U bent hier:

Wintertocht 2024

Wereldfietsers Wintertocht 12, 13 en 14 januari 2024

Een klassieker en de eerste uitdaging van het nieuwe jaar. Fiets jij ook de winter door en beschik je over een goede winterkampeeruitrusting? Meld je dan aan voor de Wintertocht van de Wereldfietser. De Wintertocht vindt plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 14 januari.

Globaal programma

We verblijven 2 nachten op de camping 'Hoeve de Mertel’ in Biezenmortel. We hebben hier de beschikking over een verwarmde binnenruimte, keuken en sanitair. Houd je niet van kamperen in de tent dan kun je zelf een B&B-kamer huren. Vrijdagmiddag starten en vertrekken we vanaf station 's Hertogenbosch en fietsen we ongeveer 45 tot 50 km langs de mooie Drunense Duinen. Die avond vieren we de traditionele boerenkoolmaaltijd met vooraf Glühwein. Voor zaterdag staat er een prachtige tocht van ongeveer 65 tot 70 km op het programma met o.a. de Oisterwijkse Bossen/Vennen en de Landschotse Heide. 's Avonds gaan we, voor wie wil, gezellig uit eten. Op zondag gaan de meesten hun eigen weg, maar als je wilt, kun je gezellig meefietsen naar het station Den Bosch (ongeveer 40 tot 50 km).

Kosten

Vrijdagavond gezamenlijk de boerenkoolmaaltijd met worst en glühwein. De kosten voor de boerenkoolmaaltijd slaan we hoofdelijk om. Reken daarbij op ongeveer € 5,00. Zorg desgewenst zelf voor een vleesvervanger. Deze wordt door enkele mensen gekookt in een aparte keuken. De kosten voor de overnachtigen zijn 13 euro p.p.p.n, inclusief toeristenbelasting en gebruik van douche. Wanneer je op de Hoeve de Mertel een B&B huurt, vermeld dan dat je een Wereldfietser bent. Huren gebeurt op eigen gelegenheid. De Wereldfietser heeft er geen bemoeienis mee.

Het maximum aantal deelnemers voor de Wintertocht is 30 personen. Toewijzing gebeurt op volgorde van aanmelding. Bij meer aanmeldingen houden we een reservelijst bij.

Eten en drinken

Zorg zelf voor bord, bestek, mok en koffie en/of thee. We stoppen onderweg nog bij een supermarkt voor eigen inkopen voor bijvoorbeeld het ontbijt/lunch/drinken/versnaperingen. Er is een waterkoker in de recreatiezaal. Geef s.v.p. aan of je op zaterdagavond mee uit-eten gaat.

Niet-lid en toch mee willen doen?

Dat kan. Je moet dan eerst (éénmalig) een account aanmaken om je vervolgens aan te kunnen melden voor deze tocht. Naast de kosten voor de tickets vragen we een bijdrage in de organisatiekosten van 5 euro.

Fietsroutes

Na aanmelding ontvang je per e-mail de routes (knooppunten en in GPX).

Vragen en/of meer informatie?

Bezoek de activteit in het forum om te reageren op deze tocht of een vraag te stellen. Door een pb via het forum te sturen, kun je rechtstreeks de organisatoren Anita en Henk benaderen. 

Annuleren kan uiterlijk tot 5 januari 2024. Lees de inschrijvingsvoorwaarden en veiligheid tijdens tochten op de website

Sponsoren


Zoeken