Additionally, paste this code immediately after the opening tag: bereikbaarheid australie - Forum Wereldfietser

bereikbaarheid australie

beste fietsvrienden, kan iemand mij iets vertellen over de bereikbaarheid in australie, bv. mobiel daar kopen, ga 3 mnd fietsen van perth naar sydney alvast bedankt, René

Het makkelijkst en goedkoopst is via email. In alle plaatsjes van enige omvang vindt je wel een bibliotheek waar je kunt internetten.

Gerd

Misschien heb je wat aan dit topic:
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?t=3385


Via Internetcafés kan je natuurlijk via Skype bellen, of zelfs gratis naar vaste nummers bellen in Nederland met voip programma's als http://www.voipbuster.com of http://voipstunt.com Wellicht is het handig om een pc headset mee te nemen mochten de pc's daar niet beschikken over een microfoon.

De bovenstaande opties zijn natuurlijk goedkoop maar je moet natuurlijk wel een paar dollar neerleggen voor het gebruik. Als je dat een keer per week doet kost je dat al gauw 25 aud. Alhoewel je dat natuurlijk weer niet de kop kan kosten (soms is het in plaatselijke bibliotheken gratis).

De goedkoopste manier zal waarschijnlijk bellen vanuit een telefooncel zijn. Kaarten zijn overal te koop.

Wil je ook bereikbaar zijn voor familie en vrienden dan is volgens mij de goedkoopste manier gewoon een prepaidkaart met eigen nummer in oz kopen. In 2004 heeft me dat 15 aud gekost met 10 aud beltegoed. Hier heb ik 2 maanden mee gedaan. Gewoon veel smsen. Telstra is een grote speler maar of ze de goedkoopste zijn weet ik niet. Welke aanbieder momenteel de goedkoopste is moet je wel ergens op internet kunnen vinden. Even googlen. Je kunt gewoon je eigen mobieltje meenemen. Triband is niet noodzakelijk.
Houdt er verder rekening mee dat oz erg groot is en dat de bereikbaarheid van je mobieltje op veel plaatsen niet gegarandeerd is. Zelfs aan de oostkust is dit soms een probleem. Vanzelfsprekend is het probleem veel groter aan de westkust om van de red center nog maar te zwijgen.

Succes met je keuzes.

Robbert

Anderen gaven al aan dat je in plaatselijke bibliotheken gratis kunt internetten. Mijn ervaring is dat je dikwijls een computer moet reserveren. Het beste kun je dit dus doen bij aankomst in de plaats. In welke periode van het jaar ben je van plan van Perth naar Sydney te fietsen?

Ralph schreef:Anderen gaven al aan dat je in plaatselijke bibliotheken gratis kunt internetten.
Mijn ervaring - 2 jaar geleden - is dat je in veel bibliotheken wel wat moet betalen. Daartegenover staat dat juist bij de bibliotheken waar internetten nog gratis is, de computers druk bezet zijn (door schoolkinderen) en dat daar reserveren dus nodig is.


Gerd

Als ik het goed heb bekeken kan je mbv een simkaart van United gratis gesprekken op je mobiel in Australie ontvangen. Enige nadeel is dat de kaart relatief veel geld kost, bijna 40 euro. Dit is dan wel inclusief 15 euro beltegoed. Voor meer info zie onderstaande links.

http://www.bellen.com/nl/?taal=nl&land=nl

http://www.united-mobile.com/download/r ... nl_eur.pdf


Groeten, Maikell