Additionally, paste this code immediately after the opening tag: OSMAND Tips & Tricks - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

OSMAND Tips & Tricks

De tovenaar schreef:
di 13 dec, 2022 11:18
Sinds versie 4.3.2 (Android) werkt de Openfietsmap stijl alleen nog in de oude map renderings engine.
In de nieuwe versie (openGL) crash de stijl dus je moet de OFM rendering stijl even verwijderen en de map rendering op de oude versie zetten.
Waar merk ik dat aan, dat de OFM-stijl crasht? Ik zie vast iets over het hoofd, maar of ik nou de oude of de nieuwe rendering engine gebruik, ik zie geen verschil.
Het crashen waar Bert het over heeft herken ik trouwens ook niet.
Sorry Poppink, ik geef mijn toverkunsten niet prijs :lol:
Mooi dat ie bij Peter wel werkt, zal misschien per Android versie kunnen verschillen. Mijn Redmi Note 8 Pro draait nog op Android v11.
Samsung S10, Android 12 hier.
Poppink schreef:
di 13 dec, 2022 11:21
... Zo zou ik het ook leuk vinden om een keer op een bijeenkomst te komen waar mensen als bijvoorbeeld Alma vertellen hoe ze zulke mooie reportages weten te maken van hun fietstochten.
Tip: Start een nieuw topic en doe een oproep.
gewist....
Poppink schreef:
di 13 dec, 2022 11:21
[...]

Zo zou ik het ook leuk vinden om een keer op een bijeenkomst te komen waar mensen als bijvoorbeeld Alma vertellen hoe ze zulke mooie reportages weten te maken van hun fietstochten.
Misschien zou het leuk zijn als de vereniging daar een beurs voor zou organiseren, met onder andere allerlei presentaties over diverse fietsreis gerelateerde onderwerpen...?

:idea:

viewtopic.php?f=30&t=38060

;)
Osmand crasht bij mij met de combinatie OpenFietsMap en OpenGL op mijn Sony Xperia 1 III met Android 13, maar niet op mijn HTC U11 met Android 9.
eindgebruiker schreef: Osmand crasht bij mij met de combinatie OpenFietsMap en OpenGL op mijn Sony Xperia 1 III met Android 13, maar niet op mijn HTC U11 met Android 9.
Waar zou dat aan kunnen liggen? Andere stijlen crashen niet op mijn mobiel icm OpenGL.
Misschien moet ik iets simpels aanpassen in de code maar heb geen idee, dus als iemand een oplossing weet laat maar horen. https://github.com/ligfietser/OFM_Osmand
Met het debuggen van Android apps heb ik geen ervaring, maar als je je telefoon met een USB-kabel aan je PC hangt kun je met adb de logs bekijken ('adb logcat').
En als ik het goed begrijp zou dat met deze plugin ook moeten lukken: https://www.osmand.net/docs/user/plugins/development/
eindgebruiker schreef:
wo 21 dec, 2022 19:08
Met het debuggen van Android apps heb ik geen ervaring, maar als je je telefoon met een USB-kabel aan je PC hangt kun je met adb de logs bekijken ('adb logcat').
En als ik het goed begrijp zou dat met deze plugin ook moeten lukken: https://www.osmand.net/docs/user/plugins/development/
De logcat output kan ook vanuit Osmand opgeslagen worden maar voor deze tovenaar is dat abacadabra :wink: Probleem is dat de OFM stijl ontwikkeld is en afhankelijk is van de default stijl van pakweg 10 jaar geleden en sindsdien is er heel wat veranderd binnen Osmand dus vroeg of laat gaat het een keer fout. Zou eigenlijk helemaal opnieuw moeten worden herschreven.
Voor wie daar in wil duiken zie https://github.com/osmandapp/OsmAnd-res ... ing_styles
Ik zit al tijden te twijfelen om over te stappen van Pocket Earth naar OSMand.
Maar wat mij tegenhoudt is dat OSMand “usage data” en “diagnostics” verzamelt.
Maar goed onderhand is het aantal gebruikers van OSMand wel groter aan het worden zodat je ervan uit kan gaan dat de software beter onderhouden word.
Maak je niet ongerust, je kunt van alles aan- of uitzetten:
Screenshot_20221224-124342.png
eindgebruiker schreef:
do 22 dec, 2022 17:49
Je weet maar nooit:
https://github.com/osmandapp/OsmAnd/issues/16038
De ontwikkelaars van Osmand hebben de bug opgespoord en een weeffout in de style ontdekt.
In een volgende Osmand versie zal die vermoedelijk niet meer crashen.

Een voorlopige aangepaste versie van de OFM style vind je hier. Deze lijkt ook te werken op de IOS versie van Osmand. Download en open OFM.osf met de Osmand app. Als het goed is kom je dan in een importeerscherm. Selecteer Middelen en Weergavestijl (rendering styles). Klik op Doorgaan. Als het goed is, is de OFM stijl dan beschikbaar onder Kaart instellen > Kaartweergave > Kaartstijl
Omdat ik de OpenFietsMap-stijl al eerder handmatig had geïnstalleerd (door het bestand in de juiste map te zetten) moest ik na 'Doorgaan' nog op 'Vervang alles' klikken.
Ja die melding kreeg ik idd ook. Ik heb de aangepaste stijl nu maar even OFM genoemd. Ook rendert die nog niet echt lekker onder OpenGL, ik zie sommige regios met een groene achtergrond en andere regios wit als ik uitzoom. Maar iig crasht die niet meer, bedankt voor jouw hulp eindgebruiker!👍
Aangepaste OFM kaartstijl voor Osmand (> v 4.3) staat nu op mijn site:
https://www.openfietsmap.nl/downloads/android/osmand
Download de OpenFietsMap-style.osf file en open het met Osmand.
Als het goed is verschijnt dan in Osmand meteen een import scherm:
OFM-style_NL.gif
Het importeren kan op sommige toestellen soms niet goed gaan. Soms crasht de app (na herstarten doet ie het wel weer) of is de OFM stijl niet zichtbaar na het importeren. In dat laatste geval moet de Openfietsmap.render.xml file handmatig in een submapje van net.osmand/files geplaatst worden.
Zonder problemen kunnen installeren op mijn iPhone 13. Thnx!
de FliereFietser schreef: Zonder problemen kunnen installeren op mijn iPhone 13. Thnx!
Goed om te horen! Op andere iPhones gaf dat nl. wat problemen, moest het handmatig gekopieerd worden naar een rendering mapje.

Ik heb de bestanden nu ook hier staan, is wat makkelijker te downloaden:
https://ftp.nluug.nl/maps/openfietsmap/ ... index.html
Ik heb - omdat ik Osmand moest verwijderen wegens extreme traagheid - weer geïnstalleerd.
ik krijg alleen de Nederlandse stembegeleiding niet aan de praat, Wel de Engelse.
Ik heb heel veel geprobeerd, maar het lukt niet
Wie kan me op weg helpen de nederlandse stem weer te verkrijgen?