Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Raad plaatje! - Pagina 1706 - Forum Wereldfietser

Raad plaatje!

34183 berichten
Carl schreef:
ma 06 mei, 2024 19:26
De Spijkenisserbrug: https://maps.app.goo.gl/NacdouWApigUFzN67

Groetjes,

Carl
Helemaal goed, de volgende is voor jou Carl
WillemT schreef:
ma 06 mei, 2024 21:42
Helemaal goed, de volgende is voor jou Carl
Kon niet missen, ik moet in mijn leven duizenden keren over die brug gekomen zijn, al vanaf lang voordat die gebouwen er stonden. Ik heb ook een brug, blij dat ik hem hier kan inzetten want hij past mijns inziens niet echt in ‘de mooiste bruggen op je pad’:
IMG_0575.jpg
Groetjes,

Carl
Carl schreef:
ma 06 mei, 2024 22:05
Kon niet missen, ik moet in mijn leven duizenden keren over die brug gekomen zijn, al vanaf lang voordat die gebouwen er stonden.
Ik ben er toen iets te snel langs gefietst want er zijn ook resten van een oude spoorbrug. Maar ik had al 95 km in de benen en moest er nog 55. Dus haastig foto gemaakt en doorgereden ....

Jouw brug is duidelijk ergens anders. Zuid-Frankrijk? Troebel water!
Dacht ik meteen aan de Loire, want daar heb ik wel zulke bruggen gezien, maar bij het zoeken is er niet een te vinden met dubbele rasterwerk links en rechts.
WillemT schreef:
ma 06 mei, 2024 22:30
Ik ben er toen iets te snel langs gefietst want er zijn ook resten van een oude spoorbrug. Maar ik had al 95 km in de benen en moest er nog 55. Dus haastig foto gemaakt en doorgereden ....
Een voormalige tramlijn, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Tramlijn_ ... pijkenisse . Misschien heb je dan ook over het Trambaanpad gereden tussen Hellevoetsluis en Spijkenisse, een handige manier om van Hellevoet/Zuid-Hollandse eilanden richting Rotterdam te komen. Vroeger sprak men van ‘het moordenaartje’, vanwege de slachtoffers die de onbeveiligde overgangen maakten. Ook op de fiets is het goed opletten bij de (daartoe rijk van belemmerende maatregelen voorziene) kruisingen.
Jouw brug is duidelijk ergens anders. Zuid-Frankrijk? Troebel water!
Martin schreef: Dacht ik meteen aan de Loire
Zuid-Frankrijk klopt, Loire niet. Het is bedtijd, dus een bevestiging van een eventueel antwoord moet tot morgen wachten.

Groetjes,

Carl
Spoorbrug van Eiffel in Avignon?
https://structurae.net/fr/ouvrages/viaduc-d-avignon
Denk van niet, die heeft betonnen pijlers en de stalen constructie ziet er heel anders uit. Geen zijpad te zien. Op de raadselfoto is er een soort strip langs de "dakrand" aanwezig.
Carl schreef:
ma 06 mei, 2024 23:16
Een voormalige tramlijn, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Tramlijn_ ... pijkenisse . Misschien heb je dan ook over het Trambaanpad gereden tussen Hellevoetsluis en Spijkenisse, een handige manier om van Hellevoet/Zuid-Hollandse eilanden richting Rotterdam te komen.
Jazeker :-). Daarna door de Beneluxtunnel en toen richting Kethel (fraaie oude dorpskern), Delft, Zoetermeer en verder. Ik begon in Middelburg. De Beneluxtunnel is als een omgedraaide berg. Flinke afdaling, op de "top" was het best wel koel, en toen flinke klim. Helaas ontbrak de frisse berglucht :cry:
Gezocht met "Ponts ferroviaire sur les rivières du sud de la France", maar helemaal niks gevonden. Misschien heeft Google die brug vergeten....
Klak, computer uit.
Ja, kost even wat zoeken en aflopen van aantal rivieren in Zuid Frankrijk. Maar ik heb m denk ik gevonden. brug over de Dordogne. zie hier: https://www.google.com/maps/@44.8316155 ... &entry=ttu
WillyW schreef:
di 07 mei, 2024 16:48
Ja, kost even wat zoeken en aflopen van aantal rivieren in Zuid Frankrijk. Maar ik heb m denk ik gevonden. brug over de Dordogne. zie hier: https://www.google.com/maps/@44.8316155 ... &entry=ttu
Helemaal goed natuurlijk WillyW. Sorry, kom net pas thuis uit mijn werk en kon je dus niet eerder uit de spanning verlossen.
WillemT schreef: De Beneluxtunnel is als een omgedraaide berg. Flinke afdaling, op de "top" was het best wel koel, en toen flinke klim. Helaas ontbrak de frisse berglucht :cry:
Haha, ja. Mensen denken vaak dat het hier vlak is. Jij hebt vanuit Middelburg wel de bergroute gereden, met al die dammen, bruggen en een tunnel. ’t Is niet alleen die frisse lucht, het uitzicht vanaf die Beneluxtop valt ook een beetje tegen.

Op naar het plaatje van WillyW!

Carl
gaan we verde met de volgende, ook weer water maar waar? in elk geval dichterbij...
raadplaatje 78.jpg
Dat is waar de Regge de Vecht in stroomt.
Screenshot_20240507.jpg
Helemaal goed Poppink! Hier komen inderdaad de 2 mooie riviertjes tezamen. Sinds kort is daar nieuw fietspad aangelegd met iets verder klein pontje waarmee je kunt oversteken.
Volgende voor jou.
Een andere plek waar 2 mooie riviertjes samenvloeien.
20240505_113356.jpg
De namen van de riviertjes of de plek, beide oplossingen worden goedgekeurd.
Enter, dit hier? https://www.google.nl/maps/@52.3184797, ... ?entry=ttu
Vooraan Eksosche Aa en achteraan Boven Regge.
Ja, dat daar.
Jouw beurt weer.
Makkelijk zat. :wink:
Hallo Poppink, niet helemaal makkelijk zat: het was wel een tijdje zoeken op Google Maps (niet satelliet, want op Maps zie je het blauw van het water makkelijker) om twee bruggetjes in een rechte lijn over zo'n splitsing te vinden. Had even gestopt, maar nee, verder gezocht. Best jaloers op jouw mooie fietsomgeving.

Hier is de volgende: (zo nieuw, dat die nog niet op Streetview bestaat)
Stenen zuilen.jpg
Martin E. van Doornik schreef:
wo 08 mei, 2024 08:41
Best jaloers op jouw mooie fietsomgeving
Mijn liefde voor het fietsen is ontstaan op het Hogeland en nog steeds mag ik graag overal in Groningen fietsen van Bourtange tot Zoutkamp.
Qua geuren wint Groningen altijd omdat Twente en Achterhoek helaas maar al te zeer overheerst worden door alomtegenwoordige stank van mest.