Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Radweg der Megalithkultur - Forum Wereldfietser

Radweg der Megalithkultur

Natuurlijk weet je dat er in Drenthe hunebedden liggen. Maar weet je ook dat er in het aangrenzende gebied in Duitsland ook heel wat te bekijken zijn?
In Duitsland is de Radweg der Megalithkultur ontwikkeld. Onlangs fietste ik deze circa 400 km lange route van Osnabrück naar Oldenburg. Dat betekende veel fietsplezier.

Op o.a. deze website https://www.geheimoverdegrens.nl/tour/f ... ietcultuur is de nodige informatie te vinden.

Bij o.a. de VVV in Osnabrück is een gratis routeboekje te verkrijgen. Er is ook een gpx-bestand beschikbaar op o.a. https://www.grenzenlos-aktiv.de/de/tour ... r/9510515/.
De route is ook goed bewegwijzerd.

Gretescher Steine
Gretescher Steine.jpg
Steinerne Schlüssel
Steinerne Schlussel.jpg
Heidenopfertisch
Heidenopfertisch.jpg
Hekese
Hekese 2.jpg
Pestruper grafveld
In dit heidegebied liggen circa 700 graven (let op de ''heuveltjes'') uit de Bronstijd
Grafveld Brondtijd.JPG
Jan
Eigenlijk raar dat die toch vrij kunstmatige landsgrens er voor zorgt dat menigeen niet verder kijkt dan Drenthe. In Schotland kwamen we ook dergelijke plekken tegen, bij nader lezen soms ook wel wat opgeklopt want dan bleek het origineel van een cirkel die met zon/maan religie te maken zou hebben van hout, dus reeds lang vergaan en de huidige stenen versie een interpretatie van een interpretatie . Interessant vond ik een grafheuvel die, anders dan in drenthe, nog een heuvel was. Mijn zoon met interesse voor gs merkte geregeld op, met name bij ruines, het is eigenlijk gewoon een stapel oude stenen van geprivilegeerden die het gewone volk onderdrukten.
Leuk, zo'n reisverslag, zelfs al is het beknopt.
Er is zoveel te zien en te beleven.