Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Ervaring Union Montagna? - Forum Wereldfietser

Ervaring Union Montagna?

Hallo daar,

Ik ben Paul en ben nieuw op dit forum, nou dacht ik dat ik dit onderwerp al eerder had gepost maar ik begin te twijfelen en aangezien ik het nergens terug kan vinden doe ik het opnieuw.

Mijn punt is dat ik een nieuwe fatsoenlijke en redelijke toerfiets wil aanschaffen, mijn oog is inmiddels gevallen op de Union Montagna. Dat lijkt me een stevige fiets voor onder andere een fietsvakantie en lange toertochten. Maar heeft iemand ervaring met deze fiets? Waarom zou ik hem ook wel of niet moeten nemen?

Als jullie andere (tweedehands mag ook) fietsen weten wil ik dat ook graag weten. Er zijn echter een aantal eisen aan.

1 21 versnellingen
2 V-brakes
3 Niet duurder dan €450
4 Stevig gebouwd

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen want ik zie door de vele bomen het bos niet meer.

groetjes Paul

Hoi Paul,
450 euro is niet veel voor een echte vakantiefiets, helaas. Een verschrikkelijke miskoop zul je aan deze Union niet hebben, maar je moet je wel realiseren dat bij voorbeeld de onderdelen van het tamelijk goedkope soort zijn en niet erg lang mee zullen gaan. Voor dit geld zou ik zelf eerst eens kijkenof je bij een goede fietsenwinkel een mooie tweedehands stalen Koga of zo kunt krijgen. Ik denk dat je daar misschien meer plezier van zult hebben. Probeer ook eens de sites van gespecialiseerde vakantiefietsen leveranciers als Vittorio, Recycle of Snel in de gaten te houden. Die hebben wellicht ook mooie tweedehands fietsen.
Op de reisbeurs van de Wereldfiester heb ik vorig weeknd net eenworkshop gehouden met de titel: "De eerste keer: een nieuwe fiets nodig?" Heb je al een fiets, en wat is dat dan?
Wim

Hoi Paul,

Met jouw budget is het misschien ook de moeite waard om eens te kijken naar crosshybrides van bijvoorbeeld Focus, Stevens of Cube.

Zelf rijd ik op een Focus hybride die ik zelf heb opgebouwd tot vakantiefiets. Tot op heden heeft mijn fiets zich uitstekend gehouden. Zelf heb ik mijn fiets in Duitsland gekocht omdat dit nog weer een paar honderd euro scheelde t.o.v. de verkoopprijs in Nederland.

En zoals Willem al zei, overweeg ook eens een tweedehands fiets. Natuurlijk is een nieuwe fiets kopen erg leuk, maar vaak koop je met jouw te besteden budget heel veel fiets wanneer je een gebruikte aanschaft.
Deze staat bijvoorbeeld nu op Marktplaats. Kijken of je het budget misschien nog iets kan oprekken voor dragers en spatborden en weg ben je!

Bedankt voor jullie snelle antwoorden, ik weet dat 450€ niet superveel is maar het is toch eigenlijk al het maximale. Ik zal zeker even rondkijken naar 2e handsfietsen e.d. en al helemaal van die merken die zijn opgenoemd.

Op dit moment heb ik een LIMIT 2600 full suspension, een klotending en absoluut niet geschikt. Plus het feit dat deze limit niet geweldig is qua onderdelen (nieuw €179). Nou heb ik er natuurlijk ook al aangedacht om een mountainbike te kopen alleen dan met bagedrager erop monteren. Gelet op het feit dat mountainbikes goedkoper zijn. Maar ook daarweer geld dat ik merken onbekend ben. Ik zie wel eens een leuke staan van €400 van renault maaar ik weet niet hoe goed die fietsen zijn e.d.
Zolang er maar een stevige bagedrager opgemonteerd kan worden (liefst met van die stangetjes naar beneden). En dat ik er dan een paar fietstassen op kwijt kan.

ik zoek nog even door, ik houd jullie op de hoogte.

Paul

Op mountainbikes zit je erg voorovergebogen. Lekker als je een half uurtje door het bos wilt crossen, maar (m.i.) ongemakkelijk voor lange afstanden.

Voor dat bedrag zou ik ook gaan voor een goede tweedehands reisfiets. Suggesties: Koga Miyata (globetraveller, worldtraveller, randonneur), Giant expedition, Snel. Kijk ook eens goed bij fietsenzaken naar tweedehands fietsen. Dat heeft als voordeel dat versleten onderdelen (ketting, kettingwielen, remblokjes en banden) vaak vernieuwd zijn, of, als part of the deal, tegen een relatief gering bedrag kunt laten vernieuwen.

En vermijdt vering.
WIm

En let erop dat je de goede framemaat hebt.

