U bent hier:

Pinksterweekend voor heuvelkes trappers

Was men maar op Brabant zo trots als op je FIETS
In het zuiden vol zon fiets ik samen met jou
'T is daarom dat ik zo van fietsende Brabanders hou

Maar de mensen ze slapen, de wereld gaat dicht
En dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht -- Guus Meeuwis – Brabant

Op stap (fiets) met 2 Brabanders. De organisatoren zijn Johnny Wolfs en Edith Korse.

Zaterdag 27 mei

Vandaag gaan we het thuisland van Edith ontdekken. Vennen, bossen, heide… afgewisseld met een plukje weide.

Over mooie paden en heuvelkes in de Kempen, door de Malpie komen we langs de Sint-Benedictusabdij De Achelse Kluis in België. Deze brouwt trouwens een heerlijk eigen bier. “alleh alwaar ge nun pintje ken bestelluh en laven en vuel trappistjes ken koopuh in dun abdij gescheft voor un pruverijke in dun avond”. 

Aangezien we in de Brabantse wildernis fietsen, komen we wel horeca gelegenheden tegen maar geen supermarkten. Uitzondering is in het mooie Leenderstrijp, een klein gehucht. Hier vindt u Coop Sint Jan: een nostalgische kruidenierswinkel met een modern assortiment.

We verzamelen deze dag op ca. 7 km afstand van station Maarheeze op de camping De vrolijke Flierefluiter (Nederweertseweg 15, Someren). Dit is niets te veel gezegd over de eigenaar 😉 en je kunt de Brabantse gastvrijheid direct voelen. Uiterlijk verzamelen om 10:00, zodat we na de kennismaking om 10:30 uur kunnen vertrekken. Het is mogelijk om ook vrijdagavond op deze camping te overnachten.

 

Zondag 28 mei

Dag twee staat in het teken van het connecten van thuisland Edith met thuisland Johnny. De diversiteit van ons Brabants landschap komt vandaag op het netvlies te staan.  …. Zo fietsen we door de Strabrechtse heide, langs dorpen, boerderijen, kastelen en rijden we over het Van Gogh pad en al dommelend langs de dommel richting Schijndel. 

Maandag 29 mei

 • Nog niet moeg met een derde dag voor boeg.
 • Aan het stuur vastgeklampt, fietsen we van Boxtel o.a door de Kampina naar Oisterwijk de parel van Brabant.
 • En op de pedalen langs de losse zandkruinen van de Loonse en Drunense duinen.

Oftewel het thuisland van Johnny op dag 3.

Routes

De routes zijn alle dagen ca. 75 km en worden dmv GPX bestanden gedeeld voor aanvang van de tocht. Indien je geen GPS / mobiel apparaat hebt / wilt gebruiken dan kun je met de organisatoren meefietsen. Wij fietsen het “genieten van al het moois onderweg tempo 😉”.

Op de derde dag komen we na ca 20 km langs station Boxtel en na 40 km langs station Oisterwijk.

 

Campings / horeca / supermarkten

Overnachtingsplekken zijn eenvoudige campings met toiletgebouw en douches. Er is een mogelijkheid voor beschutting (eenvoudig).

De tweede nacht is het handigst om uit te gaan eten, mocht daar animo voor zijn. Circa 3 km van de camping in Schijndel zijn meerdere mogelijkheden. Graag opgeven of je hiervan gebruik wil maken. Bedoeling is om naar een eetcafé te gaan. Eerste dag gaan we zelf koken. Maar iedereen staat vrij om te gaan en staan waar ze willen natuurlijk.

Ook is onderweg volop de gelegenheid om neer te strijken in horecagelegenheden. In de GPX files staan bijzondere horeca en / of bezienswaardigheden gemarkeerd met waypoints.

Dag 1: Supermarkt Jumbo & Lidl vanaf 7 km van de camping in Maarheeze (tot 20:00 uur open) of onderweg in Leenderstrijp, zie tekst hierboven. Op het einde van de route kan afgeweken worden richting Maarheeze.

Dag 2: Schijndel: Supermarkt Spar vanaf camping 2 km en de Jumbo 4 km.  Aan het einde van de route kan richting Schijndel worden gefietst en is de supermarkt ca. 1,5 km van de route verwijderd, tot 20:00 uur open. Deze dag komen we door of langs diverse dorpen met supermarkt.

Dag 3: Voor zover noodzakelijk op de laatste dag, supermarkten op / langs de route:  Boxtel: Prins Hendrikstraat 62 / Haren:  Kerkstraat 27 / Oisterwijk: Dorpsstraat 34.

 

Deelnemers

Onze voorkeur gaat uit naar mensen die het hele weekend meegaan, mocht het weekend niet vol zitten met aantal deelnemers dan is het mogelijk om 1 dag/nacht aan te sluiten. Deze tickets komen later beschikbaar mocht deze situatie zich voordoen.

Natuurlijk zijn mensen welkom die de route graag mee willen fietsen en zelf een onderkomen regelen. Qua organisatorische zaken dienen dezelfde voorwaarden. We willen het graag overzichtelijk houden en houden het maximum dan op 25 deelnemers in totaal. 

Als het maximum is bereikt kan indien gewenst je naam op een notificatielijst komen te staan.

Toewijzing gebeurt op volgorde van aanmelden. Bij meer aanmeldingen wordt de notificatielijst bijgehouden. Mocht je binnen de afmeldperiode voor aanvang afvallen en gaat er iemand anders mee in jouw plaats, krijg je uiteraard je geld gerestitueerd.

Hoe werkt de notificatielijst?
Iedereen die zich heeft ingeschreven voor de notificatielijst krijgt automatisch en tegelijkertijd een E-mail bij een annulering van een deelnemer. Wie het eerst de vrijgekomen ticket claimt, gaat mee. Volg je de link uit de E-mail, maar kun je nog steeds geen ticket kopen? Dan is iemand je voor geweest. Je blijft op de lijst staan en ontvangt dus E-mails totdat je succesvol een (of meerdere) ticket hebt geclaimd.

 

Niet-leden

Ook als je geen lid bent van de Wereldfietser kun je deelnemen aan deze activiteit. Niet-leden moeten eerst (éénmalig) een account aanmaken om zich vervolgens te kunnen aanmelden voor deze tocht. Niet-leden moeten naast een of meer tickets voor de campings ook een ticket kopen van €5 als bijdrage in de organisatiekosten.

Restitutievoorwaarden

Aanmelden en afmelden met 100% restitutie is mogelijk tot 2 weken voor de aanvang van het evenement. 12 mei 23.59 uur is dus de uiterste aan- en afmelddatum.

Nog onbekende / te delen informatie

Deze wordt gedeeld rond 6 mei.

 

TOPICS

 • Type tocht: road, kleine stukken onverhard
 • Start- en einddatum: zaterdag 27-mei – maandag 29 mei
 • Start- / eindadres van de tochten:

26-05-2023 & 27-05-2023 Camping De vrolijke Flierefluiter Nederweertseweg 15, 5712 JX Someren

28-05-2023 Camping Molendijk-Noord 58, 5482 WX Schijndel

29-05-2023 Station Tilburg centraal

 • Maximale aantal deelnemers : 16 deelnemers exclusief de organisatoren
 • Sluitingsdatum inschrijving : Vrijdag 12 mei
 • Kosten van de tocht (2 nachten) per persoon : 20,00
 • Extra nacht op vrijdag per persoon : 10,00
 • Afstanden ca. 75 km. 

Sponsoren


Zoeken