zo ff lekker getraind met mij hartslagmeter op de roeier.
op een concept2? Ik zie de hartslag snel naar bovn gaan als ik begin te zweten of ik begin te zweten als de hartslag omhoog gaat. Je kunt er lekker mee binnen trainen. Van K3 ging mijn hartslag niet ophoog. Te duf. Ik heb een ander muziekje aanstaan. :D
Eric op de Fiets schreef:
di 27 nov, 2018 14:32
Wit schreef:
di 27 nov, 2018 14:17
Zo ff lekker getraind met mij hartslagmeter op de roeier.
op een concept2? Ik zie de hartslag snel naar bovn gaan als ik begin te zweten of ik begin te zweten als de hartslag omhoog gaat. Je kunt er lekker mee binnen trainen. Van K3 ging mijn hartslag niet ophoog. Te duf. Ik heb een ander muziekje aanstaan. :D
Yup op de concept2. Wilde eigenlijk gaan fietsen maar vond dat er wat minder zon (geen) was dan voorspeld. Niet zo fijn en koud dus. Dus dan maar met het raam open, binnen trainen. 8) He nu ben ik weer mijn tijd aan het verdoen met ouwe hoeren in dit forum
-
Het was wel fris op de fiets, toch onderweg maar een dikker mutsje opgezet én dikkere handschoenen aangedaan. Nu verder met de fietsenstandaards-voor-in-de-schuur in elkaar aan’t zetten. Dan verder met het opbouwen van het nieuwe Avaghon frame, dat doet mijn hartje wel sneller kloppen. Ben benieuwd hoe het fietsje eruit gaat zien :roll: #zininfietsvakantie

Oja, de standaard heet rock’n’roll en is van contec https://www.contec-parts.de/katalog/nl/2019/ blz 143 Die komt bij https://www.fietsservice-elias.nl/ vandaan én dat is ook een leuk stukje fietsen.
_Peter_ schreef:
zo 25 nov, 2018 19:21
Hans Keesom schreef:
zo 25 nov, 2018 17:36
_Peter_ schreef:
zo 25 nov, 2018 16:50
Afhankelijk van je leeftijd en conditie is een max hartslag voor iedereen verschillend, ga daarom af op wat voor jouw situatie goed is en voelt en neem Bert in dit geval niet als leidraad. Overigens is Bert niet de enige van wie ik hoor dat ze "lui" zijn geworden van een e-bike. In de meeste gevallen echter is het voor mensen die helemaal niet meer fietsten altijd nog beter dan doorgaan op de oude voet. Bewegen is nu eenmaal beter dan stilzitten (en sporten)
Het is m.i. niet terecht om de e-bike de schuld te geven van de luiheid, de luiheid is er al op elk moment dat je er niet voor kiest om een lagere ondersteuning te gebruiken of de uit-stand op de ritten/momenten dat het mogelijk is.
Luiheid is in deze toch echt een keuze, niet een gevolg.
Lui is dan misschien het verkeerde woord, de mensen die ik heb gesproken geven aan minder kracht in de benen te hebben bij het fietsen (ondanks dat ze ook hardlopen) dan voordat ze een e-bike hadden, misschien gebruiken ze bij het hardlopen andere spieren, geen idee.
Is allemaal waar als het aantal kilometers gelijk blijft..... echter...
Wat velen niet doorhebben is dat het aantal kilometers op de fiets gigantisch kan oplopen omdat je nu voor elke rit/bezoek/bestemming de fiets kan kiezen.

Ik heb mijn auto al bijna een jaar niet meer getanked sinds ik een e-bike heb, waar dat voorheen elke twee maanden was. Ik ben 12 kilo lichter geworden en vanmorgen was de meting bij de huisarts zowel qua bloedsuiker als bloeddruk eindelijk weer in het groene bereik.

