Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Oosten van Noord Thailand (Phrae,Nan,Phayao,Ch.Rai,...) - Forum Wereldfietser

Oosten van Noord Thailand (Phrae,Nan,Phayao,Ch.Rai,...)

Hallo iedereen !

We gaan in februari terug naar Thailand. We denken eraan het oosten van Noord Thailand te verkennen. Dit is de regio van Nan, Phrae, Phayao, Phayao en Chiang Rai, maw. de oostelijke regio vlak tegen de grens met Laos.

Heeft iemand reeds in deze regio gefietst ? Hoe vinden jullie dit ? Mocht iemand weten waar ik hierover reisverslagjes en dergelijke kan vinden ? Ik heb er één gevonden, nl op de site van Jim Van den Bergh : http://www28.brinkster.com/jimvdberg5/thailand.html

Ik had eigenlijk het volgende in gedachten :
(zie de website voor een kaartje : http://www.clickthai.de/Bilder/Karten/ThaiN70.gif)

- De trein van BKK naar Uttaradit (of indien mogelijk uitstappen iets ten noorden van Uttaradit, nl Den Chai).

- Van Uttaradit naar Phrae.

- Daarna verder naar Tha Pla aan het Sirikit meer.

- Hier zouden we kunnen proberen een boot te vinden naar de noordkant van het meer om zo verder te fietsen naar Na Noi en Wiang Sa.
Een andere mogelijkheid is de weg te nemen naar het noorden (de 1047) via Nam Pat en Fak Tha, Na Noi en Wiang Sa.

- Vanuit Nan denken we de streek ten noorden/noordoosten van Nan te verkennen, nl. het "hoekje" van Thailand aan de grens met Laos (regio Pua,Chiang Klang, Bo Klua). Er loopt zelfs een wegje parallel met de grens naar Huai Kon. Wordt op deze website als zeer mooi omschreven : http://www.travelfish.org/location/thai ... n_huay_kon

- Vervolgens verder naar Chiang Kham.

- Vanuit Chiang Kham dacht ik de weg te nemen vlak naast de grens, nl. via Phu Chi Fah (http://www.travelfish.org/location/thai ... u_chee_fah, Pha Tang en Wiang Khan.

* Heeft iemand ooit in deze regio geweest ? Zoja, kan je me daar iets over vertellen ?
* Welke moeilijkheidsgraad kunnen we daar verwachten ? Ik weet dat het bergachtig is, maar mag ik dat vergelijken met de rit naar Doi Mae Salong ?
* Is er een malaria risiko in de grensstreek met Laos ?

* Het is vrij moeilijk om aan de weet te komen waar er guesthouses te vinden zijn in deze regio. Ik heb al eea. gevonden via de (overigens zeer informatieve) website www. travelfish.org. Maar informatie over logement bv. langs de weg ten oosten van het Sirikit meer is moeilijk te vinden. Als iemand weet waar ik info kan vinden, dan hoor ik het graag.

Alvast bedankt voor de hulp,

groeten,

Koen

Hoi Koen,

Ik en onderweg naar die regio (juist aangekomen in Mae Hong Son).
Ik plan nu via Pai naar Chiang Mai te fietsen, daar de trein naar Lamphang te nemen en dan via Phrae naar Nan te fietsen. Afhankelijk van de tijd die ik overheb op men visum (vervalt 06/02) rij ik vanuit Phrae rechtstreeks (noordelijk van het Sirikt meer) naar Nan, of een rondje eromheen. Als mijn info juist is (wat niet altijd blijkt te zijn), moet je geen boot over het meer nemen, en zou er een weg zijn van Nam Pat naar Na Muan.
Daar waar je de rivier oversteekt (met een bootje) is een drijvend guesthouse.
Ik heb dit ooit gelezen in een bijlage van de Bangkok Post, dus ik ga ervan uit dat dit klopt.
Dit "bespaart" je de omweg via Fak Tha, en het is waarschijnlijk ook een rustiger weggetje.
Mijn geplande route is dan ook via Nan naar Chiang Kham, en dan weg 1155 naar Chiang Khong te nemen.

Wanneer ben jij ter plaatse ?

Ter info: Je kan wel degelijk uitstappen in Den Chai.

Groetjes,

koen

Dus er zou een weg zijn van Nam Pat naar Na Muan , die niet via Fak Tha loopt ? Deze heb ik nog niet gevonden op onze kaarten.
Over dat drijvende guesthouse heb ik ook ergens iets gelezen maar ik weet niet meer waar. Ik ga eens zoeken. Als ik wat vind laat ik je wel iets weten.
Mocht jij hierover info vinden, hou je me dan op de hoogte ?
Deze optie interesseert me uitermate.

Wij landen in BKK op 9 feb.

