Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Versnellingen plaatsen op een single speed vouwfiets? - Forum Wereldfietser

Versnellingen plaatsen op een single speed vouwfiets?

Beste wereldfietsers,

ik heb een ultralichte single speed vouwfiets.

Echter, vraag ik mij af het mogelijk is om hier versnellingen op te plaatsen? 3, 6 of misschien meer zonder het vouwmechanisme te belemmeren?

Zo ja, kan iemand mij wat meer info geven hieromtrent en wat dit zoal gaat kosten?

Meer info over deze fiets zie YouTube linkje onderaan en een aantal foto's in bijlage:

https://youtu.be/449n9Aur3J8

De wiel heeft 24 spaken.

Bijlagen

Eenzijdige achterwielophanging?

Dan gaat 't 'm niet worden met versnellingen denk ik.
Eénzijdig wiel met versnellingen is inderdaad voorzover ik weet niet te vinden, maar er bestaan wel systemen die op de trapas passen. Voorbeeldje : https://road.cc/content/review/227796-e ... nt-gearbox
Geen idee of die dingen qua rendement nog redelijk werken. Sram Hammerschmidt was (is?) een soortgelijk systeem met twee verhoudingen en er zullen er nog wel zijn.
Je zou kunnen overwegen het tandriemsysteem te vervangen door een ketting met casette en dan daarvoor een enkelzijdige oplossing te zoeken. Lijkt me allemaal zoveel knutselwerk dat een andere vouwfiets een veel betere oplossing is..
inderdaad, je zou eens bij Brompton of Airnimal kunnen kijken...
memo951 schreef:
di 28 mei, 2019 23:00
Echter, vraag ik mij af het mogelijk is om hier versnellingen op te plaatsen? 3, 6 of misschien meer zonder het vouwmechanisme te belemmeren?
http://www.schlumpfdrive.com/index.php/ ... drive.html
wat kost dat? Iets met 4 cijfers voor de komma ben ik bang?
Shadow schreef:
ma 10 jun, 2019 14:57
wat kost dat? Iets met 4 cijfers voor de komma ben ik bang?
Wat ik zo snel kan zien iets minder (vanaf 740 dollar) wel vreemd dat je ze in webshops eigenlijk niet tegenkomt. Je kan natuurlijk ook nog een Moulton vouwfiets kopen, daar zit dit ingebouwd in bepaalde modellen.
Ik heb echt geen idee van de prijzen van vouwfietsen, niet echt mijn markt, maar van wat ik zie kun je daar ook leuk je geld in kwijt :shock: