Additionally, paste this code immediately after the opening tag: DOC en andere Campings e.d. - Forum Wereldfietser

DOC en andere Campings e.d.

Hallo allemaal!

Zoals jullie misschien gelezen hebben, wil ik eind volgend jaar richting Nieuw Zeeland vertrekken voor mijn eerste fietsavontuur.
Zelf ben ik al een tijdje bezig met het voorbereiden van de noodzakelijke dingen, zoals het inventariseren van materiaal, fiets, kleding, e.d.
(ierdoor leef ik op sommige tijdstippen al in de wolken :P)

Ook heb ik gekeken naar mogelijke campings en ben dus gestuit op de DOC-campings. goedkoop en alle noodzakelijke voorzieningen zijn aanwezig. Ik ben op een site gestuit (http://www.doc.govt.nz/) waar de campings zijn geordend naar o.a. gebied.

Helaas kan je niet direct zien op een map waar ze liggen. Zelf kan ik natuurlijk wel alle adressen gaan opschrijven en gaan zoeken op een kaart en aankruisen, maar misschien heeft één van de forumlezers een site, of een boek die hij/zij mij aanraadt waar alle DOC-campings op/instaan.

Alvast bedankt!

Groeten, Friso
Misschien heb je wat aan de exacte GPS coordinaten?

http://www.uniquelynz.com/nzgps.htm

Op een of andere manier kan je die dan weer op een google earth kaartje afbeelden.

http://www.doc.govt.nz/templates/ByRegi ... x?id=37039

hier staan ze ook (klik maar op de pdf brochures) bij find out more

De tovenaar schreef:http://www.doc.govt.nz/templates/ByRegi ... x?id=37039

hier staan ze ook (klik maar op de pdf brochures) bij find out more
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!
Dit is echt heel goed!
Ik had gewoon wat beter moeten kijken!

Bij deze heel hartelijk bedankt! :D

Uit de landeninformatie:

• Er zijn ook primitieve campings beheerd door Department of Conservartion (DoC) te vergelijken met ons Staatsbosbeheer. Deze mensen beheren de tracks in de natuurgebieden en ook de hierbij behorende hutten om te overnachten. Torching Vark (2007): "Naar mijn mening de campings op NZ! Op de meest geniale plekken. Altijd primitiever. Doorsnee DoC camping heeft toiletten, waterkraan en een afvalbak. Velen daarnaast een picknicktafel. Prijzen van NZ$4,- voor meest basic tot NZ$15 voor fully serviced (waarvan er slechts enkele zijn). Gemakkelijkst te vinden met een kaart. Kan de Hema maps, New Zealand Handy Atlas aanbevelen. Wellicht zwaarder dan je zou willen, maar compact, correct en goedkoop NZ$15."
Ik heb nog kaarten liggen van NZ Hoofdzakelijk het zuider eiland
Ook nog een paar gidsen.
Verder nog een hoop leuke ervaringen die ik je wel wil meegeven
NZ is echt de moeite waard.
Een eerste tip als je naar de Millford Sound ga stap dan voor de tunnel op de bus en laat je naar de Millford Sound brengen die Tunnel is echt levens gevaarlijk en die bus kost geen drol.

Verder veel plezier

Opa Leen

Hoi,

Milford Sound word waarschijnlijk opgenomen in de route die ik wil fietsen.
Helaas zijn er zoveel bezienswaardigheden in Nieuw Zeeland dat ik bang ben echt een keuze te moeten maken tussen alle plaatsen die ik wil bezoeken.

Zelf ben ik wel benieuwd naar jouw ervaringen Leen, voornamelijk op het gebied van wildkamperen en de kleine dingetjes die hierbij om de hoek komen kijken, zoals het zuiveren van water.
Veel forumgebruikers gebruiken namelijk een waterzuiveringsapparaatje, maar je kan toch net zo goed het water aan de kook brengen en daarna drinken (en natuurlijk met een kleine zeef het noodzakelijke zand eruit vissen?)

Misschien heb je zelf ook nog echte aanraders van plaatsen waar ik echt heen moet gaan.

Voor de rest zijn alle tips e.d. van harte welkom!
Ben zeer benieuwd naar ervaringen en lees daarom ook zoveel mogelijk reisverhalen.

Groeten,

Friso

Hi Friso,

Wat wellicht ook handig en leuk zou kunnen zijn is de 'warm shower list', zie http://www.warmshowers.org/ en de 'hospitality club, zie http://www.hospitalityclub.org/

Succes met het organiseren van je reis en probeer contact te leggen met fietsers die al een lange reis hebben gemaakt. Lees het forum goed door, want fietsers die momenteel onderweg zijn naar het Oosten, Azie en Australie zijn een grote bron van informatie!

Groet, Rena :wink: