U bent hier:

Berggeitentocht 2024

Pinksterweekend voor berggeiten 2024

Van zaterdag 18 t/m dinsdag 21 mei van Maastricht door de Ardennen naar Luxemburg en via de Eifel weer terug.

Het is een fietstocht met lange dagafstanden en -hellingen, totaal 400 km, 6.000 hm en ruim 30% onverhard!

Om reizen per trein op de eerste fietsdag mogelijk te maken vertrekken we op zaterdag om 10:00! Deze keer vanaf Camping De Bosrand in Geertruid via de dalen van de Vesdre, Ambleve en Ourthe naar een camping ten zuiden van La-Roche-en-Ardenne. Op zondag via Martelange naar het hart van Luxemburg met een camping nabij Echternach. Maandag fietsen we na het passeren van de Sauer langs de Prüm de Eifel in en overnachten op een camping ten zuiden van de Rur en dinsdag via Monschau en de Hoge Venen weer terug naar De Bosrand.


Overige:
Daar we vier dagen door bergachtig gebied rijden, is een helm verplicht! Daar veelal over kleine wegen wordt gefietst die niet op de kaart te vinden zijn, is een GPS-apparaat of de ijzeren wil bij iemand met een GPS-apparaat in het wiel te blijven zinvol. De tocht wordt veel prettiger als je je bagage beperkt tot maximaal 15 kilo. Eten verzorg je zelf.

Hoe werkt het:
Er zijn geen organisatiekosten. De campingkosten bedragen € 13,50 voor De Bosrand en € 40 voor de overige 3 campings. Er is ruimte voor 25 deelnemers en de sluitingsdatum is 11 mei. Na inschrijving ontvang je van mij een betalingsverzoek, je inschrijving is pas definitief na betaling van de kosten. Daar in het verleden veel inschrijvingen werden geannuleerd, wordt bij annuleren voor de sluitdatum € 5 ingehouden. Bij annuleren na de sluitdatum vindt er geen restitutie plaats. Niet-leden betalen € 5 extra.

Let op!
Deelname is voor eigen risico. Ondergetekende kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan jezelf of derden. Ik raad je aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering. https://www.wereldfietser.nl/veiligheid

Lees de inschrijvingsvoorwaarden en veiligheid tijdens tochten op de website.

De tocht is een initiatief van Bert van Sprang.

AANVULLING 14-02-2024

Omdat het maximale aantal van 25 deelnemers snel was bereikt heb ik contact gehad met de campings. Op alle campings is plaats voor 10 extra deelnemers! Dus als je nog meewilt, meld je snel aan!

Zoals je op de website hebt kunnen lezen is er inmiddels ook een appeltaarttocht, ook deze vertrekt zaterdag 18 mei vanaf De Bosrand. Voor de liefhebbers is het mogelijk vrijdag 17 mei al te starten met een proloog vanaf Natuurkampeerterrein Raayerhof in Swalmen bij Roermond. Naast een korte route langs de Maas, vertrek om 9:00 uur kun je ook kiezen voor een iets uitdagender route van ca 100 km en ca 1.000 hm door Duitsland en België, vertrek om 10:00 uur.  Red je het niet op tijd te zijn, dan kun je de route op eigen gelegenheid doen of met anderen die ook later komen. De campingkosten voor Raayerhof bedragen € 12,50. Na inschrijving ontvang je van mij een betalingsverzoek, je inschrijving is pas definitief na betaling van de kosten. Inschrijven kan tot en met 11 mei.

Sponsoren


Zoeken