Luiheid is een keuze, niet lui zijn ook. Die keuze zit bij een e-bike op het stuur in de vorm van een paar knoppen.
Een keuze is dat je op een e-bike de motor kan uitzetten, dan wordt het vanzelf zwaarder.
[/quote]
Wat velen niet doorhebben is dat het aantal kilometers op de fiets gigantisch kan oplopen omdat je nu voor elke rit/bezoek/bestemming de fiets kan kiezen.
[/quote]

Daarmee geef je geloof ik aan waardoor het onbergrip kan ontstaan hier op het forum.
Ik denk dat de meeste forumgebruikers dat al heel lang weten en jij nog maar sinds een jaar.
De meeste mensen hier op dit forum zijn vakantiefietsers en geen mensen die het fietsen pas ontdekt hebben.
Ik fiets al bijna heel mijn leven en ook voor woon -werk verkeer. Heb in de 60 jaar slechts tien jaar een auto gehad (nu niet meer). Ik vermoed dat er onder de forumgebruikers juist velen zijn die ook (bijna) alles op de fiets doen. Die hoef je niet meer te overtuigen van de voordelen of plezier van het fietsgebruik. Toch lijkt het net alsof je dat elke keer probeert te doen.
Goed bzig Hans! 12 kilo eraf, gefeliciteerd. Suiker en bloeddruk verbeterd, helemaal top. Liever iets bewogen dan niets bewogen en de e-bike laat je wel in de buitenlucht bewegen. Gezond voor lijf en geest. De huidige benzine is overigens niet onbeperkt houdbaar, meer dan een jaar in de tank kan problemen opleveren https://www.anwb.nl/community/forum/wan ... 10-benzine

En ach, het wf forum...daar kun je een forum mee vullen. Velen hebben hier zo een zeer uitgesproken mening. Misschien iets voor een xxx-loog voor het afstuderen of promoveren...
Sport al een aantal jaren met een tomtom sporthorloge met hartslagmeter.
Heb mijn hele leven al hardgelopen en gefietst.
Heb een rust hartslag van laag in de 50. Ik moet toch wel heel erg mijn best doen op de racefiets om een hartslag van 130 te halen,bij gewoon vlak “vakantie”fietsen kom ik niet boven de 100 .Bij beklimmeingen is dat natuurlijk wel anders.
Bij het hardlopen (duurloop) gemiddeld 120 bpm.bij tempo,s 145 bpm
Ik ben 70 jaar ,heb nooit mijn omslagpunt laten bepalen , hanteer 220 minus leeftijd,
Wat ik wel merk dat ik me meer laat ”lijden” door de meter wat mijn loop plezier niet altijd ten goede komt.
Vroeger liep ik meer op gevoel.

Dirk
Eric op de Fiets schreef:
do 29 nov, 2018 09:30
Goed bzig Hans! 12 kilo eraf, gefeliciteerd. Suiker en bloeddruk verbeterd, helemaal top. Liever iets bewogen dan niets bewogen en de e-bike laat je wel in de buitenlucht bewegen. Gezond voor lijf en geest. De huidige benzine is overigens niet onbeperkt houdbaar, meer dan een jaar in de tank kan problemen opleveren https://www.anwb.nl/community/forum/wan ... 10-benzine

En ach, het wf forum...daar kun je een forum mee vullen. Velen hebben hier zo een zeer uitgesproken mening. Misschien iets voor een xxx-loog voor het afstuderen of promoveren...
Ja binnenkort maar even bijtanken. Net zoals ik regelmatig even de auto start om de accu opgeladen te houden ;-) Soms is die auto best wel handig.

Het heeft natuurlijk een risico dat e-biken, als je hetzelfde aantal kilometers blijft fietsen maar nu met elektrische ondersteuning, tja dan is de arbeid die jouw lichaam verricht natuurlijk minder. Maar dat kan iedereen voor zichzelf toch wel bedenken ;-)
Dan ga je dat toch lekker weer doen, als de hartslagmeter niet bevalt?

Ik heb ook een hartslagmeter in mijn smartwatch. Het bevestigt slechts wat ik tijdens het fietsen voel. Nou, jippie.