Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Voorjaarsweekend weekend 8-9 mei - Forum Wereldfietser

Voorjaarsweekend weekend 8-9 mei

Voorjaarsweekend, 7-9 mei 2004


In het Vechtdal waant de wereldfietser zich thuis! De kronkelende 180 km lange Vecht volgend komen we langs “De Sahara” (zandverstuivingen), Germaanse offerheuvels, het Engelandse Bos, Saksische boerderijen en veel ander schoons.

Waar je overdag met mede-wereldfietsers in het “buitenland” fietst, word je op zaterdagavond meegenomen naar verdere oorden en streken …..laat je hier inspireren door de verhalen en dia's van andere wereldfietsers. Op zondag is traditioneel de ledenvergadering, waar het reilen en zeilen van de vereniging wordt besproken. Dit jaar staat in het teken van het lustrum!

Kortom, het voorjaarsweekend is dé plek om andere wereldfietsers te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en vooral zin krijgen in de zomer vol fietsavontuur.

Wanneer
Vanaf vrijdagmiddag 7 mei tm zondag 9 mei. Maar natuurlijk mag je ook zaterdag of zondag aankomen.

Waar
Camping De Roskamp
Roskampweg 2
7778 HJ Loozen/Gramsbergen
tel: 0524 - 56 16 64 of 0524 - 56 14 73
e-mail: veurink55@zonnet.nl

Programma
Vrijdagmiddag/avond : arriveren op de camping
Zaterdag: fietstocht; gezamenlijke maaltijd en ‘s avonds 2-3 dia-lezingen door mede-wereldfietsers
Zondag : algemene ledenvergadering

Route-informatie
OV: trein vanuit Zwolle naar station Hardenberg (5 km fietsen naar camping) of Gramsbergen (3 km fietsen naar camping)
Auto: A28 via Zwolle; N377 richting Hardenberg, N34; de camping ligt tussen Hardenberg en Gramsbergen
Kosten
Overnachting op de camping en eten/drinken zijn voor eigen rekening. Op zaterdagavond is het plan om ons te laten verwennen (gezamenlijk) door de plaatselijke chinees/pizzeria o.i.d. (kosten €5-7)

Meer informatie
Anneke Martin 0317-450220
a.h.martin@zonnet.nl

Dialezing Marco de Wit

Marco de Wit heeft samen met zijn vriendin Chantal door grote delen van Zuid-Amerika gefietst. Over deze bijzondere tocht geeft hij zaterdagavond een dialezing.
Op naar de Pampa's en het Andes-Gebergte!

Van Quito naar Ushuaia (Equador - Zuid-Argentinië)......

Tot aankomend weekend...

Welke punten staan er op de agenda?
Agenda Ledenvergadering Vereniging De Wereldfietser op 9 mei 2004


1. Opening
2. Vaststellen agenda
3. Notulen 24 augustus 2003
4. Mededelingen
5. Financiën
6. Bestuurssamenstelling: voordracht Freek Verbakel en Marco de Wit om lid te worden van het bestuur. Annemiek Leijdekkers treedt af
7. 10-jarig jubileum
8. Tijdschrift
9. Activiteiten
10. Internet
11. Landeninfo
12. Ledenadministratie
13. Verenigingshuis
14. Rondvraag


Zoals iedereen natuurlijk wel weet kun je de notulen van de afgelopen vergadering vinden op http://www.wereldfietser.nl/index.php?c ... vereniging
Fietstocht op Zaterdag

De fietstocht op zaterdag zal rond 11.00 uur van start gaan.

De afstand is geheel afhankelijk van de groep. Dit kan 50 kilometer zijn maar ook 80. De begeleiders van de tocht zullen na een een aantal kilometers de beslissing maken of de groep opgedeeld gaat worden in een langzame- of een snelle groep.
Bovenaan staat dat iedereen mee kan en dat iedereen het naar zijn zin heeft.

De tocht zal een mix zijn van tegenwind en meewind, van regen en zonneschijn, van verhard en onverhard wegdek, van landwegen en snelle wegen, van vlakte tot bossen, van.....
Kortom: zoals een echte fietsreis.
Marco Meijerink schreef:Agenda Ledenvergadering Vereniging De Wereldfietser op 9 mei 2004

[...]

Hmm, nou weten we nog (bijna) niks. Iets meer uitleg zou welkom zijn. In een andere thread (http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?t=1373) lees ik iets over Grootse Plannen om de ANWB voor fietsreizigers te worden. Is er een beleidsplan? Gaan we daar over stemmen? Waar kan ik het voorstel inzien?

Gaele

Gaele,

Alweer een rake opmerking: de kern van je vraag is eigenlijk of we de ledenvergadering niet via internet moeten houden, of op zijn minst de te bespreken stukken zouden moeten publiceren. Een aardige gedachte.

De ledenvergadering zal zondag weer op traditionele wijze gehouden worden, dat wil zeggen ergens op het grasveld van de camping. De agenda dient als leidraad en de enige te bespreken stukken zijn de notulen van de vorige vergadering en het financieel jaarverslag 2003. Deze documenten worden de avond voor de vergadering uitgereikt. De agenda en de notulen vind je op onze website, over het financieel verslag is ooit eens besloten dat we het niet nodig vinden dat alle financien voor iedereen toegankelijk op internet zijn te vinden.

Tijdens de vergadering zal het verantwoordelijk bestuurslid een toelichting geven op de stand van zaken en de toekomstplannen voor dat specifieke agendapunt. Namens de redactie zal Eric Schuijt het woord voeren over de inhoudelijke kant van het tijdschrift. Hoewel de toekomstvisie (waar moet het heen met de Wereldfietser?) momenteel erg leeft binnen en buiten de kring van actieve leden, is er momenteel nog geen concreet document om te bespreken of goed te keuren.

Wel zijn we van plan alle plannen en ideeen die in maart zijn gelanceerd door de bestuursleden en een aantal andere actieve leden en oud-bestuursleden binnenkort in een vergadering te gaan bespreken. Een flink deel van de bestuurs- en redactieleden heeft inmiddels aangegeven dat we graag willen meediscussieren en tijdens de ledenvergadering zullen we ook de leden uitnodigen aan deze vergadering deel te nemen. Het lijkt me een goed idee ook t.z.t. via internet plaats en datum bekend te maken.

Ik vind je suggestie om bespreekdocumenten op internet te zetten erg interessant. Via internet kunnen we misschien wel meer leden kunnen bereiken en om hun mening vragen dan in de ledenvergadering. Maar de ledenvergadering blijft natuurlijk wel de officiele plek is om dergelijke zaken te bespreken en besluiten te nemen als hoogte orgaan binnen de vereniging.

Groeten,
Dennis