Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Noord Thailand - Forum Wereldfietser

Noord Thailand

Name: Jos Smits

Email: jmrt.smits@

Hallo allemaal, wie kan ons wat info geven.
Wij gaan in juli naar noord Thailand. Gezin met twee kinderen 15 en 13.
Dit wordt onze eerste fietsvakantie. We moeten nog fietsen kopen.

Hoe zijn de wegen daar. Kan je makkelijk een busje nemen met de fiets (4x) bij een steile of lange klim?
Wat voor fiets zou je aanraden. Staal of Aluminium, 26 of 28 inch en waarom.

Alvast bedankt voor je antwoord.

Vriendelijke groet, Jos Smits

Name: Mike

Email: m.descheemaker@worldonline.nl

In 1997 zijn we naar Thailand geweest op de fiets. We zijn begonnen in Chang Mai en vandaar naar oost Thailand gefietst. De wegen waren prima (verhard en vaak een vluchtstrook). Het verkeer is overal gewend aan langzaam verkeer, vanwege de brommertjes. Wij fietsten met een stalen randonneur. Voordeel van staal is dat vrijwel overal gelast kan worden, maar een frame zal niet zo snel gelast hoeven worden. Bagagedragers doen dat eerder. Wij losten dit vaak (tijdelijk) op met bindriempjes. Onze wielen zijn 28 inch. Binnenbanden konden we buiten Bangkok alleen op race fiets formaat krijgen en die hebben we ook gebruikt. We hadden 1 reserve buitenband mee per fiets, in drieën opgerold, maar niet gebruikt. Eten kan heel goed op de nightmarkets. Het wordt vers voor je bereid, kost bijna niets en je eet echt Thaïs. De bus hebben we nooit genomen. Wel een paar keer de trein. Blijf vriendelijk lachend aandringen en het is geen probleem. Een boekje thäis - nederlands is te verkrijgen bij het thaïs consulaat in Amsterdam, zeer handig. Overnachten deden we in hotels. Als het kon air conditioned, om weer op de juiste temperatuur te komen.
--- --- --- --- --- --- --- --- ---

Name: fred rutten

Email: ruttenfred@hotmail.com

Vanuit een zonnig noord thailand kan ik melden dat de wegen prima te befietsen zijn. De route chiang mai, thaton, boot chiang rai, mae sai, chiang khong, chiang rai is vrij vlak met af en toe een heuveltje.
Iedereen neemt je mee mocht je in problemen komen. Mocht je de westelijke bergen in willen richting burmese grens is dit af te raden daar de stijgingen heel steil zijn.
Voor een prima questhouse met zwembad in chiang rai: chiang questhouse niet duur en prima om met kinderen te verblijven.
Er zijn geen 28 inch banden te verkrijgen dus of zelf meenemen of op 26 inch gaan fietsen, die zijn hier meer dan genoeg daar degene die fietsen rijden op mountainbikes.
In chiang mai en chiang rai zijn prima gespecialiseerde fietszaken en dat wat ze niet hebben wordt vanuit bangkok in 2 dagen opgestuurd.
veel fietsplezier en geniet van het lekkere eten.
--- --- --- --- --- --- --- --- ---

Name: daisy Vrijens

Email: daisyleo@hotmail.com

Hallo,
Wij zijn in 2000 in noord thailand geweest en vonden het fantastisch, de wegen zijn redelijk goed, de mensen vriendelijk en behulpzaam. Wij zijn met een mountainbike geweest en hebben geen problemen met banden vinden gehad, de chinese buitenband die we voor 5 gulden daar gekocht hebben was van erg goede kwaliteit. Een afgebroken bagagedrager was alleen in chiang mai te vervangen, maar strip locks en touw doen wonderen.
Wij hebben bij steile beklimmingen, en die zijn er zat, bv in de route thaton-doi mae salong, genoeg aanbiedingen gehad om de fiets achter in een soort pick up te leggen. De route mae hong song loop, is schitterend, rustig maar veel klimmen en lange dagafstanden.
Veel plezier!
Daisy.

Name: Bert Sitters

Email: b.sitters@pz.nl

Zie verder over Noord-Thailand mijn gids FIETSEN IN THAILAND: www.fietswegen.nl


--- --- --- --- --- --- --- --- ---

Sorry voor de veel te late opmerking, maar ik heb pas vandaag ontdekt dat het nieuwe forum van de wereldfietser een serieuze verbetering is t.o.v. het vorige.


Vragen over Noord Thailand zijn in het vervolg altijd welkom.


Groet,

Somchai