Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Ervaring Vänerleden gevraagd - Forum Wereldfietser

Ervaring Vänerleden gevraagd

We denken erover om in de zomer van 2024 het Vänerleden in Zweden te gaan fietsen. We zijn van plan om met de auto naar Zweden te rijden en vanaf een camping rond het meer te fietsen. Onze vragen : 1. Wie heeft er tips voor een goede camping om te starten. 2. Wie heeft er ervaringen en tips over de route? 3. Hoe makkelijk is het om langs de route wild te kamperen?

We zijn benieuwd naar jullie reacties. Bij voorbaat dank!

Groet, Wim
Wim,

Volgens mij heb ik op facebook al gereageerd op je vraag.
Wij zijn met de auto naar Frederikshaven gereden en hebben de auto daar gelaten. Gratis parkeerplaatsen nabij het gemeentehuis. En zijn met de fiets de boot op gegaan naar Göteborg en zijn daar eigenlijk begonnen.
Bij Trollhättan zijn campings, wij hebben op 1 gestaan maar zag daar niet direct een mogelijkheid om je auto te laten staan. Dan moet je gewoon een openbare plek in de stad zoeken. Als je alleen gebruik wilt maken van campings dan moet je sowieso je route goed gaan plannen en heb je af en toe lange dag afstanden en dat je aardig van de route moet afwijken. Veel is ingesteld op campers.
2. Wij zouden hem tegen de klok inrijden dus eerst de oostkant van het meer, dan kun je een beetje wennen aan het klimmen. De zuidoost/oostkant vonden wij een mindere route en veel meer nabij grotere wegen. Wij waren heel blij dat we de route van te voren aardig gepland hadden en gezocht hadden naar campings en shelterplekken en ook vooruit keken waar en wanneer we boodschappen konden doen.
3. Wij hadden nog nooit wild gekampeerd en hebben het nu bij shelterplekken gekampeerd en dat is erg goed bevallen. Vaak is er een droog toilet. Een meer voor water en soms een waterpomp.
Sanitair tref je bij kerken/begraafplaatsen, ook in havens en een heel aantal supermarkten hebben bij de flessen inname hoek een toilet/wasbak, allen bijzonder handig om je water voorraad op peil te houden.
Zeker de west en noordkant van het meer heeft veel gravelwegen, brede banden met een goed profiel zijn erg prettig.
Auto's rijden op grotere wegen ruim om je heen of blijven netjes achter je rijden als ze niet in kunnen halen. Wij vonden het erg veilig fietsen. Een helm is wel heel gebruikelijk en hebben wij de hele tocht gedragen.
Succes met de voorbereidingen.
Beste RosalieSebastiaan,

Wij hebben afgelopen zomer de Vanerleden gereden met onze zoon van 9.
Onze auto konden we 3 weken kosteloos op Camping Ragnerudssjon nabij Hogsater laten staan.
Dat ligt wel op +- 40 km van de route.
Eventueel ook camping Kerstins dichtbij Mellerud. Dat is op de route.

Veel plezier met de voorbereidingen.

Jan van Zetten