Additionally, paste this code immediately after the opening tag: bagage gewicht - Pagina 4 - Forum Wereldfietser

bagage gewicht

Ik heb fiets + bagage een keer gewogen en ik kwam toen op 30 kg all in, wat ongeveer neerkomt op 19 kg aan bagage. Met de dagelijkse boodschappener er bij zal dat zeker 20 kg zijn.

Ik heb wel gemerkt dat de eigenaar het meeste weegt, dus als ik aan het einde van een fietsvakantie weer eens 15 kg lichter ben dan maakt het gewicht van de bagage in deze niet veel meer uit :)

Jan
http://www.westernfront.nl/lrf

Hoi!
super7 schreef: als ik aan het einde van een fietsvakantie weer eens 15 kg lichter ben dan maakt het gewicht van de bagage in deze niet veel meer uit :)
Jan
15 kilo :shock:
Dan zou er bij mij niks meer over zijn :D

Whisky

heb net wat rekenwerk verricht. Ik heb standaard, en dat is incluus het gewicht van de tassen 12,7 kilo aan uitrusting. Afhankelijk van het seizoen komt daar de kleding 2-5 kilo bij. En dan nog een kilootje of twee aan luxe en voorraad (notebook, lectuur, koffie, suiker, etc.)

..

Maar minder zou toch veel lekkerder zijn geweest? Het is toch geen gewichtsheffen?
Wim

EDIT

Een kilo'tje eraf klink als een goed plan. Veel fietsen dus. Maar dat van die polsen is niet goed hoor, zeker als het niet na een paar dagen fietsen weg gaat. Had je dat al heel erg? Het klinkt alsof je zit toch niet helemaal goed is.
W

EDIT....

koekeloe schreef:(...)
Wel heb ik erg veel last van mijn polsen gehad maar dat komt niet door het gewicht maar Carpale Tunnel Syndroom en dat heb ik als een serieuze belemmering beschouwd.
Niet het gewicht van de fiets of bagage, neen, maar bij mijn weten is (eigen) overgewicht juist wél een risicofactor voor carpaal tunnelsyndroom.
Als ik mij niet vergis heb je ergens in het voorjaar hier al eerder melding gemaakt van langdurige pijn in de polsen. Hopelijk heb je dit ondertussen door een arts (een specialist) laten bekijken, want zenuwpijnen zijn eigenlijk maar het topje van de ijsberg. Daaronder zit meestal sleet :cry: en verkeerde houdingen. Uw 'infrastructuur' is er waarschijnlijk niet op gemaakt om dat (eigen) gewicht te moeten torsen.
koekeloe schreef:Hoog tijd om eens wat kilotjes af te vallen dan maakt die baggage helemaal niets meer uit.
Juist :) .