Dit voorjaar heb ik een onbekend merk mountain bike gekocht voor m'n vriendin. Nieuw € 650,- en geheel shimano XT afgemonteerd. Uiteraard komt daar dan wel nog een bagagedrager bij, maar een super fiets voor die prijs!

Wij hebben destijds ook naar 2e hands fietsen gekeken, maar vonden het moeilijk omdat velen niet aan de maat, onderdelen en onze verwachten deden.

Groet, Rena :wink:

Bedankt voor jullie antwoorden, ik ben iets wijzer geworden. Maar ik heb wel een vraag, waarom geen vering. Bij een trekfiets kan ik het nog begrijpen, maar bij een mountainbike waar je met flink wat gewicht op het stuur leunt lijkt het me toch wat veiliger omdat je minder vatbaar bent voor onregelmatig wegdek.

Ik zie nog wel wat ik doe, ik heb mijn doelen wel wat meer geformuleerd.

Mijn fietsvakantie gaat vanaf een vaste standplaats en met de fietsbus er naar toe (via cycletours)

In mijn uppie ongeveer max een paar dagen weg en geen paar week.

PS: hoe staan de derailleurs van shimano acera en altus bekend? goed, redelijk of gewoon bagger?

Paul

paul1987 schreef:Bedankt voor jullie antwoorden, ik ben iets wijzer geworden. Maar ik heb wel een vraag, waarom geen vering. Bij een trekfiets kan ik het nog begrijpen, maar bij een mountainbike waar j
werkende vering zit niet in je budget.

PS: hoe staan de derailleurs van shimano acera en altus bekend? goed, redelijk of gewoon bagger?
Derailleurs zijn redelijk, alleen zitten ze vaak op fietsen gemonteerd waar ze moeten camoufleren dat de rest bagger is

hallo,

op mijn vorige fiets had ik shimano altus als achterderailleur. het schakelt op zich best redelijk, en de eerste 1000-2000km is het ook wel prettig fietsen. daarna moest het bij mij steeds vervangen worden... volgens mijn fietsenmaker is dat soort afmontage meer geschikt voor dagjesmensen.

Jaron

Hallo daar, een hele tijd geleden heb ik een post geopend om advies te vragen over een nieuwe fiets aan te schaffen. Ik heb uiteindelijk mijn budget opgeschroefd tot een dikke 600 eurie en daarvan heb ik onlangs de STEVENS galant lite gekocht.

De fiets is shimano alivio afgemonteerd (dus ook naven en dergelijke), heeft geen verende voorvork en is gewoon lekker licht en zit ook nog heerlijk. Deze fiets vraagt gewoon om veel kilometers te maken.

gr Paul

Hi Paul,

Gefeliciteerd met de aankoop!

Misschien leuk om een foto van je reisros op de website te zetten?
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?t=5020

Fiets de wereld,
Marc

Peter Rodenburg schreef:Op mountainbikes zit je erg voorovergebogen. Lekker als je een half uurtje door het bos wilt crossen, maar (m.i.) ongemakkelijk voor lange afstanden.
Dat zijn meerdere vooroordelen verpakt in twee zinnen.

Hoe je op een mtb zit, bepaal je grotendeels zelf. Door een andere voorbouw te kiezen of je stuur hoger of lager te zetten kun je de houding behoorlijk veranderen. Een opa-fiets zal het echter nooit worden...

De gemiddelde mtb-er zal wel ietsje langer op de fiets zitten dan een half uur, want dan kost het schoonmaken zéker langer dan het fietsen zelf...

Dat een lage houding ongemakkelijk is voor lange afstanden is natuurlijk ook erg persoonlijk. Ik word al moe als ik zie hoe rechtop sommige fietsers op hun fiets zitten, want dat is een inefficiënte houding. Vroeger hadden randonneurs alle een racestuur, nu zie je vaak vlindersturen waar je nauwelijks nog over heen kunt kijken.

Naar mijn mening is een goede mtb (mét uitschakelbare voorvering) de beste keus voor lange afstands fietsen. Ook na ruim 7 uur fietsen stap ik fris (behalve onder de oksels) van mijn fiets af. Ik kan het goed vergelijken, want ik heb ook 25.000 vakantiekilometers op een Giant Expedition gedaan.

Jan Eleveld schreef: De gemiddelde mtb-er zal wel ietsje langer op de fiets zitten dan een half uur, want dan kost het schoonmaken zéker langer dan het fietsen zelf...
Ah, vandaar dat al mijn MTB vrienden alleen met mooi weer fietsen en bang zijn voor blubber :lol:

Zit het eigenlijke verschil tussen een MTB en een reisfiets niet in de framegeomtrie en ophangpunten voor bagagedragers, etc?

Fiets de wereld,
Whisky