Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Het complete wereldmenu van het najaarsweekend - Forum Wereldfietser

Het complete wereldmenu van het najaarsweekend

Tsja, hoe werkt dat eigenlijk zo'n forum?? Dan maar een nieuwe Topic.

Ziehier het complete menu + bereidingswijze van wat we hebben gebrouwen tijdens het 10 jarige bestaan van onze vereniging.

Rijst (voor +/- 70 personen):
- een enorme pan met 50 liter komend water
- 2 10KG zakken surinaamse rijst

Breng eerst dat water maar eens aan de kook!
Voeg de rijst dan toe, er moet ongeveer 10cm water boven de rijst
blijven staan. Breng opnieuw aan de kook. Wanneer het kookt, dan gas misschien wat terugdraaien. Als er geen water meer boven de rijst staat, dan de pan van het vuur afhalen en onder een slaapzak nog een halfuurtje door laten garen. Als het goed is nemen de rijstkorrels de rest van het water op en heb je daarna een droge korrel. Even doorroeren en serveren.

Griekse salade (voor 3 personen):
- 1 krop ijsbergsla
- 2 tomaten
- halve komkommer
- 200 gr feta
- 80 gr groene olijven
- 1/2 zakje zonnebloempitjes
- 1 eetl gemalen peterselie

Snij de sla grof en was. Was de tomaten en komkomer en snij ook grof.
Snij de olijven doormidden. Bak de pitjes in koekepan zonder olie of
boter een beetje bruin. Snij de feta in blokjes en doe de peterselie
eroverheen. Doe alles op het laatste moment in een kom en hussel door
elkaar.

Vissalade (voor 3 personen):
- 1 krop gewone sla
- 30 druiven
- kopje rozijnen
- 8 augurken
- 1 blikje tonijn op olie
- slasaus naar smaak

Snij de sla grof en was. Snij de druiven doormidden. Week de rozijnen
een paar minuten in water dat zojuist heeft gekookt. Snij de augurken
in kleine stukjes. Voek alles bij elkaar in een kom en husselen.
Eventueel slasaus naar smaak toevoegen.

Mexicaanse groentenmix in zachte tortillas (voor 3 personen):
- 2 ons gehakt
- 1/2 blik mais
- 1 blik kidney bonen
- 1 paprika
- 1 ui
- 2 tomaten
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- komijn
- Verse korianderblaadjes
- chillipoeder
- 1 zakje geraspte kaas
- 6 zachte tortilla wraps

De ui niet al te fjin snijden en fruiten. Zout, in kleine stukjes gesneden rode peper, en chilipoeder even meebakken. Gehakt toevoegen en gaar bakken voordat andere ingrediënten erbij kunnen! Komijn, Bonen en mails mee verwarmen. De Tomaat en Paprika op het laatst zodat ze een beetje knapperig kunnen blijven. Vuur uitdraaien en dan pas de fijngeknipte / fijngesneden korianderblaadjes erdoor om zo de smaak het beste
te kunnen behouden.

Leg tortilla wraps klaar, verdeel groentenmix over de wraps, strooi kaas eroverheen, vouw wraps dicht + sate-prikker, plaats eventueel nog tijdje in oven (met kaas eroverheen) of onder grill.

Guacamole saus (voor 3 personen):
- 2 avocado (als je er in knijpt moeten ze zacht aanvoelen)
- eetl ui
- peper
- zout
- 2 groene pepers
- 1 tomaat
- 2 tenen knoflook
- eetlepel citroensap

Snij ui fijn, snij de groene pepers heel fijn (pitjes verwijderen), pel de tomaat en snij fijn, snij de knoflook heel fijn. Lepel de avocado's uit in een kom, voeg ui, peper, zout, groene pepers, knoflook, tomaat en wat citroensap toe, stamp fijn met vork, mixer of stamppot stamper (bij grote hoeveelheden!). Laat het een beetje grof blijven; niet doormixen totdat het een glad mengsel is. Alufolie eroverheen, uurtje in koelkast laten staan (smaak trekt goed in).

Indonesische gadogado (voor 3 personen):
- 1/2 blik sperziebonen
- 1 bakje taugee
- 4 gekookte eieren
- 4 bladen kroepoek
- 1 winterpeen
- 1/2 spitskool
- 1 komkommer
- kruiden

Maak per persoon 200 ml pindasaus.

Kook de winterpeen en spitskool half gaar. Kook de eieren, verhit olie in wok, wok de taugee, wok de groenten erbij, voeg kruiden toe, wok de sperziebonen erbij, voeg in plakjes gesneden eieren toe. Kroepoek los serveren, pindasaus ook los.

Tofu coconut curry (voor 3 personen):
- 1 bakje voorgebakken tofu-reepjes
- 4 chilli pepers
- 3/4 blik kokosmelk
- 1/2 eetlepel groene curry pasta
- 1/2 eetl massala kruiden
- gemalen kokos
- gemalen koriander en/of basilicum
- 1 spitskool
- 1 stuk verse gember
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 eetl bruine basterdsuiker
- paar blaadjes citroenblad

Voorbereiding:
Snij spitskool en kook halfgaar in water, laat in vergiet uitlekken.
Snij chilli pepers fijn en verwijder de pitjes, pel knoflooktenen en snij fijn, schil gember en snij fijn, snij ui middelgrof.

Wokken:
Fruit de pepers, ui, gember in olie, voeg kokosmelk + citroenblaadjes toe, breng aan kook, voeg curry pasta + massala + basterdsuiker toe, 5 minuten zachtjes koken + roeren, voeg tofu + spitskool toe, 5 minuten koken. Vuur uit. Voeg knoflook + gemalen kokos toe, mengen, klaar.

Als de experts die mee hebben geholpen tijdens het weekend hier fouten in zien staan: plaats dan even een reply, dan leer ik er ook nog wat van!!

Smakelijk eten!

Groetjes, johan

Misschien volgend jaar weer zo'n werelddiner?
Wat mij betreft OK: het was supergezellig!

Nu met een kleine impressie van het heerlijke eten.

Johan,

Wanneer komt jouw Wereldfietsers Wereldwijd kookboek uit?
Met ook Laotiaanse gerechten: sticky rice met gefileerde langstaart rat, gevangen door middel van een katapult.
Hallo nog even, ik ben zo druk bezig geweest met regelen en koken, dat ik mijn twee trouwe gele kampeer borden ergens heb laten slingeren of in gebruik heb gegeven gedurende alle kooktoestanden. Heeft iemand ze gezien of meegenomen?? Graag terug, en anders koop ik maar nieuwe...

j0py11