U bent hier:

Appeltaarten-weekeinde met Pinksteren Brabant en België

Het kan weer. We kunnen er weer met een groep op uit voor een onvervalste Appentaartentocht met Pinksteren. Deze keren door fraaie delen van Brabant en België. Fietsen en kamperen. Een appeltaartentocht betekent een matig tempo met op z’n tijd een pauze op een gezellig terras. Nu heeft Brabant daar geen gebrek aan.

Het lijkt of heel Nederland wil kamperen met Pinksteren. Het was even zoeken naar kampergelegenheid voor een groep. De enige mogelijk bleek drie nachten op dezelfde camping. Dit is camping de Heimolen in Baarle-Nassau (bijna op de grens met België) www.deheimolen.nl. Het is echter prachtig fietsen in deze omgeving. Natuurlijk fietsen we langs beide zijden van de grens. We zorgen voor een paar oplaadpunten voor telefoons of fietsbatterijen.

Programma

Vrijdag 3 juni
Vertrek vanaf station Eindhoven-Centraal en fietsen via een mooie route naar de camping. Fietsers die vrijdag nog moeten werken, kunnen ’s avonds op de camping aansluiten. We verzamelen om 11:00 uur aan kant van het centrum van het station. Als je het station uitgaat is dat rechts bij de fietsenrekken.

Zaterdag 4 juni
Fietstocht door België onder andere via het Bels Lijntje en het natuurgebied de Turnhoutse Vennen met uitzichttoren.

Zondag 5 juni
Fietstocht door Brabant door de bossen en leuke Brabantse dorpen, landgoed De Utrecht en het vermaarde fietscafé In den Bockreyder met Brabants boerenbont en menu in het Brabants.

Maandag 6 juni
Via een andere route terug naar Eindhoven op Breda.

De camping heeft een bistro met terras. Baarle-Nassau is dichtbij met winkels, waaronder een Jumbo.De routes worden nog uitgezet via knooppunten. Deze worden later bekend gemaakt. De kosten zijn euro € 11,50 per persoon per nacht. Voor de douches heb je 50 eurocent-munten nodig. Zorg dus voor voldoende van deze muntjes.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze activiteit via de knop "Inschrijven" op de activiteitenpagina van dit evenement. Je moet wel eerst ingelogd zijn als lid om je in te kunnen schrijven.

Betaling
Betaling geschiedt via deze website. Je koopt een basisticket (zo weten we hoeveel personen er komen) en de hoeveelheid "camping voor 1 nacht per persoon" tickets als je wil komen logeren. Dus kom je met z'n tweeën en blijf je twee nachtjes, dan koop je twee basistickets en 4 campingnachtjes.

Niet-leden van de Wereldfietser
Je kunt ook deelnemen als je geen lid bent van de Wereldfietser. Je betaalt dan wel administratiekosten.

Organisatie
De organisatie is in handen van Anita Mathijssen en Bert Sitters.

GPX-bestanden
Klik hier voor de GPX bestanden (inloggen vereist)

Sponsoren


Zoeken