U bent hier:

Relaxed door het Groene Hart

Het eerste weekend van mei hebben we een weekend georganiseerd met wat kortere dagafstanden, zo rond de 60 kilometer. De route start en eindigt bij station Leiden Centraal en slingert door Het Groene Hart. Veel langs het water, zoals het Braassemermeer, de Nieuwkoopse plassen, de Lange Linschoten en de Hollandsche IJssel. Hier en daar hele smalle paadjes tussen slootjes en weilanden. Door de kortere dagafstand hebben we de tijd om het wat rustiger aan te doen in de ochtend, onderweg op ons gemak te pauzeren en toch redelijk bijtijds op de camping aan te komen. Dit weekend is ook heel geschikt voor beginners. Dus meld je gerust aan als het je eerste fietsweekend met (of zonder) de Wereldfietsers is.

Vrijdag 5 mei kunnen we in de namiddag terecht op Camping de Stochemhoeve, Cronesteyn 3, 2322 LH Leiden, voor degenen die dat willen. Slechts tien minuten fietsen van het centrum en mooi gelegen aan de Vliet en aan de rand van Park Cronesteyn. Je kunt hier koken bij je tentje of onder de overkapping of een van de vele horecagelegenheden in Leiden bezoeken.

Zaterdag 6 mei vertrekken we om 10 uur van de camping, zodat we om 10:30 uur kunnen vertrekken vanaf station Leiden Centraal voor degenen die zaterdagochtend aan willen sluiten. We verzamelen aan de centrumzijde van het station op het plein.

Vanuit Leiden slingeren we langs de singels, langs molens en via de Wijde Aa, door de Langeraarse Plassen en via een stukje Nieuwkoopse Plassen en de Meije naar Woerden en dan door naar Camping de Oude Boomgaard, Zuid-Linschoterzandweg 21 3425 EM Snelrewaard. Dit is een natuurkampeerterrein, dus neem je Natuurkampeerkaart mee uit het Groene Boekje als je die hebt. De dagafstand is 66 km (vanaf Leiden CS 63 km).

We komen langs diverse supermarkten en horeca voor eten en drinken voor onderweg en in Woerden kunnen nog inkopen worden gedaan voor het avondeten. In Linschoten (3 km) is een bistro en op 4,5 kilometer in Oudewater zijn meerdere horecagelegenheden als je geen zin hebt om te koken.

Zondag 7 mei vertrekken we om 10 uur richting Oudewater en dan langs de Hollandsche IJssel naar Gouda. Via het Bentwoud, langs de Vliet en de Pieterskerk weer naar Leiden Centraal. De tocht eindigt weer bij treinstation Leiden Centraal, van waaruit iedereen zijn weg kan vervolgen. De dagafstand is 58 km, maar kan worden ingekort naar 51 km als dat beter uitkomt.

Kosten/betaling

Campings

Je kunt voor elke camping apart een ticket kopen, omdat niet iedereen beide nachten zal willen/kunnen aansluiten.

Vrijdag 5 mei Camping de Stochemhoeve: 1 tent + 1 persoon: € 14,55 (incl douche en toeristenbelasting)

Zaterdag 6 mei Camping de Oude Boomgaard: 1 tent + 1 persoon: € 13 (incl douche) Neem s.v.p. je Natuurkampeerkaart uit het Groene boekje mee

Niet-leden

Ook als je geen lid bent van de Wereldfietser kun je deelnemen aan deze activiteit. Niet-leden moeten eerst (éénmalig) een account aanmaken om zich vervolgens te kunnen aanmelden voor deze tocht. Niet-leden moeten naast een of meer tickets voor de campings ook een ticket kopen van €5 als bijdrage in de organisatiekosten.

Restitutievoorwaarden

Aanmelden en afmelden met 100% restitutie is mogelijk tot 1 week voor de aanvang van het evenement. 28 april 23.59 uur is dus de uiterste aanmelddatum.

Aantal deelnemers

Het maximumaantal deelnemers is gesteld op 25 personen. Toewijzing gebeurt op volgorde van aanmelden. Bij meer aanmeldingen houden we een reservelijst bij. Mocht je binnen een week voor aanvang afvallen en gaat er iemand anders mee in jouw plaats, krijg je uiteraard ook je geld gerestitueerd.

Routes

De dagelijkse route-afstand is ongeveer 60 kilometer. De GPX-tracks worden een aantal weken voor de tocht beschikbaar gesteld via e-mail.

Dit Wereldfietserweekend, “Relaxed fietsweekend door het Groene Hart”, is een initiatief van Martien Deijsselberg. Vragen over de tocht kunnen gesteld worden per e-mail (e-mailadres staat in de bevestigingsmail die je krijgt na aanmelding) of via het forum (topic in onderdeel Wereldfietser activiteiten).

Deelname is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel etc. aan jouzelf of derden. Wij raden je aan te zorgen voor een reis-ongevallenverzekering en/of aansprakelijkheidsverzekering.

Sponsoren


Zoeken