Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Filipijnen, voorbereiding. - Forum Wereldfietser

Filipijnen, voorbereiding.

Ik heb de landeninformatie eens bekenen en daar worden de Nelles kaart en de Reise Know how kaart genoemd. Ik heb zelf ook een aantal andere kaarten bekeken in de winkel, maar wordt niet entousiast van de beschikbare kaarten. Weet iemand of er (evt lokaal in de Filipijnen) nog andere, betere kaarten beschikbaar zijn?

Ik wil eigenlijk liefst voor een iets langere tijd gaan en zit te denken over het combineren van de Filipijnen met een of meerdere andere landen. Ik heb begrepen dat de ferry naar Malaysia en Indonesie niet zo betrouwbaar zijn (veiligheid en onvoorspelbare vaartijden) en vertrekken/aankomen vanaf plaatsen die voor westerlingen niet zo veilig zijn. Iemand recente ervaring met deze internationale ferries? Weet iemand of low cost carriers in Azie een goed alternatief zijn? Hoe gaan zij om met (veel) bagage en het meenemen van een fiets?

Hoe zit het precies met de visa voor de Filipijnen? Zijn die, zoals op sommige plaatsen gesuggereerd, tot in het oneindige te verlengen of is er een beperking op de hoeveelheid (aaneengesloten) tijd die je in de Filipijnen door mag brengen? Interpreteer ik de informatie op de ambassade website (http://www.philembassy.nl/files/visabasicinfo.htm) goed als ik denk dat ik tussen de from en until datum in moet reizen en daarna tot voorbij de until datum mag blijven?

Alvast bedankt voor de info en eventuele alternatieve suggesties.

mvg
Wilco
Wilco schreef:Ik heb de landeninformatie eens bekenen en daar worden de Nelles kaart en de Reise Know how kaart genoemd. Ik heb zelf ook een aantal andere kaarten bekeken in de winkel, maar wordt niet entousiast van de beschikbare kaarten. Weet iemand of er (evt lokaal in de Filipijnen) nog andere, betere kaarten beschikbaar zijn?
'

Ik heb ter plaatse geen betere kaarten gezien, maar ik heb er ook niet naar gezocht.
Wilco schreef:Hoe zit het precies met de visa voor de Filipijnen? Zijn die, zoals op sommige plaatsen gesuggereerd, tot in het oneindige te verlengen of is er een beperking op de hoeveelheid (aaneengesloten) tijd die je in de Filipijnen door mag brengen? Interpreteer ik de informatie op de ambassade website (http://www.philembassy.nl/files/visabasicinfo.htm) goed als ik denk dat ik tussen de from en until datum in moet reizen en daarna tot voorbij de until datum mag blijven?
In het (voorlopige) visum dat je in Nederland krijgt staat een geldigheidstermijn van 3 maanden. Binnen deze termijn moet je in de Filippijnen inreizen. Bij binnenkomst krijg je je eigenlijke visum met een geldigheidsduur van 59 dagen. Uit mijn gidsen begrijp ik dat je dit visum verschillende keren kan verlengen tot uiteindelijk een verblijfsduur van 6 maanden. Daarna heb je een voorlopige verblijfsvergunning nodig.

Gerd

Ik heb er even mijn visum bij genomen. Bij de "arrival" stempel staat idd andmatig een datum ingevuld bij "stay until" die voorbij de expiration date van het visum van de ambassade lag. Mijn visum was wel maar 2 maanden geldig (59 dagen), maar kan zijn dat er nog andere visa-mogelijkheden bestaan. Bureaucratie kennen ze er iig wel.
Filipijnen zijn echter super-vriendelijke mensen. Voor de bevolking alleen zou ik direct terug gaan.

Ik heb geen ervaring met de internationale ferries, wel met interne ferries. Gezien ik op dat moment wat darmlast had opteerde ik voor een cabine met badkamer. Uiteindelijk had ik deze 4-persoonscabine voor mijzelf.

Hoi Wilco,

De link naar deze web in landeninformatie werkt niet, deze moet wel werken:

http://www.ridetheroad.com/web/trip.aspx?tripID=71

Deze maatschappij (http://www.tigerairways.com/) vliegt spotgoedkoop naar Singapore en kan een optie zijn voor verdere verkenningen in de regio. Heb met hen gevlogen, zonder fiets weliswaar. Correcte service.