U bent hier:

Eerste hulp bij fietsongevallen (workshop Utrecht)

Datum:03/02/2024

Het is altijd fijn als je een fietstocht in binnen- of buitenland hebt gemaakt zonder ongelukjes. Toch zal bij menigeen een tasje met EHBO-spulletjes in zijn fietstas zitten. Je weet maar nooit. Als een ongelukje is gebeurd, dan moet je ook weten wat je met de verwonding moet doen. Een pleister plakken is vaak zo gedaan maar wat als de wond groter is en een pleister geen soelaas biedt?

Wat moet je doen als je onderkoeld, oververhit of uitgedroogd raakt? Wat zijn de symptomen? Met tochten door warme gebieden of door bergen met sneeuw kunnen dergelijke ‘verwondingen’ zich ongemerkt voordoen. Dieren of planten kunnen ook voor vervelende verwondingen zorgen. Hoe pak je dat aan? Als je hard met de fiets valt, dan kunnen zich verstuikingen, kneuzingen, ontwrichting, of erger, breuken voordoen. Kortom er zijn genoeg fietsongelukjes te bedenken. En nee, je hoeft zeker geen dokter te zijn om een belangrijke rol te spelen bij de eerste hulp.

Op zaterdag 2 maart organiseert de Wereldfietser van 12 tot 15 uur een EHBO-cursus/workshop voor de fietsreiziger. De cursus wordt verzorgd door ervaren docent Monique Groenewegen. De aanwezige lotus zorgt voor realistische situaties. Reken erop dat je hulp moet verlenen! Er is plaats voor 25 personen. De kosten bedragen voor leden € 37,50 en voor niet-leden € 45,00. Koffie en thee zijn inbegrepen.  

Na afloop heb je veel meer informatie, ben je zelfredzamer, fiets je met meer vertrouwen en ben je voorbereid op onvoorziene situaties. Monique geeft tips over de materialen die in je EHBO-tas moeten zitten en hoe je die moet gebruiken! Bedenk, met de kennis uit de cursus kun je niet alleen een ander, maar ook jezelf (beter) helpen!

Aanmelden voor de workshop kan hier

Sponsoren


Zoeken