Gevlogen traject: Frankfurt - Las Vegas
Datum: mei 2008
Vervoerstarief fiets: 25 euro
Vereiste/ toegepaste verpakkingswijze fiets: Geen speciale eisen, doos niet verplicht. Ik had de (lig)fiets gewikkeld in het grondzeil van de tent, wat bubbeltjes folie/schuimrubbers om kwetsbare plaatsen en de achterderailleur gedemonteerd.
Fiets tevoren aangemeld?: ja bij boeking via de condor website. Door het valutaverschil kan het voordeliger zijn de tickets in US dollars te betalen ipv in euros.
Ervaringen: Goed. We hadden voor Condor gekozen omdat dit de enigste vlucht was die rechtstreeks op Las Vegas vloog zonder over te hoeven stappen. In Frankfurt gebruik gemaakt van de check-in de avond van tevoren. In combinatie met de vlucht kan je ook voor 25 euro een dagkaart voor de trein (Rail&Flug) boeken waarmee je van ieder station in Duitsland naar de luchthaven in Frankfurt op de dag van de vlucht zelf én een dag van tevoren kunt reizen, ook geldig in de IC(E). Meenemen van de fiets in de trein van NL naar Frankfurt is echter alleen mogelijk via Venlo->Düsseldorf of Enschede->Münster niet via de grensovergang bij Arnhem. Om snel uit Las Vegas weg te komen hadden we een shuttlebus van Las Vegas naar St George, Utah geboekt. Die vertrekt echter vanaf de domestic terminal, niet vanaf de internationale terminal.