Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Versnellingskabel van XT - Forum Wereldfietser

Versnellingskabel van XT

Beste mensen,

Ik wil via deze weg aan de kenners vragen hoe ik een versnellingskabel van XT naar de voorblad goed kan afstellen. Hij ligt helemaal los.
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alvast bedankt,

Groetjes,


Pasoon

kijk even op de site van m-gineering bij deze uitleg en als je er dan nog niet uitkomt kun je het marten natuurlijk zelf vragen.

Succes, Robbert

Is er in Zwolle een goede fietsenmaker?
Hoi,

Het is belangrijk dat de kabelgeleiders op het frame goed vast zitten en de versnellingskabel daar goed doorheen loopt. Misschien met poetsen losgeraakt? Wat bedoel je met ligt helemaal los?

Op http://cycle.shimano-eu.com/publish/con ... rvice.html Staan de gebruiksaanwijzingen van shimano. Ook van je XT FD. hier staat in beschreven hoe je de FD afstelt.

Kom je er niet uit kun je het aan Edwin Stappenbelt vragen 0646002655 die de zaak van Gert Stappenbelt heeft overgenomen. Zie http://www.stappenbelt.com/ Zit in de B. Wolffstraat 1A 8023 BT Zwolle


Succes

Eric

Draai de shifter op het stuur in de afgeschakelde stand. Als je niet weet welke dat is, je kunt het voelen:Versnellingskabel strak vast houden en schakelen met de shifter op het stuur; wordt de kabel korter, schakel je op, wordt hij langer schakel je af, de kabel heeft dan dus de maximale lengte die maar kan. Met die lengte moet je de kabel vast zetten op je voorder. Ga je nu weer opschakelen moet de der. van het kleinste blad de ketting op de grootste kunnen leggen. Lukt dat dan regel je de boel af met de stelschroefjes en uitleg zoals bij Marten op de site beschreven staat om te voorkomen dat de der. de ketting zover kan transporteren dat hij deze van het blad af kan gooien.

Hallo,

Dankzij jullie is me gelukt om de kabel weer goed te afstellen. Dank jullie wel voor de informatie en instructies.


bedankt, groet,


Pasoon