Additionally, paste this code immediately after the opening tag: geschikte velg gezocht ..... - Forum Wereldfietser

geschikte velg gezocht .....

Hoi allemaal,

Ik ben in het bezit van een tandem ligfiets, voorzien van 3 wielen (2 voorwielen en 1 achter)
De achterband is na een aantal kilometers aan het scheuren gegaan, waarschijnlijk door een te smalle velg. Nu ben ik op zoek naar een geschikte velg voor een sterke band met de volgende opties:

+ schwalbe 26" * 1,9 omdat die hard opgepompt kan worden, dus minder gewring in de bochten.

+ schwalbe 26" * 2,25 omdat die groot is en veel klappen kan opvangen.

De standaard velgen gaan volgens mij tot 25 mm binnen werks en ik wil graag een bredere aluminium gebuste velg hebben, zodat ik de band hard op kan pompen om het wringen in de bochten tegen te gaan (driewieler). Weet iemand een fabrikant van zo'n velg (of url). want die standaard velgen zijn erug smal.

Oja, ik gebruik velgremmen en heb een standaard 36 gaats naaf.


met vriendelijk groet

Gijs van den Berg

Hoi Gijs,

Ik heb hier nog een nieuwe velg liggen die ik wilde gebruiken voor mijn mtb.
Ik heb hier eigenlijk maar een kort ritje mee gemaakt, dus hij is zo goed als nieuw (kheb eventueel wel een fototje), en ben nu in het bezit van een 24'' double track.

De velg is 36 gaats, 26'', ik heb er een band in gehad van 2.3 op toch zeker zo'n 4.5 bar.
Het binnen werk komt op 28 mm

Als je intresse hebt kan ik hem eventueel ook nog spaken met een diatech achternaaf (3 kruis)

Ik hoor het wel

mvg
Vincent

p.s. ojaa het is een dubbelwandige gebuste velg

Hoi qoop,

Van welk merk en type is deze velg en zou je ook een foto kunnen sturen?


bij onderstaand plaatje is de velg binnenwerks 24mm, als ik het goed begrijp is dat bij jouw op die plek 28 mm?


Afbeelding

Met vriendelijk groet

Gijs van den Berg

Afbeelding


Tja Gijs, het was al vrij laat gisteren dus zat ik iets mis, ik heb nu goed met de schijfmaat gemeten en krijg ik 261 mm op de meter.
Het is geen bekend merk denk ik want er staat niks op voorderest.
Ik had gewoon een sterke velg gevraagd bij de mtb shop uit Wilrijk (abcfietsen) deze zijn gespecialiseerd in trail/dual/freeride dus dacht ik dat hun toch zeker wel weten wat goed is, en dat is deze velg dus ook zeker..
Toch lijkt me als je een mtb shop binnenstapt waar ze ook wat gericht zijn op dual of freeride dat ze zeker een aantal velgen kunnen opsommen .. bijv. de single of double track van sun rims oersterk en tot bandbreedte 2.7 ofzo. 1.9 moet volgens mij ook geen probleem geven

Ik hoor het wel

mvg
Vincent

De sterkste 26 inch velg die ik ken is de Sun Rhyno. Zwaar, vrijwel onverslijtbaar, breed, en ook nog leverbaar met 48 gaten. Het is een echte downhill velg, die ook niet onmiddelijk doorslijt van het stevige remmen dat je vast zult doen (of heb je schijven?). De breedste velg die ik ken is de Sun RhynoLite XL. Die is wat minder sterk, flink wat lichter, maar ook nog breder dan de gewone Rhyno. Te koop bij www.sjscycles.com
Als je een hele sterke en brede 26 inch band zoekt, dan kun je denken aan de Schwalbe Marathon XR van 2.25 inch breed, al heeft die een vrij hoge rolweerstand. Onder de door jou geschetste omstandigheden zou ik niet beginnen aan een Big Apple in die breedte. Mij werd dat door Schwalbe afgeraden voor een 'buk'tandem. De gewone Marathon 1.9 bevalt ons nu prima. Voor tandemgebruik zou ik die banden oppompen tot de maximaal geadviseerde druk, of zelfs nog wat meer.
Staat er ergens een plaatje van jullie limo?
Veel plezier,
Wim

Hoi Wim,

Dit is de site waar een foto staat, van ons fietske, we zouden er mee naar Engeland gaan (misschien dat je je dat kan herinneren van het onderwerp "Overtocht naar Groot Brittanië")



http://www.ligfiets.net/zelfbouwer/proj ... ect_nr=175


Oja ik heb voor schijfremmen en achter een velgrem (die velgrem gebruik ik bijna nooit)

Groetjes Gijs