U bent hier:

Soorten tochten

Het organiseren van éen- of meerdaagse fietstochten is een belangrijke activiteit van de Wereldfietser.

 

  • Meerdaagse tochten (binnenland)
    • Gedurende het hele jaar worden er in Nederland weekendtochten georganiseerd door de Wereldfietser. Meestal wordt elke avond op een andere camping gekampeerd. Start en finish zijn zoveel mogelijk in de buurt van een NS-station. De te fietsen routes worden van te voren bekend gemaakt evenals de besproken campings.
  • Off-road tochten (binnenland)
    • Er worden in Nederland een- of meerdaagse off-roadtochten georganiseerd door de Wereldfietser. Bij meerdaagse tochten wordt er altijd gekampeerd en elke avond op een andere camping gekampeerd. Start en finish zijn meestal in de buurt van een NS-station. De te fietsen routes worden te voren bekend gemaakt, evenals de besproken campings. De eisen voor materiaal en off-road ervaring worden ook van tevoren bekend gemaakt. Een helm is bij deze tochten altijd verplicht.
  • Meerdaagse tochten (buitenland)
    • ​​​​​​​Bij gelegenheid worden er tochten naar het buitenland georganiseerd door de Wereldfietser. Dit kan variëren van een week fietsen in Duitsland tot een twee- of drieweekse tocht naar bijvoorbeeld Noorwegen, Kreta of Oeganda. Afhankelijk van de bestemming wordt er gekampeerd of kan men overnachten in eenvoudige accomodaties. De reis van en naar de bestemming wordt door de deelnemer zelf geregeld, de rest wordt geregeld door de organisator.

De tochten worden aangekondigd op de homepage en op de pagina activiteiten -> overzicht activiteiten. Ook op de pagina Mijn Wereldfietser -> Mijn evenementen vind je een overzicht van de activiteiten. Je kan dan ook meteen zien waar je je voor ingeschreven hebt.

Sponsoren


Zoeken