Additionally, paste this code immediately after the opening tag: GPS Oostzeeroute Denemarken - Forum Wereldfietser

GPS Oostzeeroute Denemarken

Hi,

Begin mei ga ik een klein weekje naar Denemarken. Wilde de Oostzeeroute (http://www.bikeandsea-denmark.com/uk/2/dk/index.htm) gaan fietsen maar kan er nergens een GPX van vinden, iemand een idee waar die te vinden is?
Die route is in feite een aaneenknoping van reeds besatande nationale fietsroutes (nationalruterne).
Voor een overzicht van die routes: http://www.vejdirektoratet.dk/da/trafik ... fault.aspx

Als je dat te grof vindt kan ik je de gpx-bestanden van onze tocht (wij deden de volledige route en toen hadden we voldoende natuur gezien voor de komende jaren in drie weken) doen toekomen.
Thx! Daar kom ik idd wel een stuk verder mee :)
Zijn er nog delen langs de route die ik echt niet mag missen?
Wat ik in ieder geval bezienswaardig vond: Mons Klimt, de kleine kerkjes, Liselund Slotpark, de veerboten waar wij de lunch gebruikten, Rudkobing, , Aeroskobing, Kolding: Koldinghuset (mooi museum een fraai pand) en Traphold (deens design), overnachten in het Vikingmuseum in Trelleborg, Roskilde de historisch nautische omgeving en Kopenhagen. Het fietsen was erg rustig, zelfs in het seizoen en Overnatting in det fre is een aanrader.
In Kopenhagen stonden we op Bellahoj Camping: een heel groot grasveld met minimale voorzieningen, maar op 15 minuten fietsen van het centrum. En de nachten dat wij er waren erg rustig.
tmen schreef:Hi,

Begin mei ga ik een klein weekje naar Denemarken. Wilde de Oostzeeroute (http://www.bikeandsea-denmark.com/uk/2/dk/index.htm) gaan fietsen maar kan er nergens een GPX van vinden, iemand een idee waar die te vinden is?
Ik loop precies tegen hetzelfde probleem op! En als je er op gaat zoeken krijg je steeds informatie over de Oostzeeroute in Duitsland, om gek van te worden. Ook ik hou me aanbevolen voor een GPS-track van deze route: http://www.stanley-livingstone.eu/ostse ... -5541.html Oftewel de blauwe route op dit kaartje: http://www.dewandelwinkel.nl/images/bik ... marken.gif en er is ook een site over de route: http://www.bikeandsea.com/uk/2/dk/index.htm

Iemand dit gefietst en gpx of kml voorradig?
@X001: zie het tweede bericht van boven. Mocht je niets kunnen vinden dan kan ik je mijn route wel toezenden.
De tovenaar schreef:Misschien heb je hier wat aan:
http://cycling.waymarkedtrails.org/nl/? ... l=0#routes
Hier staan inderdaad alle delen van de route op, bedankt!
@Arno nogmaals hartelijk dank voor je routes!

Ben zondag teruggekomen :)

Heerlijk weer gehad, erg genoten van Denemarken, mooi land, en erg aardige mensen!
Met name de kleine eilanden waren erg mooi, mons klimt ook zeker een aanrader. Daarnaast aardig wat kleine gezellige havenstadjes. Gebied tussen Soro, Roskilde en Kopenhagen is ook zeker een aanrader!
Enige minpuntje was het soms beetje saaie landschap/veel landbouwgrond en door de lange winter was er nog niks in bloei...

Ik ben vanaf kopenhagen naar kopenhagen gefietst, via mons klimt, wat kleine eilanden meegepakt naar het eiland van odense rondgefietst, en toen weer terug naar Kopenhagen.

Naast de route van Arno heb ik deze route ook nog als basis gebruikt:
http://www.naviki.org/en/visiteastdenma ... 84&zoom=13

Ze komen echter behoorlijk overeen.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het wel!
Wij willen dit jaar deze route gaan rijden maar ik kom er net achter dat je de Grote Belt per trein moet passeren. Niet zo erg ware het niet dat de Deense spoorwegen geen tandems en geen aanhangers toestaat in de trein. Laten we die nou allebei bij hebben.

Heeft iemand ervaring hoe de Deense spoorwegen hiermee omgaan of is er wellicht een alternatief?

Edit: inmiddels dit draadje gevonden: viewtopic.php?t=38534
Wordt ik nog niet blij van.
Je bent toch niet afhankelijk van die brug om over te steken? Bijvoorbeeld door veerboten te nemen van Funen naar Langeland en Lolland.
LHTJoost schreef:
za 06 jan, 2024 00:09
Je bent toch niet afhankelijk van die brug om over te steken? Bijvoorbeeld door veerboten te nemen van Funen naar Langeland en Lolland.
Dan moeten we terug zoals we gekomen zijn, dat is nou net niet de bedoeling. Maar het zou wel een de eenvoudigste oplossing kunnen zijn.
Ben er inmiddels achter dat er busjes te huur zijn van een bedrijf dat aan beiden zijden van de brug een vestiging heeft. Niet heel goedkoop maar wel beter dan een paar honderd km omfietsen.