Additionally, paste this code immediately after the opening tag: verzekering voor langer dan 1 jaar - Forum Wereldfietser

verzekering voor langer dan 1 jaar

Hallo,

In oktober vertrekken wij voor een 14 tot 15 maanden op fietsreis naar Oceanie en Azie. We werden deze week echter met de neus op de feiten gedrukt dat er geen enkele verzekering het op zich wil nemen om iemand langer dan 12 onafgebroken maanden te verzekeren. Dit zou een lelijke streep door onze droomrekening zijn,
vandaar...
Heeft iemand tips, adressen of oplossingen??? Er zijn zoveel mensen die langer dan 1 jaar gaan trekken, doen die dat dan allemaal onverzekerd of is het werkelijk onbetaalbaar?
groetjes,
Ben en Fien. :?: :?: :?:

Bij mij in de familie heeft diegene gewoon een "doorlopende" reisverzekering.

Ik neem aan dat elke agent ze wel in hun paket hebben zitten.

Hoi Ben en Fien
Wanneer je langer dan zes weken op reis gaat heb je eigenlijk maar twee mogelijkheden. De Globetrotter verzekering van Elvia en de Special ISIS (via de 'Goudse' of 'Stad Rotterdam'). Die zijn allebei af te sluiten voor maximaal twaalf maanden maar geven ook allebei de mogelijkheid tot een eenmalige verlenging van maximaal zes maanden (dat moet voldoende zijn voor jullie). Beide verzekeringen geven ook de mogelijkheid tot het afsluiten van een zgn. 'thuiskom'polis. Dat is een tussenverzekering die je nodig hebt in de overlappingsperiode tussen je reisverzekering en je nieuwe nederlandse ziektekostenverzekering.
Een vergelijking tussen beide verzekeringen vind je hier.

Laat je goed voorlichten door een tussenpersoon die echt verstand van zaken heeft.

Dick

Dick en Els schreef:Globetrotter verzekering van Elvia en de Special ISIS (via de 'Goudse' of 'Stad Rotterdam'). Die zijn allebei af te sluiten voor maximaal twaalf maanden maar geven ook allebei de mogelijkheid tot een eenmalige verlenging van maximaal zes maanden (dat moet voldoende zijn voor jullie). Beide verzekeringen geven ook de mogelijkheid tot het afsluiten van een zgn. 'thuiskom'polis. Dat is een tussenverzekering die je nodig hebt in de overlappingsperiode tussen je reisverzekering en je nieuwe nederlandse ziektekostenverzekering.
Een vergelijking tussen beide verzekeringen vind je hier.
Wij hebben beide verzekeringen gebruikt, en over de Special Isis zijn we het meest tevreden.
En tot twee maal toe verlengen voor 6 maanden ging ook zonder problemen.

Groeten,

Marco

Marco de Wit schreef:En tot twee maal toe verlengen voor 6 maanden ging ook zonder problemen.

Groeten,

Marco
Nogmaals: laat je goed voorlichten en lees goed de voorwaarden. Ga met een bekwame tussenpersoon om de tafel zitten (veel tussenpersonen claimen verstand van zaken maar hebben dat niet) en leg je reisplan voor. Het feit dat je aanvraag geaccepteerd is en voor je polis betaalt betekent niet automatisch dat je ook daadwerkelijk verzekerd bent. Aan deze verzekeringen zijn namelijk allerlei voorwaarden verbonden.

Veel mensen die langer dan achttien maanden op reis gaan passen bijvoorbeeld de truc toe om beide verzekeringen af te sluiten, de ene voor twaalf maanden met verlenging en de andere ook voor twaalf maanden met verlenging. Of... laten de tweede aanvraag door familie of vrienden in Nederland regelen (net zoals wij). Wij hebben beide verzekeringen gebruikt (en gelukkig niet nodig gehad). Maar... wij zijn wel anderhalf jaar lang onverzekerd geweest omdat wij op de ingangsdatum van de tweede polis in het buitenland waren (de verzekeringsperiode dient in Nederland te beginnen en te eindigen!). Je betaalt dan wel maar je polis heeft in feite geen enkele waarde. Sterker nog: het is een frauduleuze handeling waarvoor je zelfs door de verzekeringgever aangeklaagd kunt worden.
Stel je tussenpersoon ook eens de vraag wat de gevolgen zijn wanneer je in de periode van de ene verzekering een been breekt en daarna naar een andere verzekering overstapt.

Dick