Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Ethiopean Airways - Forum Wereldfietser

Ethiopean Airways

Heeft iemand ervaring met deze maatschappij?

In elk geval nemen ze in de zomer geen fietsen mee. :?

Ben met Ethiopian Airlines in juli 2005 van Dar Es Salaam (Tanzania) naar Schiphol gevlogen (via Adis Abeba en Rome). Prima vlucht, EA staat goed bekend, is mogelijk de beste Afrikaanse Luchtvaartmaatschappij. Als ik me goed herinner kon ik 30 kg bagage meenemen, waarbinnen de fiets mee kon.

Heeft u daar wellicht nog een schriftelijk bewijs van? Dat zou namelijk de hele vakantie (in Rwanda) kunnen redden.

Geen idee hoe of wat, maar ik heb Amsterdam kunnen omzeilen. Het hoofdkantoor in Ethiopië had geen enkel probleem met fietsen en dus kunnen de pedaalpaarden gezellig mee naar Rwanda.

Soms zit het leven enorm mee :)

Gevlogen traject: Amsterdam - Addis Abeba en Addis Abeba - Kigali en terug
Datum: augustus 2007 - september 2007
Vervoerstarief fiets: gratis als één van twee bagagestukken tot 30 kg.
Vereiste/toegepaste verpakkingswijze fiets: lappen karton als bescherming en vijftien meter tape. De fietsdozen waren namelijk veel te groot.
Fiets tevoren aangemeld?: ja: bij het hoofdkantoor in Ethiopië. Keurige bevestiging van mevrouw Rahel. Het kantoor in Amsterdam moet je negeren, dat tettert iets over nee, nee, nee in het hoogseizoen, maar Addis Abeba vindt alles prima, zolang de kilo's maar kloppebn.
Ervaringen: Fantastisch. Op Addis Abeba zagen we de fietsen uit het vliegtuig komen. Er was een stuk doos losgeraakt, maar dat werd ter plekke vastgemaakt. Door twee man werden de fietsen gelijk breekbare glasplaten heel rustig op een wagen gelegd. Bij aankomst in Kigali stonden de fietsen al op ons te wachten bij de overige bagage. Ook de terugweg was geen probleem. Moeilijk kijkend personeel bij de incheckbalie moet je constructief tegemoet treden, dan krijg je een hoop voor elkaar.

Lees het volgende persbericht:


Ethiopian staakt vluchten Amsterdam
20 SEP 2007

Ethiopian Airlines schrapt eind oktober de verbinding tussen Amsterdam en Addis Abeba. De Afrikaanse carrier verplaatst deze drie wekelijkse vluchten naar Brussel.


Operatie Brussel
De frequentie vanaf de Belgische hoofdstad komt daarmee op zes. Ethiopian vliegt daar sinds 5 juni 2006 op.

Verklaring Ethiopian
'Brussel presteert boven verwachting. En het verhogen van de frequentie geeft passagiers meer opties naar verschillende plekken in Afrika', is te lezen in een officiële verklaring op de website van de carrier.

Ethiopian heeft in Amsterdam een eigen kantoor.

Ha! Scheelt weer Nederlandse taks.
Gevlogen traject: Lilongwe - Addis Abeba - Frankfurt (- Amsterdam)
Datum: juni 2010
Vervoerstarief fiets: gratis als één van twee bagagestukken
Vereiste/toegepaste verpakkingswijze fiets: 2e hands fietsdoos
Fiets tevoren aangemeld?: Nee, was niet te regelen bij een klein reisburootje in Blantyre, Malawi
Ervaringen: Fiets werd zonder problemen in ontvangst genomen en voorzien van een aantal fragile-stickers. Ondanks 2 overstappen kwam de fiets zonder schade en op tijd aan op Schiphol. Het kleine pruts-vliegveldje zal wel bijgedragen hebben aan het gemak waarmee de fiets mee ging.
Beste Afrikaanse luchtvaart maatschappij.
Vliegen vanaf Brussel, lekker rustig en snel . . . .
sorrie, heb dit even verplaatst naar algemene vraag!