Additionally, paste this code immediately after the opening tag: jemen - Forum Wereldfietser

jemen

hoi,

is er misschien iemand die me kan informeren over fietsen in jemen? heb kort contact gehad met de duitsers van Jena - Jemen die daar al weer een aantal jaar geleden zijn geweest en van hun ook begrepen dat er een of andere Nieuw Zeelander daar niet al te lang geleden vanuit Oman doorheen is gereden (helaas nog geen email adres van, dus als iemand hem kent, be my guest ;))

ben op zoek naar een beetje recente informatie over het land, en dan met name over of het mogelijk om 'alleen' te fietsen. schijnt namelijk dat fietsers om veiligheidsredenen door een miltaire escorte begeleid dienen te worden. een aantal jaar geleden scheen dit zo streng dat echt 'fietsen' nauwelijks meer mogelijk was, maar regels schijnen soepeler geworden te zijn, vraag me dus alleen of hoe veel? (laatste keer dat mensen van Jena - Jemen daar waren was al weer drie jaar geleden dus..)

als iemand info heeft (hoe meer uit first-hand en hoe recenter hoe beter natuurlijk), graag!!

groet,


Eelco

Niet uit eerste hand, maar laatst KEes Lucassen gesproken (je weet wel, van Op Pad). Die is ook ooit in Jemen geweest, maar daar valt niet te fietsen. Er schijnt 1 weg te lopen, die erg druk is. 1x op en neer fietsen en je hebt alles gezien. Hij adviseerde om als backpacker te gaan.

Groet,
Freek

een weg is niet erg (west naar oost en dan naar oman) maar druk is inderdaad niet fijn..
bedankt voor je info, zal eens kijken of ik kees lucassen te pakken kan krijgen.