Additionally, paste this code immediately after the opening tag: wegen Zuid-Afrika - Forum Wereldfietser

wegen Zuid-Afrika

wij, gezinnetje met drie kinderen, hebben plannen om van Johannesburg naar Kaapstad te fietsen, december-maart.
Wie vertelt ons meer over de kwaliteit van de B-wegen (gravel volgens landeninfo) en over de kampeermogelijkheden (zowel in het wild als op campings / bij hotelletjes).
Dus bijv. bandenkeuze (moet het echt Marathon XR zijn?), afstanden tussen winkels met levensmiddelen etc.
Maar allerlei andere tips ook welkom natuurlijk.

bedankt,
Johan

Hoi Johan,

Hein (die hier werkt) komt in april terug van zijn fietstocht van drie maanden door Zuid-Afrika. Hij gaat hier ook nog een lezing over geven. Jullie zijn van harte welkom.

Eric

Hoi Johan,

Er zijn op dat traject zonder meer wegen te vinden die goed zijn te befietsen met kinderen. De staat van de gravelwegen (niet alle B-wegen zijn gravelwegen) is goed maar dat kan op sommige stukken wel iets minder zijn.
Wild kamperen met kinderen zou niet mijn eerste keuze zijn. Wij hebben nooit problemen gehad maar ZA is niet op alle plekken even veilig. Kamperen bij guesthousen ging bij ons heel erg goed. De Zuid-Afrikanen zijn erg gastvrij (als je blank bent :oops: ).
Marathon XR is echt niet nodig. De condities verschillen niet veel tov Europa.
Het is wat moeilijk te zeggen wat de afstanden tussen de winkels zijn. Dat hangt heel erg van de route af. In bv de Karoo (in het westen) kan dan zo rond de 70 km liggen maar langs de kust is dat weer veel minder.
Succes,
Marco

Marco, bedankt,

inderdaad spijtig dat er zo'n onderscheid vanwege huidskleur wordt gemaakt. Wij zijn blank (zelfs een perfect passende witte helm :wink: ).
Globaal is het idee om westelijk van Lesotho naar het zuiden, de kust, te fietsen en daardoor de Karoo maar zijdelings aan te doen. Maar de exacte route moet nog uitgekristalliseerd worden.

groet,
Johan

Hoi! (offtopic)
Johan Treurniet schreef:inderdaad spijtig dat er zo'n onderscheid vanwege huidskleur wordt gemaakt. Wij zijn blank (zelfs een perfect passende witte helm :wink:)
Neem deze fietshelm, dan zit je bij de afrikaners zeker goed :wink:
Afbeelding

Fiets de wereld (met pet),
Whisky