Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Iemand ervaring met een Cube Travel Exc ? - Forum Wereldfietser

Iemand ervaring met een Cube Travel Exc ?

Hallo allemaal,

Na wat omzwervingen op een stadsfiets (rondje Nederland, Moezelroute, Saarroute, Rijnroute gedeeltelijk), wil ik nu toch een keer een andere fiets. Plan is fietsen naar België en Frankrijk en mijn oude stadsfiets heeft zijn beste tijd wel gehad. Na het nodige zoeken op internet (veel is niet leverbaar of lange wachttijden), zag ik een Cube Travel Exc. Deze fiets heeft een CDX belt, hydraulische schijfremmen en een Alfine 8 versnellingsnaaf. Het liefst zou ik een Koga worldtraveller signature laten maken, mooi in mijn lievelingskleur en zo maar dat is echt hééél erg boven mijn budget. Deze Cube lijkt wel wat en valt binnen mijn budget.
Heeft iemand ervaring met deze fiets? En/of adviezen voor een betere fiets voor ongeveer hetzelfde budget?

Ik hoor het graag.
Geen ervaring mee, maar 8 versnellingen is te weinig. Met een beperkt budget zoek je beter naar een fiets met derailleur.
Om even bij Cube te blijven, haal het 'EXC' weg en je komt bij deze:

https://www.cube.eu/nl/2022/bikes/city- ... greynteak/

Waar je met veel bagage last van zou kunnen krijgen is de achterdrager die wat fancy is gemonteerd. Maar bagagedrager nokken voor een reguliere bagagedrager bevestiging zitten al op de staande achtervork, wel even kijken hoe je dan met achterspatbord en verlichting uitkomt. Maar eerst uitproberen met je geplande bagagegewicht, misschien werkt het wel gewoon naar wens.

Verder volgens mij best een leuke fiets, geen verende voorvork van dubieuze kwaliteit, lekker brede banden, schijfremmen en derailleur versnellingen met een prima bereik.
Jurr schreef:
do 10 feb, 2022 22:05
Om even bij Cube te blijven, haal het 'EXC' weg en je komt bij deze:

https://www.cube.eu/nl/2022/bikes/city- ... greynteak/
Met 3 keer 9 kom je idd heel wat verder dan met een Alfine 8. En van het prijsverschil kan je leuke kampeerspullen + evt. dragers kopen. Al zouden alleen een paar buisjes tussen het frame en de huidige drager ook al veel kunnen schelen.

https://www.tubus.com/produkte/zubehoer ... ontagesets
Ik heb de Cube Travel SL 2018 gekocht (https://archiv.cube.eu/nl/2018/150400) en inmiddels een paar tochtjes opgemaakt door bijvoorbeeld Tsjechie. Opzich een aardige fiets maar als je hoger dan 1000 meter gaat wil je eigenlijk meer verscnellingen, verder loopt hij overigens wel als een tierelier. Geen mankementen ofzo.
RalphP schreef:
vr 11 feb, 2022 18:21
als je hoger dan 1000 meter gaat wil je eigenlijk meer verscnellingen,
Is alles beneden 1000 m inmiddels bouwrijp gemaakt? Ik moet nodig eens op vakantie!
Bedankt voor de reacties allemaal!
Mede daardoor deze fiets toch niet gekocht en uiteindelijk gekozen voor een tweedehands Idworx 😍

Wat een verschil met mijn oude stadsfiets..... Me happy ☺
Biba schreef:
za 19 feb, 2022 13:51

Mede daardoor deze fiets toch niet gekocht en uiteindelijk gekozen voor een tweedehands Idworx 😍
Dat is nogal een verschil met de Cube waarmee het hier begon (-:

Wat is het geworden? Een Easy Rohler?
Ja, een Easy rohler evo met een Rohloff naaf. Weliswaar tweedehands maar flink stukje duurder inderdaad. Ik heb heel veel info verslonden de afgelopen weken en was tot de conclusie gekomen dat ik deze wilde hebben. Stukje proefgefietst en ik was compleet overtuigd. Wat een geweldige fiets 😍
Klinkt als iemand die erg blij is met een nieuwe aanschaf, leuk :)

Veel fijne kilometers ermee gewenst!
Uitstekende fiets zo'n easyrohler, gefeliciteerd.

Nu nog een mooie foto d'r van :D
Met zo'n ER kan je je lol wel op. Veel plezier er mee :)