U bent hier:

Appeltaartentocht met Pinksteren

Behalve de berggeitentocht met Pinksteren is er ook traditioneel een appeltaartentocht.  Deze tocht gaat ook door Limburg en de Belgische Ardennen, maar de dagafstanden zijn korter: reken op zo’n 75 kilometer. De hellingen zijn milder en diverse stukken gaan over RAVels. Dit zijn fietspaden langs het water of op voormalige spoorbanen. De oude stoomtreintjes konden moeilijk klimmen, dus gaan deze routes geleidelijk de helling op. 
De route wordt uitgezet op de bekende fietsknooppunten, behalve in een stuk van de provincie Luik waar nog geen knooppunten zijn.
Koken regel je zelf. Je kunt kookgroepjes vormen of ook uit eten gaan.  
Appeltaartentocht houdt in dat onderweg de tijd genomen wordt voor koffie met iets lekkers.

Programma
De officiële tocht start op zaterdag 18 mei om 9 uur op camping de Bosrand bij Eijsden Op deze camping verzamelen ook de Berggeiten van de Wereldfietser. Je kunt echter ook al op donderdag 16 mei verzamelen op natuurkampeerterrein Raayerhof in Swalmen bij Roermond voor de poloog op vrijdag.

Donderdag 16 mei
Verzamelen op natuurkampeerterrein Raayerhof. www.raayerhof.nl 
We hebben een veldje met picknicktafels en de mogelijkheid van een kampvuur. In de schuur is een koelkast en voldoende aansluitingen om jouw telefoon op te laden. Bij slecht weer kunnen we hier ook zitten.

Vrijdag  17 mei
Om 9:00 uur start van de proloog van Roermond via de Maasroute, wisselend door Nederland en België naar Eijsden. In Eijsden is een supermarkt op 3.5 km voor de camping.
Redt je het niet om 9:00 uur, dan kun je de route op eigen gelegenheid doen. Of samen fietsen met anderen die later aankomen. Je kunt die dag ook kiezen voor de Berggeiten die later vertrekken, maar een langere tocht doen.
Overnachting op camping de Bosrand. https://campingdebosrand.nl/  

Zaterdag 18 mei
Om 9:00 uur start van de route over o.a. een voormalige spoorbaan tot net voor de stad Luik. Daarna langs de Ourthe naar camping le Rocher de la Vierge. https://www.lerocherdelavierge.be/nl/  
Op 4 km voor de camping is een Spar supermarkt in Comblain-au-Pont. Deze is op zaterdag open tot 20:00 uur. We kamperen op een veldje aan de Ourthe. Aan de overzijde is een rotswand. De frituur van de camping is open tot 20:30 uur.

Zondag 19 mei
Om 9:00 uur start van de route. Let op: op zondag zijn de winkels op zondag slecht tot 12:00 uur open. Onderweg is er niet veel. We gaan dus eerst naar Comblain-au-Pont om eten in te slaan. De tocht gaat door de Ardennen naar Troisponts. Vanaf dit plaatsje gaat het over een voormalige spoorbaan naar Stavelot. Camping de Challes is op 1.2 km buiten het stadje. In Savelot is keuze aan horeca.

Maandag 20 mei
’s morgens zijn in Stavelot diverse winkels open.  Via een voormalige spoorbaan is het geleidelijk klimmen richting Spa. Daarna richting Eijsden.
Ongetwijfeld zijn er deelnemers die nog  een of meerdere dagen willen verder fietsen richting huiswaarts.

Kosten in euro’s
12,50    Natuurkampeerterrein Raayerhof
13,50    Camping de Bosrand
16,00    Camping la Rocher de la Vierge
10,00    Camping de Challes. Warme douche 3,50. De muntjes schaf je zelf op de camping aan.
Niet-leden van vereniging de Wereldfietser betalen 5 euro aan organisatiekosten.

Het maximaal aantal deelnemer is 25.Is dit aantal bereikt, dan kun je kiezen voor plaatsing op de reservelijst. 
De sluitingstermijn is op 11 mei. Als je voor deze datum annuleert wordt 5  euro ingehouden voor de onkosten. Annuleer je na deze datum, dan volgt geen restitutie.  Tenzij er een dringende reden is. Dit ter beoordeling van het bestuur van de vereniging.

Let op!
Deelname is voor eigen risico.  De vereniging is op geen enkele wijze aansprakelijk voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel etc.  aan jezelf of derden. Het advies is zelf te zorgen voor  een goede reis-  en ongevallenverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering: www.wereldfietser.nl/veiligheid

Lees de inschrijvingsvoorwaarden en veiligheid tijdens tochten op de website.

De definitieve route komt nog.

De organisator van deze tocht is Bert Sitters

Sponsoren


Zoeken