In Kasteel Hernen te Hernen (bij Wijchen - Nijmegen) wordt op zaterdag 30 december om 14.00 uur een diapresentatie gegeven over een fietstocht naar Macedonië, het hart van de Balkan. John Peeters en Kees Scheffers zullen vertellen en laten zien wat zij op deze fietstocht door Italië, Slovenië, Kroatië, Montenegro, Albanië en Macedonië afgelopen zomer hebben beleefd en aan bijzondere natuur, cultuur en mensen zijn tegengekomen. Vooral het nog vrij onbekende Macedonië zal er worden uitgelicht. Deze dialezing duurt twee uur; de entree kost € 5 en zal besteed worden aan een goed doel in Macedonië.
Deze presentatie is een onderdeel van de manifestatie “Het hart van de Balkan” die in de week tussen Kerst en Nieuwjaar in Kasteel Hernen plaatsvindt. Je kunt op die dagen kennismaken met de rijke geschiedenis, cultuur en kunst van Macedonië via kleinschalige tentoonstellingen, voordrachten, films, volksmuziek en specifieke gerechten.
Verdere informatie en het volledige programma kun je verkrijgen bij Kasteel Hernen, tel. 0487-531387, e-mail brediusstichting@hethet.nl en op de web-site www.brediusstichting.nl/programma's.htm