U bent hier:

Frequently Asked Questions

Om het eerste gebruik van de website wat te vergemakkelijken, hebben we een aantal vragen / antwoorden gedefinieerd die hopelijk helpen bij het gebruik.

Nr Vraag Antwoord
1 Kan ik nog gebruik maken van het forum? Ja, de toegang tot het forum is ongewijzigd. Door op Forum in het hoofdmenu of de knop Forum te drukken, wordt het Forum geopend in een nieuw scherm. Verder inloggen op het Forum zoals voorheen.
2 Kan ik mijn eigen gegevens veranderen? Ja, dat kan bij Mijn gegevens. Je hebt hiermee meteen toegang tot je eigen gegevens. Let op: je verandert direct in het ledenbestand je eigen gegevens.
3 Hoe kan ik me inschrijven voor activiteiten? Dat kan op 2 manieren: Je kan op de activiteitenpagina een activiteit selecteren waarvoor de inschrijving (nog) open is. Als je de betreffende activiteit geopend hebt, staat er bovenin een knop om je in te schrijven (alleen voor leden). De andere manier is via Mijn evenementen. Hier staat een overzicht van de activiteiten waar je jezelf voor kan inschrijven of uitschrijven als je je al ingeschreven hebt. Let op: je dient hiervoor in te loggen als lid.
4 Krijg ik een eigen gebruikersnaam en wachtwoord voor mijn eigen gegevens? Ja, je gebruikersnaam is je emailadres. Je wachtwoord heb je toegestuurd gekregen op je geregistreerde emailadres.
5 Ik heb geen mail gehad waarmee ik mijn wachtwoord kan aanmaken. Wat nu? Vul het contactformulier in en we zullen er zo snel mogelijk aandacht aan besteden!
6 Ik heb geen emailadres / gebruik geen email. Wat nu? De Wereldfietser is een vereniging zonder fysiek clubhuis. We blijven met elkaar in contact via onze activiteiten (fysiek), telefoon en natuurlijk het internet. Om onze leden goed te kunnen bereiken is het noodzakelijk om een emailadres te hebben. Zonder emailadres kunnen we niet met je communiceren
7 Kan ik ook andere leden direct mailen vanuit de website? Indien je daartoe de rechten hebt, dan kan dat. De rechten worden toegekend aan actieve vrijwilligers. Dit gaan we de aankomende tijd 'uitrollen'.
8 Kan ik ook iets op de website zetten? Het plaatsen van nieuws en berichten is voorbehouden aan een groepje redacteurs. Wil je bijdragen? Meld je dan aan als vrijwilliger.
9 Ik wil vrijwilliger worden. Hoe meld ik me aan? Pas je gegevens aan in Mijn gegevens. Hier kan je invullen wat je als vrijwilliger voor de vereniging wil betekenen.
10 Wat is een 'Doelgroep'? De Wereldfietser heeft een aantal doelgroepen gedefinieerd waar onze leden zich in kunnen herkennen of waar ze meer van willen weten / over lezen. Het wil niet zeggen dat je zelf tot de doelgroep behoort, maar je kunt specifieke informatie ontvangen die hoort bij die doelgroep. Zo kan er een nieuwsbrief voor b.v. bikepackers worden rondgestuurd. Houd je niet van bikepacken en vink je de betreffende doelgroep niet aan, dan krijg je die nieuwsbrief niet. Het werken met doelgroepen moet zich ontwikkelen en hopelijk gaan we hier leuke dingen mee doen!
11 Hoe kies ik een Doelgroep? Bij Mijn gegevens en vul onderaan je gewenste doelgroep(en) in. Als je niks invoert, zul je gewoon de algemene nieuwsbrief standaard blijven ontvangen als je wilt.
12 Krijg ik nog steeds een nieuwsbrief? Jazeker! De nieuwe website stelt ons beter in staat om een nieuwsbrief te sturen. Het is allemaal wat gemakkelijker. Je moet wel een emailadres hebben, dat spreekt voor zich! Je hebt de mogelijkheid overigens om je uit te schrijven indien je de nieuwsbrief niet wilt ontvangen.
13 Kan ik de oude nieuwsbrieven nog zien? Ja, we hebben de oude nieuwsbrieven naar de nieuwe website gekopieerd.
14 Wat is 'Blog' en wat gaan we daarmee doen? Redacteuren kunnen stukjes schrijven / bloggen op de websites en ook foto's plaatsen. We gaan dat nog goed inrichten en goed gebruiken.
15 Zijn de login-gegevens van de website ook voor het Forum? Nee, dat zijn ze (nog) niet. De logingegevens voor de website zijn apart van die van het Forum. De logingegevens van het Forum zijn ongewijzigd. In de toekomst willen we proberen die te combineren zodat je maar één keer hoeft in te loggen voor zowel de website als het Forum, maar zover is het nog niet.
16 Hoe zit het met de ledenpas? De ledenpas gaan we verlaten. Door in te loggen als lid kun je aantonen dat je lid bent van de vereniging. Klik op hier om de ledenpas te tonen. 
17 Kan ik alleen het elektronische tijdschrift ontvangen? Voorlopig behoort dat niet tot de mogelijkheden en bieden we zowel het papieren tijdschrift als de elektronische versie aan voor leden
18 Inloggen lukt niet Lees dit artikel.

Sponsoren


Zoeken