Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Raad plaatje! - Pagina 1672 - Forum Wereldfietser

Raad plaatje!

34018 berichten
Het is inderdaad in Colorado.
Ik heb daar rondgefietst, vandaar dat ik in die richting dacht. Heb vandaag helaas geen tijd om verder te zoeken.
Vanwege het gebrek aan verificatie-mogelijkheden met foto's en streetview, geef ik er nog een aanwijzing bij : het is een superfund cleanup site.
met die laatste toevoeging wordt het wel wat makkelijker zoeken, maar nog niet zeker of je de juiste hebt.
ik probeer het maar eens met deze: Summitville Superfund site: https://westernmininghistory.com/towns/ ... mmitville/

eenvoudig gezocht op: superfund cleanup site colorado en dit plaatje lijkt er wel wat op.( wel even iets naar beneden scrollen)
Summitville mine is juist. Het is een goudmijn op ongeveer 3500 meter hoogte die in 1991 stilgelegd is op last van de overheid omdat er gifstoffen, vooral cyanides, in het water in de Alamosa rivier lekten. De exploitant, Galactic Resources Ltd, kreeg de opdracht om de lekken te dichten, maar ging in 1992 failliet. Het was toen een van de grootste gifschandalen in de VS. De federale overheid heeft circa 150 miljoen dollar uitgegeven voor de cleanup. De hoofd-aandeelhouder van Galactic Resources, Robert Friedland heeft met ca. 30 miljoen dollar de zaak geschikt. Hij is nu de baas van Ivanhoe Mines, dat grote metaalerts-mijnen in Afrika en Azie exploiteert.

De Summitville mijn ligt aan de Great Divide MTB route, 7 km van het hoogste punt van die route : Indiana Pass (3625 m).

Beurt naar WillyW.
Dank je Math, volgende waar wel streetview beschikbaar is:
raadplaatje 64.jpg
Hôtel Dieu in Beaune, een van de bekendste bezienswaardigheden van Frankrijk. Vooral de binnenplaats met de gekleurde daken is een lust voor het oog. Hier ben ik ook geweest.
https://www.google.nl/maps/@47.02236,4. ... ?entry=ttu
(je bent het bord rechtsboven vergeten te blurren.... :wink: )
Ik meende die al te herkennen: Hospices de Beaune.
Het bord met "hotel dieu" gaf de doorslag.

--ah te laat, volgende keer geen compleet antwoord moeten willen opstellen, had eerst alleen maar "Hospices de Beaune" moeten posten..... :shock:
inderdaad, dat bord vergeten af te dekken.
Maar geen probleem, Martin mag weer verder.
Dank je WillyW. Hier mijn eigen foto (uit 1978). Het gebouw links is van jouw raad plaatje. Dieu is Frans voor God. "Mon Dieu!" is een bekende kreet.
Hôtel Dieu Beaune.jpg
Om nog in "katholieke" sferen te blijven hangen, waar staat dit afgrijselijk lelijke wegkruis?
DSCF9505.JPG
Kloppenbergweg, Eijsden. Tegenover SBE, een staalbouwfirma.
Helemaal goed Leon. Was op fiets van Luik naar Maastricht. In Luik nog heerlijk warm zonnig, maar vanaf Herstal meteen koud en mistig....
De volgende is voor jou.
Ik herkende het meteen.
Ik haak in op jouw thema hogere sferen en tevens lelijk:Afbeelding
Geen idee, ben vandaag niet thuis, ergens anders fietsen.
Nee, niet echt in de buurt. Niet in de gemeente Maaseik of in de omliggende gemeenten. Maar het land heb je alvast goed. :D
Een paar honderd meter links van de fotograaf ligt een "zee", waar je net als in de goudmijnplas van math laatst, niet mag zwemmen, al ziet de zee van bij mijn foto er wat aantrekkelijker uit.
De tovenaar schreef:
wo 20 mar, 2024 09:44
In de buurt van Maaseik?
https://maps.app.goo.gl/LdXJJ3Z59Jz8UNX36
De rood-witte masten zien er op de raadselfoto heel anders uit. Effe kijken op de netkaart van België. https://www.hoogspanningsnet.com/netkaa ... rten/elia/
De middelste mast staat op een knik in de leiding, maar het is me toch een gezoek. De rood-witte mast staat op een van de rode lijnen op de kaart.