Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Appeltaartentocht met Pinksteren 16-21 mei 2024 - Forum Wereldfietser

Appeltaartentocht met Pinksteren 16-21 mei 2024

Inschrijven en betalen kan hier.
Behalve de berggeitentocht met Pinksteren is er ook traditioneel een appeltaartentocht. Deze tocht gaat ook door Limburg en de Belgische Ardennen, maar de dagafstanden zijn korter: reken op zo’n 75 kilometer. De hellingen zijn milder en diverse stukken gaan over RAVels. Dit zijn fietspaden langs het water of op voormalige spoorbanen. De oude stoomtreintjes konden moeilijk klimmen, dus gaan deze routes geleidelijk de helling op.
De route wordt uitgezet op de bekende fietsknooppunten, behalve in een stuk van de provincie Luik waar nog geen knooppunten zijn.
Koken regel je zelf. Je kunt kookgroepjes vormen of ook uit eten gaan.
Appeltaartentocht houdt in dat onderweg de tijd genomen wordt voor koffie met iets lekkers.

Programma
De officiële tocht start op zaterdag 18 mei om 9 uur op camping de Bosrand bij Eijsden Op deze camping verzamelen ook de Berggeiten van de Wereldfietser. Je kunt echter ook al op donderdag 16 mei verzamelen op natuurkampeerterrein Raayerhof in Swalmen bij Roermond voor de poloog op vrijdag.

Donderdag 16 mei
Verzamelen op natuurkampeerterrein Raayerhof. www.raayerhof.nl
We hebben een veldje met picknicktafels en de mogelijkheid van een kampvuur. In de schuur is een koelkast en voldoende aansluitingen om jouw telefoon op te laden. Bij slecht weer kunnen we hier ook zitten.

Vrijdag 17 mei
Om 9:00 uur start van de proloog van Roermond via de Maasroute, wisselend door Nederland en België naar Eijsden. In Eijsden is een supermarkt op 3.5 km voor de camping.
Redt je het niet om 9:00 uur, dan kun je de route op eigen gelegenheid doen. Of samen fietsen met anderen die later aankomen. Je die dag ook kiezen voor de Berggeiten die later vertrekken, maar een langere tocht doen.
Overnachting op camping de Bosrand. https://campingdebosrand.nl/

Zaterdag 18 mei
Om 9:00 uur start van de route over o.a. een voormalige spoorbaan tot net voor de stad Luik. Daarna langs de Ourthe naar camping le Rocher de la Vierge. https://www.lerocherdelavierge.be/nl/
Op 4 km voor de camping is een Spar supermarkt in Comblain-au-Pont. Deze is op zaterdag open tot 20:00 uur. We kamperen op een veldje aan de Ourthe. Aan de overzijde is een rotswand. De frituur van de camping is open tot 20:30 uur.

Zondag 19 mei
Om 9:00 uur start van de route. Let op: op zondag zijn de winkels op zondag slecht tot 12:00 uur open. Onderweg is er niet veel. We gaan dus eerst naar Comblain-au-Pont om eten in te slaan. De tocht gaat door de Ardennen naar Troisponts. Vanaf dit plaatsje gaat het over een voormalige spoorbaan naar Stavelot. Camping de Challes is op 1.2 km buiten het stadje. In Savelot is keuze aan horeca.

Maandag 20 mei
’s morgens zijn in Stavelot diverse winkels open. Via een voormalige spoorbaan is het geleidelijk klimmen richting Spa. Daarna richting Eijsden.
Ongetwijfeld zijn er deelnemers die nog een of meerdere dag willen verderfietsen richting huiswaarts.

Kosten in euro’s
12,50 Natuurkampeerterrein Raayerhof
13,50 Camping de Bosrand
16,00 Camping la Rocher de la Vierge
10,00 Camping de Challes. Warme douche 3,50. De muntjes schaf je zelf op de camping aan.
Niet-leden van vereniging de Wereldfietser betalen 5 euro aan organisatiekosten.

Het maximaal aantal deelnemer is 25.Is dit aantal bereikt, dan kun je kiezen voor plaatsing op de reservelijst.
De sluitingstermijn is op 11 mei. Als je voor deze datum annuleert wordt 5 euro ingehouden voor de onkosten. Annuleer je na deze datum, dan volgt geen restitutie. Tenzij er een dringende reden is. Dit ter beoordeling van het bestuur van de vereniging.

Let op!
Deelname is voor eigen risico. De vereniging is op geen enkele wijze aansprakelijk voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel etc. aan jezelf of derden. Het advies is zelf te zorgen voor een goede reis- en ongevallenverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering: www.wereldfietser.nl/veiligheid

De definitieve route komt nog.

De organisator van deze tocht is Bert Sitters

Inschrijven en betalen kan hier.
Ik heb mij aangemeld

Mario
Er is redelijk wat belangstelling. Er zijn op dit moment nog 7 plaatsen vrij.
Word dus gezellig :)

Mario
Laatste kans!
Er is nu nog slechts een plaats voor de appeltaartentocht met Pinksteren vrij.
Hoi Bert

Bedankt voor deze tocht

Heb jij ook de gpx?

Mario
De routes komen nog.
De appeltaartentocht met Pinksteren zit vol. Je kunt je nog wel op de reservelijst laten plaatsen.
Je kunt ook kiezen voor de berggeitentocht van Bert van Sprang. Daar waren nog plaatsen.
Privé bericht gestuurd, twijfel of dit goed is gekomen. Geert
De tracks zijn klaar. Met grote dank aan Bert van Sprang.

Let op de hoogtes en de afstanden staan standaard op voeten en op mijlen. Op ieder kaartje kun je het rechtsboven bij "instellingen" op metrisch zetten

Vrijdag 17 mei
https://ridewithgps.com/routes/45711133
korte route
https://ridewithgps.com/routes/45711151

Zaterdag 18 mei

https://ridewithgps.com/routes/45711169
korte route
https://ridewithgps.com/routes/45711177
In Comblain-au-Pont op ongeveer 3,5 km voor de camping is een Spar Supermarkt.

Zondag 19 mei
In Barvaux op ruim 12 km op de route zijn diverse supermarkten. Delhaize is de beste. Aldi is de goedkoopste, maar nadeel is dat ze vaak alleen maar grote verpakkingen hebben. Sla hier in, want voor de rest is veel op zondag gesloten.
https://ridewithgps.com/routes/45711190
Op zondag is geen korte route uitgezet. Lijken jou de klimmetjes toch te zwaar? Dan kun je langs de riviertjes Ourthe en Amblève naar Troisponts fietsen en daar de route oppakken op de RaVeL naar Stavelot.

Maandag 20 mei

Die ochtend zijn er in Stavelot diverse winkels open. Voor onder andere brood en beleg.
https://ridewithgps.com/routes/45711201
korte route
https://ridewithgps.com/routes/45711223

Zorg voor voldoende contact geld. In België kun je lang niet overal met jouw pinpasje betalen. In de Ardennen zijn de geldautomaten dun bezaaid.

Alle deelnemers krijgen bericht.