Bedankt,

Koen

Ik heb die bijlage uit de Bangkok Post terug gevonden tussen die halve bibliotheek die in men tassen steekt. Ik stuur je ze wel eens door op foto.
Er is accommodatie in Nam Pat.
Vandaar loopt weggetje 1339 naar de Nan rivier. Hier is ook een guesthouse.
Je steekt over met een bootje. De weg is nu nr. 1026, die via Na Muen naar Na Noi.
Er zou ook accommodatie zijn in Chiang Klang, Chiang Kham, en enkele km ten noorden daarvan langs weg 1021 en in Wiang Kaen.

Beste Koenie,

De weg die loopt van Nam Pat naar de Nan rivier (niet deze die loopt via Fak Tha), vind ik niet (de 1339), op geen enkele kaart...
De weg door Na Mun en Na Noi zie ik wel. Iets ten zuiden van Na Mun, in Ban Pak Nai, aan het uiteinde van het meer, zou accomodatie te vinden zijn.

Misschien is dit ook wel interessant voor je :
http://www.ridetheroad.com/web/trip.aspx?tripID=191
Hier vind je een beschrijving van de weg Phrae - Nan - Chiang Kham - Chiang Khong.

Mocht je iets weten over de streek rond het meer, kan je me dan iets laten weten, want het is zo goed als zeker dat we deze regio gaan verkennen.
Mocht je de tijd vinden, kan je me uw route eens beschrijven, dit interesseert me zeker.

Alvast bedankt,

Koen

Hoi Koen,

Op de Reise-Know-How kaart staat de weg wel dacht ik (zit hier weer zonder kaart in het internetcafe).
Deze mensen hebben hem ook gefietst:
http://www.frontlinie.nl/fiets/asia/

Ik fiets overmorgen vanuit Uttaradit (niet Phrae zoals ik eerst wilde) naar Nam Pat, dan dat weggetje naar Pak Nai, verder noordwaarts naar Nan.
Vanuit Nan verder naar het noorden over de 1080 en de afslag, weg 1148 (als er overnachting blijkt te zijn in de buurt van Ban Song Khaeo, anders "moet" ik via Chiang Klang).
Verder over weg 1148 naar Chiang Kham.
Dan weg 1020 of 1155 richting de Mekong (Time and my legs will tell), en dan parrallel aan de Mekong naar Chiang Khong.

Ik geef in Nan (hoop daar te zijn +/- 1 februari) zeker een update !

Groetjes,

Koen
Beste Koen,

Een aantal jaren gelden in deze omgeving gefietst van Nan naar het Sirikit stuwmeer met de boot over en dan door de bergen naar de plaats waar de Mekong Thailand weer binnenkomt. Er zijn weinig overnachtings mogelijkheden in deze regio maar wij hebben o.a. geslapen in de nationaal parken (bungalow) en bij mensen thuis, een hele ervaring. Ook was het mogelijk om op de politieposten te slapen. Ander mogelijkheid zijn de boedistische kloosters echter helaas niet voor vrouwen. Bij het meer kun je inderdaad op het water slapen maar er staan ook een paar bungalows op de vaste wal. gebied is overigen wel begrachtig maar onvoorstelbaar naturel voor Thailand.

Veel succes,
Paul Snoeij

Het regent, en het regent, en het regent in Nan (al sinds middernacht ...). Tijd dus voor een kleine update.
Slapen kan je zowel op een camping als in bungalows t.h.v. de Sirikit Dam (aanrader).
Er loopt een weggetje (nr. 1339) van Nam Pat noordwaarts naar Ban Pak Nai. Anno 2008 bijna volledig verhard, met enkele steile stukken.
In Ban Pak Nai steek je met een longtail boat de Nan rivier over en kan je slapen in een drijvende bungalow.
Vanuit Ban Pak Nai volgt een killer-klim naar Na Muan, waarna het allemaal wel weer meevalt tot in Nan (Er zou ook een hotelletje zijn in Na Noi, t.h.v. de afslag naar het Si Nan national park).
Het hele stuk tussen Nam Pat en Wiang Sa is super, super rustig. Dit is geen weg voor doorgaand verkeer. Je kan wel een auto overzetten over de Nan rivier, maar dit gebeurd met een ferry uit bamboo.
De "scenery" vond ik minder spectaculair dan verwacht (veel kaalkap).
Ik heb even de info uit de bijlage van de Bangkok Post gefotografeerd:
http://www.freewebs.com/tingtongkoenie2/S6009577.JPG
http://www.freewebs.com/tingtongkoenie2/S6009578.JPG
http://www.freewebs.com/tingtongkoenie2/S6009579.JPG
http://www.freewebs.com/tingtongkoenie2/S6009580.JPG
zucht .... als ik maar weer geen auteursrechten overtreed en dat soort dingen :(

Voor verdere info noordwaarts kan je de komende dagen kijken op mijn website: http://www.freewebs.com/tingtongkoenie2/thailand.htm

Indien je rechtstreeks vanachter je burootje komt in Belgie of Nederland .... kom dan niet ongetraind. Ideale voorbereiding lijkt me met je hometrainer naar de sauna te gaan, en daar, op de zwaarste stand, een paar uurtjes te gaan peddelen :D . Als het niet regent is het hier heeeeeeeet.