Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Raad plaatje! - Pagina 1488 - Forum Wereldfietser

Raad plaatje!

34030 berichten
Moeilijk? Je kijkt hier naar het zuiden. 80 meter rechts buiten beeld is er een spoorbrug, enkelspoor.
Volgens mij is het voor iedereen inderdaad nogal lastig. komt al ruim dag geen reactie. Ook met de aanwijzing wordt het nog niet makkelijker. lijkt een klein plaatsje waar Le Boat doorheen vaart. Heb ook even gezocht naar Le Boat en daar kun je boten huren. vaargebied in Nederland is Amsterdam, midden Nederland en Friesland, zie deze kaart: [url]https://www.leboat.nl/vaarvakanties/nederland/holland[/url
om te beginnen: is de foto ook in dit gebied genomen en dan denk ik eerste aan Friesland en omgeving Giethoorn?
Je bent goed warm met Fryslân. Er is geen spoorlijn in de buurt van Giethoorn, die eigenlijk in Overijssel ligt. Zoals ik al zei, 80 meter rechts....
Heel goed WillyW, het is IJlst of Drylts. Al heb je met de Streetview wel "een brug te ver" geremd, dus hier: https://www.google.nl/maps/@53.0090904, ... !1e4?hl=nl
De volgende is voor jou.
Ok Martin, gaan we weer verder met volgende plaatje: over welk natuurgebied kijken we hier?
er is streetview hoewel die wel wat verouderd is.
raadplaatje 27.jpg
p.s kan zijn dat ik vanochtend niet altijd kan kijken of er al reactie is
WillyW schreef:
di 16 mei, 2023 08:36
Ok Martin, gaan we weer verder met volgende plaatje: over welk natuurgebied kijken we hier?
Binnenveldse Hooilanden ?
WillemT schreef: Binnenveldse Hooilanden ?
Ik moest even zoeken waar de Binnenveldse Hoilanden liggen. ( tussen Veenendaal/Wageningen). Maar daar is het niet in de buurt.
De Kampina / Banisveld met in de verte deze Tour de Frans uitkijktoren?
https://www.bd.nl/meierij/tour-de-frans ... ~a2cea185/
https://maps.app.goo.gl/oQDTmTfypQJJR2FMA
Ik zie in de verte een schoorsteen en dat zou kunnen duiden op een (voormalige) steenfabriek dus ik zou denken ergens langs de grote rivieren. Ook gaat het in de verte (achter de ik meen TM3) wat omhoog, een stuwwal of zo. Ik zie geen uitkijktoren of het moet links in beeld zijn (beetje in lijn achter bordje) maar dat lijkt mij een boom.
WillemT schreef:
di 16 mei, 2023 13:30
...Ik zie geen uitkijktoren of het moet links in beeld zijn (beetje in lijn achter bordje) maar dat lijkt mij een boom.
Ik dacht aan een uitkijktoren toen ik deze vreemd gevormde boom zag:
Screenshot_20230516-135101.png
Ik heb verder geen tijd om te zoeken.
Wel eens aan gedacht om te googlen naar informatieborden natuurgebieden?
Ben nu bezig de keukengootsteen te repareren en dan straks per fiets naar de garage om de auto op te halen van z'n grote beurt.
willem.m schreef:
di 16 mei, 2023 13:52
Ik dacht aan een uitkijktoren toen ik deze vreemd gevormde boom zag:
Vreemd ding inderdaad, sommige GSM-masten worden ook zo gecamoufleerd (bijvoorbeeld Kennermerduinen langs de Zeeweg en langs de A2 naast Vosbergerbrug).
Het is niet de Kampina. Of het een gecamoufleerde GSM mast is weet ik niet, ik verwacht van niet en denk dat het kromme boom is. Die schoorsteen klopt wel, maar staat niet aan een rivier. Beetje heuvelachting in de verte zou kunnen kloppen en in het voorste gedeelte kun je wel natte voeten krijgen.
Ik denk dat het het Wierdense Veld is met in de verte de schoorsteen van de Koninklijke Stoombleekerij Nijverdal en de stuwwal is de Sallandse Heuvelrug. Dit ongeveer.
Helemaal goed gedacht WillemT. Het Wierdenseveld, een mooi stukje natuurgebied waar nog hoogveen aanwezig is. hier de streetview:
https://www.google.nl/maps/@52.3783883, ... !1e1?hl=nl
En tevens nog plaatje van informatiebordje wat hier stond:
wierdenseveld.jpg
En dat dankzij een hoogspanningsmast :lol:. Deze zijn namelijk van het Duits type donaumast en die werden vooral ingezet in het In het 110 kV-net van de voormalige IJsselmijconcessie. Zo kon ik al wat gebieden wegstrepen. Samen met die schoorsteen en de heuvelrug kwam ik op Nijverdal.
Een nieuw plaatje. Er is geen Streetview van maar het is wel een traceerbare locatie.
IMG_4029 (Medium).jpg
Ik ben toch benieuwd op grond van wat je dit kunt opsporen. Ik zie een gegraven kanaal, met een gravel(?)fietspad dat opvallend laag boven de waterlijn ligt. Er vlak naast ligt ofwel een best hoge dijk van ca. 6 m, ofwel het kanaal is ingegraven. Aan de bomen schat ik af dat dit minimaal 75 jaar geleden is gebeurd.
Een zonnerichting zie ik niet.
Ik ben hier niet, zoals bijvoorbeeld bij Kekerdom, buitendijks. De dijk is ruim 100 jaar oud en heeft de status van erfgoed. De grond is nogal vervuild met zware metalen.