U bent hier:

Paastocht 2024

Voor komend Paasweekend, 30 maart t/m 1 april 2024, worden jullie uitgenodigd om tezamen 3 dagen van Limburg naar Zuid-Holland te fietsen. We gaan 2x de Maas over, komen het witte stadje Thorn tegen, fietsen langs een waterkrachtcentrale, allerlei vennen, molens, oud- en nieuwe kastelen en, rijden een heel stuk langs de Dommel, kortom: genoeg te zien onderweg!

Goede Vrijdag, vrijdag 29 maart, ontmoeten we elkaar vanaf 15 uur in Melick, Limburg. We trappen onze eerste bivak af op Camping Van Kempenhof bij de familiecamping van de familie Schmitz. Zoon Ricky en dochter Janine bakken kakelverse pizza’s (Ricky’s Pizzabar) in de steenoven, die je tussen 17 en 20 uur kan afhalen en bij de tent kan oppeuzelen.

Camping Van Kempenhof
Familie Schmitz
Groenstraat 49
6074 EJ  Melick

Zaterdag  30 maart (83 km voor de boeg) stappen we om 9.30 uur de fiets op, rijden onder Roermond door (we komen dus niet langs het station) en steken bij Waterkrachtcentrale Linne de Maas over, met mooie vergezichten over de rivier. Aan de westoever aangekomen, doen we het witte dorpje Thorn aan voor een koffiestop. Hierna fietsen we over en door de westflank van natuurgebied De Grote Peel. In ons laatste deel van de route passeren we de Strabrechtse Heide, ook een prachtig natuurgebied. In de namiddag strijken we neer in Mierlo, Camping de Sprink. De binnenruimte en cafetaria van de camping zijn dan nog niet geopend maar Mierlo heeft op steenworp afstand van alles te bieden, variërend van supermarkt, biercafé (Gasterij ’t Spitje) tot restaurant. Dus voor ieder wat wils!

Camping de Sprink
Kasteelweg 21
5731 PK  Mierlo

Op zondag 31 maart, eerste Paasdag, staat 81 km op het programma. We vertrekken om 9.30 uur. Langs de kronkelende Dommel kruipen we omhoog, richting het Rivierengebied. De route slingert langs prachtige kasteeltjes en landhuizen. Na Vught en onder ’s Hertogenbosch trekken we door natuurgebied De Moerputten. We komen vervolgens weer bij de Maas aan en fietsen door moderne (kasteel)architectuurwijk De Haverleij (https://www.bpd.nl/ons-werk/regio-zuid/haverleij-den-bosch/) waarmee we in de sfeer blijven. We strijken neer in Heusden, op minicamping De Reekens, maar natuurlijk niet voordat we de supermarkt even aandoen, want morgen fietsen we door meer stichtelijk gebied waarbij we veel dichte winkeldeuren zullen aantreffen. Het pittoreske vestingstadje Heusden ligt op loopafstand van de camping en kan voor degene die dat willen, een uitvalsbasis zijn om uit eten te gaan of gewoon een lekker biertje te drinken.

Minicamping de Reekens
Westakker (ingang van de camping)
5256KB  Heusden

Maandag 1 april, op tweede Paasdag, vertrekken we eveneens om 9.30 uur. Als eerste steken we de Bergsche Maas over om een lang tijd langs de Afgedamde Maas te fietsen. Bij Woudrichem gaan we de Boven Merwede over naar Gorinchem (pont of brug) en schieten we de landerijen van de Alblasserwaard in. Hierna fietsen we door De Molenlanden westwaarts naar Nieuw-Lekkerland, om daar nog eens op de veerboot te stappen. Vanaf de overzijde, in Lekkerland fietsen we de Krimpenerwaard in om tenslotte onze eindbestemming Gouda te bereiken. Hier nemen we weer afscheid van elkaar.

Restitutievoorwaarden: 100% restitutie mogelijk tot 2 weken voor aanvang van het evenement (vrijdag 15 maart 23.59 uur).

Het maximumaantal deelnemers is gesteld op 30 personen. Toewijzing gebeurt op volgorde van aanmelden. Bij meer aanmeldingen houden we een reservelijst bij. Mocht je binnen twee weken voor aanvang afvallen en iemand anders wel mee kunnen, krijg je uiteraard ook je geld gerestitueerd.

Routes: De dagelijkse route-afstand is ongeveer 80 km. De GPX-tracks zijn al beschikbaar, maar versturen we pas een aantal weken voor de tocht voor het geval er onverhoopt wijzigingen moeten plaatsvinden.

Treinstations: Uiteraard zijn er in de omgeving van de route meerdere treinstations te vinden. Maar het enige treinstation welke tijdens de drie dagen fietsen direct op de route ligt, is maandagmiddag Gouda CS, het eindpunt van het weekend. Met andere woorden: we fietsen zaterdagochtend niet eerst langs Roermond CS, maar je kan na 7km fietsen bij Waterkrachtcentrale Linne aansluiten op de groep (om +/- 10:15). GPX-route wordt geleverd.

Kosten campings (betalen bij je aanmelding):

  • Vrijdag: Camping De Kempenhof - €12,50 inclusief douche & toeristenbelasting
  • Zaterdag: Camping De Sprink - €12,50 inclusief douche & toeristenbelasting
  • Zondag: Minicamping De Reekens - €10,00 inclusief douche & toeristenbelasting

Kosten veerpontjes (ter plekke te betalen):

  • Maandag Veerpont 1 (Woudrichem > Gorinchem): €2,55 pinnen aan boord (of omfietsen over de brug langs de A27)
  • Maandag Veerpont 2 (Nieuw Lekkerland > Lekkerkerk): €1,00 bij voorkeur contactloos betalen

Deelname aan een of meerdere activiteiten is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering.

Deze tocht is een initiatief van John de Witt en Anouschka van Dijk.

Meer informatie: lees de inschrijvingsvoorwaarden en veiligheid tijdens tochten op de website.

Sponsoren


Zoeken