Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Scandinavië - Route suggesties - Forum Wereldfietser

Scandinavië - Route suggesties

Over één week neem ik vanuit Denemarken een ferry naar Scandinavië. Waar ik begin met fietsen staat nog niet vast, waarschijnlijk rond Oslo, Bergen, Gothenborg of Kristiansand. Wat ik nu ongeveer in mijn hoofd heb is om naar de Lofoten te fietsen vanuit Oslo, maar eigenlijk sta ik nog voor vanalles open.

Ik laat me vooral heel graag beïnvloeden door ervaringen en aanbevelingen van medefietsers :D

Ik heb ongeveer 4 weken om te fietsen en denk dat ik ongeveer 90-100km per dag zal fietsen (rustdagen niet meegerekend). Ik heb ook een interrail kaartje waardoor ik tussendoor ook stukken kan overbruggen per trein. (Hoewel ik het liefst langere stukken zelf fiets). Ik fiets het liefst vanuit zuid naar noord, ondanks dat dat weertechnisch misschien minder logisch is in september en oktober. Ik zal de meeste dagen wildkamperen.

Hier zijn zomaar wat "dingen" die mij aanspreken:
- Weidse, open landschappen
- Woeste natuur
- Gravelpaden (zolang het goed begaanbaar is op een "normale" toerfiets met redelijk brede banden)
- Bergen
- Het gevoel in the middle of nowhere te zijn
- Vooral natuur dus :)
Het vakantieseizoen is in Scandinavië inmiddels wel voorbij, dat betekent dat veel campings dicht zullen zijn. Op de Lofoten heb je eind september 2 uur minder licht als in Nederland, niet erg maar je moet er wel rekening mee houden.
2 uur minder licht dan in Nederland is voor mij wel oké. Meer dan 11 uur tussen zonsopkomst en ondergang moet genoeg zijn. :) Een leuke bijkomstigheid is dat er eind september/ begin oktober ook nog een (kleine?) kans is om het noordlicht te zien.

Ook is het niet erg dat de meeste campings dicht zijn, ik ga toch vooral wildkamperen :D
Beetje mal om nu pas een vraag te stellen over iets wat je over een week wilt gaan doen.
Maar het maar 1700 km tot aan Bodø, waar je oversteekt naar de Lofoten.
Zie https://cycle.travel/map/journey/487463
Succes
De Rallarvegen tussen Geilo en Myrdal/Flam (routenummer 4) hoort daar dan natuurlijk bij te zitten, waarbij een aanloop vanuit Kongsberg naar Geilo (route 5) ook wel een erg mooi traject is dat past in jouw voornemen om naar het Noorden te fietsen. De 5 start trouwens al in Larvik, dus dat kan een potentieel startpunt zijn.

Pieter
Heb je al op Waymarked Trails gekeken?
Peter Molog schreef: Beetje mal om nu pas een vraag te stellen over iets wat je over een week wilt gaan doen.
Ik stel de vraag inderdaad rijkelijk laat :) Ik ben me al lange tijd aan het verdiepen in alle mogelijke routes, maar mis net een beetje de ervaringen van medefietsers!
Poppink schreef: Heb je al op Waymarked Trails gekeken?
Die kende ik nog niet, bedankt!
kwootje schreef: De Rallarvegen tussen Geilo en Myrdal/Flam (routenummer 4) hoort daar dan natuurlijk bij te zitten, [...] De 5 start trouwens al in Larvik, dus dat kan een potentieel startpunt zijn.
Zoiets had ik ook ongeveer in mijn hoofd :D
Deze route heb ik nu voor het eerste stuk: https://cycle.travel/map/journey/487471

Ik twijfel ook over het stuk Trondheim - Bodo. Ik kan op dit stuk de trein pakken, en daardoor heb ik meer tijd om op de Lofoten en in het noorden van Noorwegen te fietsen. Maar het stuk Trondheim Bodo zal via de Eurovelo 1 ongetwijfeld ook heel mooi zijn. Ik ben erg benieuwd wat jullie daarvan vinden!
Dit is de route die ik nu ongeveer in mijn hoofd heb. Totaal ongeveer 2175 km. Met de mogelijkheid om het gedeelte rond Trondheim per trein te doen.

1. Larvik - Trondheim (met Rallarvegen) 950km
https://cycle.travel/map/journey/487471

2. Trondheim - Bodo (via EV 1) 780km
https://cycle.travel/map/journey/487478

3. Moskenes - Larvik 445km
https://cycle.travel/map/journey/487565

Van Larvik naar Narvik dus :lol:

Ik hoor graag suggesties!
Interessante route site @Osocman!
Trondheim -Bodo vonden wij een prachtig traject, niet in de minste plaats door al de ferry's die ook nog eens gratis zijn voor fietsers. Onderschat de hoogtemeters niet en schrik ook niet van het aantal campers op de Lofoten, volgens mij is het daar tegenwoordig het hele jaar druk!
bonkers schreef:
di 05 sep, 2023 21:36
schrik ook niet van het aantal campers op de Lofoten, volgens mij is het daar tegenwoordig het hele jaar druk!
Wow! Zelfs nog eind september / begin oktober nog?